Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 mei 2017.

Economiezaterdag, 13 mei 2017

Hoger beroep tegen uitspraak melkveehouders

Den Haag - Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) gaat in hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak van vorige week waardoor een aantal boeren zou worden vrijgesteld van zijn fosfaatreductieplan. De rechtbank in Den Haag bepaalde vorige week dat een groep melkveehouders toch geen koeien hoeft af te staan om te helpen het mestoverschot met daarin een te grote hoeveelheid fosfaat terug te dringen.

Regiozaterdag, 13 mei 2017

Advies achteraf over gaswinning lege huls

Heerenveen - Burgemeester en wethouders van Heerenveen adviseren demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken formeel om niet in te stemmen met het gewijzigde winningsplan van gasproducent Vermilion uit de putten bij Langezwaag.

Regiozaterdag, 13 mei 2017

Buren Teatertún bang door satirisch lied

Rijs - Een liedje van de Friese folkband Reizger roept op tot geweld tegen de buren van de Teatertún in Rijs. Dat vinden de buren Jules Meijer en zijn vrouw en hun jurist Jacob Leenstra. Ze willen dat de band vervolgd wordt voor opruiing en dat Omrop Fryslân en de presentatoren Femke de Walle en Gurbe Douwstra vervolgd worden voor verspreiding van opruiing. Bovendien zou verboden moeten worden dat het lied Ut Hollân nog afgespeeld wordt op Omrop Fryslân, vindt Leenstra.

Regiozaterdag, 13 mei 2017

Met een lot van 98 euro kans op een huis

Oudebildtzijl - Het klinkt bizar: een lot kopen van 98 euro en daarmee kans maken op een huis van twee ton. Toch is dit wat gebeurt in Oudebildtzijl, waar de plaatselijke voetbalvereniging een huis wil verloten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties