Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 mei 2011.

Cultuurvrijdag, 13 mei 2011

Intiem theater in tuintjes in Leeuwarder binnenstad

Leeuwarden - Zeven binnentuintjes in het centrum van Leeuwarden worden eind mei opengesteld voor publiek tijdens het Fries Straatfestival. Dat heeft de organisatie van het festival gisteren bekendgemaakt. De tuinen zijn het decor van enkele intieme voorstellingen.

Economievrijdag, 13 mei 2011

Veehouders betalen minder pacht, akkerbouwers meer

Den Haag - Boeren die grond pachten, krijgen per 1 juli te maken met aangepaste prijzen. Voor melkveehouders betekent dit in de meeste gevallen een verlaging van de maximale prijs. In de grote akkerbouwgebieden, zoals de Friese Bouwhoek, het Hogeland in Groningen en de IJsselmeerpolders, moeten boeren rekening houden met hogere prijzen.

Economievrijdag, 13 mei 2011

Ondernemers hebben meer vertrouwen in de economie

Zoetermeer - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben meer vertrouwen gekregen in de Nederlandse economie. Ook is het vertrouwen in het overheidsbeleid flink toegenomen. Dit blijkt uit peilingen van het economisch onderzoeksbureau EIM.

Economievrijdag, 13 mei 2011

Friese scheepsbouw zit weer goed in de lift

Het gaat weer crescendo met de scheepsbouw in Nederland. Ook de Friese werven merken dat de eind vorig jaar al toegenomen belangstelling zich nu omzet in contracten. Het lijkt erop dat ze de zware crisistijd zonder al te veel kleerscheuren hebben overleefd. En dus kan nu worden ingezet op een leidende rol in Europa.

Hoofdartikelvrijdag, 13 mei 2011

Nieuwe fase in het bestaan van de krant

Het Friesch Dagblad gaat vandaag een nieuwe fase in van zijn bestaan: de krant gaat op tabloid. Daarmee loopt de krant niet voorop in het rijtje van vernieuwers; bijna alle regionale kranten worden op tabloidformaat gedrukt. Het voordeel van die betrekkelijk late overgang is dat we hebben kunnen leren van de collega’s. Een van de belangrijkste lessen is dat de krant op het nieuwe formaat en de nieuwe vormgevng die daarbij hoort niet vervreemdend werkt. Natuurlijk moet de lezer even wennen aan het nieuwe, maar het basisgevoel moet er zijn: dit is ús krante.

Regiovrijdag, 13 mei 2011

Karel moet even zonder z’n muziek

Karel Stegeman uit Franeker doet dit jaar gymnasium-examen. Veel zorgen

Regiovrijdag, 13 mei 2011

Uurwerk naar Brabant voor restauratie

Wier - Toine Daelmans was er extra vroeg voor opgestaan. Om half zes reed de klokkenrestaurateur weg uit het Brabantse Stiphout om de astronomische klok op de kerk van Wier te verwijderen. De klok, geschonken aan het dorp door een onderduiker, moet opgeknapt worden. Net als de kerk.

Regiovrijdag, 13 mei 2011

Vier gemeenten Middelsee steeds minder op één lijn

Menaam -De fractievoorzitters uit Menameradiel willen niet praten met hun collega’s van het Bildt, Leeuwarderadeel en Ferwerderadiel. Een uitnodiging van de andere drie gemeenten om eens vrijuit van gedachten te wisselen over het Middelsee-samenwerkingsverband, werd door Menameradiel afgeslagen.

Regiovrijdag, 13 mei 2011

Gemeente zet zich vast op woningmarkt

Sint Annaparochie - De afgelopen jaren leverden de Friese gemeenten miljoenen euro’s in door de stagnatie op de woningmarkt. Kavels werden moeilijker verkocht en er kwamen minder leges binnen. Voor de komende jaren lijkt het beeld er niet beter op te worden: de bestaande bouwplannen worden uitgesmeerd en in de toekomstige woonplannen wordt rekening gehouden met een afnemende bevolkingsgroei.

Regiovrijdag, 13 mei 2011

Afvaloven blijft voorlopig in bedrijf

Harlingen - De reststoffenenergiecentrale (REC) van afvalverwerker Omrin in Harlingen blijft voorlopig gewoon in bedrijf. Gedeputeerde Staten van Fryslân zien geen aanleiding om de afvaloven per direct tijdelijk te sluiten. Het voltallige college van Harlingen had daar gistermiddag in opdracht van de gemeenteraad om gevraagd.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 mei 2011

Artsen met een missie in de medische wereld

Hoe ben je christen in je beroep als arts? Zo’n tachtig mensen komen morgen naar de voorjaarsconferentie van Christian Medical Fellowship (CMF) in Driebergen om daarover na te denken. De vereniging groeit behoorlijk, vooral door aanwas van jonge artsen en studenten.

Sportvrijdag, 13 mei 2011

Cambuur hoopt op Hese in play-offs, Van der Heide is fit

Leeuwarden - Cambuur-trainer Alfons Arts gaat er vanuit dat Sandor van der Heide beschikbaar is voor de play-offs. Dat zei de coach gisteren, exact een week voor de eerste confrontatie met FC Zwolle. De aanvoerder kampte de afgelopen weken met liesklachten en miste daardoor de laatste competitiewedstrijden tegen MVV (1-3 winst) en FC Zwolle (3-3).

Sportvrijdag, 13 mei 2011

Pieter Weening wil in het roze de Etna oprijden


Sportvrijdag, 13 mei 2011

Erevoorzitter schikt zich in zijn rol: nieuwe heren, nieuwe wetten

Hij heeft een kunstheup en slikt, na twee tia’s, bloedverdunners. Maar ach, is het niet zo dat krakende wagens het langst lopen? De man die zestig al een hele leeftijd vond, is nu zeventig en drukker dan ooit. Riemer van der Velde. De dood? ,,Dat is gjin tema.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties