Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 mei 2015.

Economiewoensdag, 13 mei 2015

Weidevogel kan ook gedijen zonder agrarisch natuurbeheer

Boeren die niet meedoen aan agrarisch natuurbeheer zijn alweer aan het maaien. Dat betekent niet per definitie dat ze geen rekening houden met de weidevogels. Nu maaien pakt zelfs goed uit voor de vogels, zegt Romke Kinderman uit Aldtsjerk.

Hoofdartikelwoensdag, 13 mei 2015

Relatie Den Haag en gemeenten slechter

Politiek Den Haag en gemeentelijk bestuurlijk Nederland kijken met een zekere spanning uit naar de bevindingen van de Raad van State ten aanzien van het coalitieakkoord over bed, bad en brood. Rutte en Samsom hebben als politieke leiders van de coalitie een compromis gesloten over de omgang met uitgeprocedeerde asielzoekers dat door de gemeenten zeer kritisch is ontvangen. De Raad van State kan met haar uitspraak de positie van de politiek versterken, maar het advies kan ook uitvallen in een richting die de gemeenten sterkt in hun houding om in bijzondere gevallen uitgeprocedeerde asielzoekers op te nemen. De Haagse politiek dreigt met boetes als de gemeenten beleid voeren dat tegen de letter en de geest van het akkoord ingaat.

Regiowoensdag, 13 mei 2015

Ruim zeshonderd Friezen gebruiken noodhulpfonds

Leeuwarden - 625 inwoners van Fryslân kregen vorig jaar hulp van SUN Friesland bij een urgent financieel probleem. In totaal kregen zij ruim 390.000 euro. Met dat bedrag keerde de stichting 25.000 euro meer uit dan een jaar eerder, zo blijkt uit het jaaroverzicht van SUN Friesland.

Regiowoensdag, 13 mei 2015

Zoutwinning Wad kan door

Harlingen - De winning van zout onder de Waddenzee mag doorgaan. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) maakte gisteren bekend dat hij de bezwaren tegen de vergunning voor het Harlinger bedrijf Frisia Zout ongegrond verklaart. De Waddenvereniging, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland kondigden meteen aan dat ze naar de Raad van State stappen.

Regiowoensdag, 13 mei 2015

Koeien op stal zorgen voor meer uitstoot

Leeuwarden - Als veehouders hun koeien permanent op stal houden, leidt dat tot een hogere uitstoot van ammoniak. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek in een gisteren verschenen rapport. In 2013 was de uitstoot door de landbouw 120 miljoen kilogram. Als de koeien hetzelfde aantal weide-uren hadden gehad als in de jaren negentig, zou de ammoniakemissie 3 procent lager zijn uitgevallen, aldus het CBS. Het verschil in uitstoot is bijna vier miljoen kilo.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 mei 2015

Tentcampagne Strandheem in nieuwe jas

Opende | 25 jaar lang was het een begrip: evangelisatiecampagne Strandheem. De 26e evangelisatiecampagne, georganiseerd door acht kerken in noordoost-Fryslân begint donderdag onder een nieuwe naam: Strandheem Festival.

Sportwoensdag, 13 mei 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: Eerlijk zijn, ook in slechte tijden

Een vriend vroeg wat-ie tegen me moest zeggen. Wat was gepast nu we met NAC de nacompetitie niet hebben ontlopen en moeten strijden tegen degradatie? Sterkte? Onzin! Dat zeg je tegen iemand die net een dierbare heeft verloren. Hoe rot die nacompetitieplaats ook is, hoe oneindig teleurgesteld ik ook in mezelf ben: ellende blijft relatief. De ouders uit Den Haag die een autocrash op de A28 overleefden, maar daarbij wel hun dochter verloren: zij hebben sterkte nodig! Wens mij maar gewoon succes.

Sportwoensdag, 13 mei 2015

Elleboogoperatie moet het seizoen van Westra redden

Door Daan Rieken -

Sportwoensdag, 13 mei 2015

Stroetinga: thuiszege en de hoop op 'n profcontract

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties