Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 mei 2008.

Cultuurdinsdag, 13 mei 2008

Waarschijnlijk hoge ogen voor Debuut-trio

Ze stonden in Het Debuut gewoon geafficheerd als ‘Fleur Bouwer, Maria Milstein en Martijn Willers’ en niet als een ensemble met een naam zoals bijvoorbeeld eerder dit seizoen het Ragazze Kwartet. Een ad-hocformatie dus die misschien helemaal niet als vast ensemble verder gaat. Dat ze naam gaan maken staat vast, want we hadden te maken met drie rasmuzikanten die op hoog niveau speelden.

Cultuurdinsdag, 13 mei 2008

Fryslân is weer een festival rijker

Fryslân kent vele festivals en vooral festivalletjes. Ieder dorp heeft zo zijn eigen variant, van klein met lokale bands, tot wat groter met wat coverbands of zelfs meerdaags met grote namen. Denk maar eens aan De Veenhoop in Drachten of Oerrock in Ureterp. Maar Leeuwarden kende zo’n festival nog niet, hoewel er in het verleden wel eens een poging is gedaan. En juist dat gegeven vormde voor organisator Bobby Veenstra de reden om zo’n festival te beginnen in Leeuwarden. En zo was recreatiegebeid de Groene Ster dit pinksterweekeinde het decor voor de eerste editie van het Groene Ster Festival.

Hoofdartikeldinsdag, 13 mei 2008

Wilders...

Regiodinsdag, 13 mei 2008

Veel bezoekers kastelendag

Jelsum - De deelname aan de landelijke kastelendag is Dekemastate in Jelsum goed bevallen. De state trok gisteren zo’n vijfhonderd bezoekers. ,,Daar hadden we vooraf voor getekend”, aldus beheerder Jacomine Hoogendam.

Regiodinsdag, 13 mei 2008

Klokkenluiden is een kwestie van gevoel

Oudega (S.) - ,,Als ik ergens loop en ik hoor een klok luiden, dan weet ik meteen of het handmatig gebeurt of elektrisch.” Henk Herder uit Oudega realiseert zich dat de meeste mensen geen aandacht zullen schenken aan het gebeier, maar voor hem en tientallen andere klokkenluiders ligt dat heel anders. ,,Een elektrische klok klinkt heel anders - stabieler, maar ook vlakker. Wij proberen de traditie van handmatig luiden in stand te houden. Maar dat zou niet kunnen als het niet ook onze hobby was.”

Regiodinsdag, 13 mei 2008

De buitenwereld ontdekt Blessum

Blessum - ,,We wonen hier al 27 jaar, en we hebben de laatste tijd meer mensen zien langskomen dan in al die jaren daarvoor.”

Regiodinsdag, 13 mei 2008

In Dokkum is (bijna) iedereen nog fris

Bolsward - Bijna 12.000 van 12.200 gestarte fietsers hebben gisteren de Elfstedenrijwieltocht voltooid. Volgens de organisatie hebben ongeveer 2500 fietsers hun startkaart ongebruikt laten liggen.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2008

Wereldpinksterfeest in kapel Dokkum

Dokkum - Kinderen droegen zondag een wereldbol het podium op van de Bonifatiuskapel in Dokkum. Pinksteren werd uitbundig gevierd in Dokkum met een interkerkelijke dienst, georganiseerd door de plaatselijke Raad van Kerken.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2008

Pinksteren in ‘Gods eigen kathedraal’

Veenklooster - Wilt u uw huis laten schoonmaken door de Heilige Geest? De boosheid, bitterheid, roddel en kwaadsprekerij laten weghalen uit uw kamers en die vullen met de liefde van Jezus? Over deze vragen liet ds. Ron van der Spoel zijn hoorders nadenken op het pinksterfeest in een zonovergoten Veenklooster.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2008

‘Geen christen zonder de Geest’

Wijnjewoude - ,,Kom, nu is de tijd: aanbid Hem. Kom, nu is de tijd: ontmoet jouw God”, klinkt een opwekkingslied door de megatent in Wijnjewoude. Het pinkstervuur brandde gisteren onder de blauwe hemel. Predikant Steve van Deventer riep de toehoorders op de uitdaging aan te nemen en voluit te leven vanuit de Heilige Geest. ,,Niemand kan christen zijn zonder de Geest.”

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2008

Met 50.000 mensen feest vieren voor God

Biddinghuizen - ,,God weigert een rol in mijn leven te spelen, geen bijrol, geen hoofdrol; Hij wil de regisseur zijn.” Voorganger Wilkin van der Kamp sprak op de 38ste editie van de conferentie Opwekking over ‘God speelt geen enkele rol in mijn leven’. Rond de 50.000 mensen bezochten dit weekeinde de pinksterconferentie.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2008

Duizenden vieren uitbundig Pinksteren

Leeuwarden - De pinksterfeesten hebben dit weekeinde volop geprofiteerd van het goede weer. Tienduizenden gelovigen vierden het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. Het Pinksterfeest in Veenklooster trok gisteren 2500-3000 mensen bij de dienst in het bos. Over het hele weekeinde kwamen er volgens voorzitter Sjouke van der Meulen ,,zo’n 4000 tot 5000 mensen”. In Wijnjewoude kwamen rond de vierduizend mensen naar de pinkstermanifestatie. Bij Opwekking in Biddinghuizen waren liefst vijftigduizend mensen.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

Eurovoetbal is prooi voor Bayern München

Haren - Wanneer je vanaf de halve finale noodgedwongen met een doelman in de spits speelt en het toernooi wint, ben je de terechte winnaar. En dat was Bayern München zondag op het Eurovoetbaltoernooi op sportpark Esserberg in Haren. In de finale werd Fenerbahce met 3-1 verslagen.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

Hamburger plaatst zich voor Spelen

München - Roeier Sjoerd Hamburger kan zich definitief gaan richten op de Olympische Spelen van Peking. De skiffeur uit Oldeberkoop verzekerde zich zaterdag van een tweede plaats tijdens de B-finale van de wereldbekerwedstrijden in München. Met een achtste plek in het eindklassement stelde hij een ticket voor de Spelen veilig.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

ONS sluit seizoen perfect af

Assen - Vooraf aan dit seizoen had Fred de Boer ONS Sneek onderin het linkerrijtje gezet. Dat de Friese hoofdklasser op de derde plek is geëindigd ziet de trainer dan ook als een prestatie van formaat. En passant verzekerden de Snekers zich nog van een plek in het KNVB-bekertoernooi door de derde periode te winnen.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

Ploegenbelang drukt stempel op districtstitel

Ter Idzard - Het belang van de ploegen is in gewone wielerkoersen niet weg te denken, maar jammer genoeg bepaalde dat gistermiddag in en rond Ter Idzard ook het koersverloop in het noordelijk districtskampioenschap bij de elite- en neoamateurs. Als de wedstrijdjury dan (zonder dat de renners dat weten) ook nog besluit om het peloton maar een ronde van zeven kilometer minder te laten rijden om de finish mooi binnen de zendtijd van Omrop Fryslân te houden, is dat al helemaal tegen het zere been van een aantal mannen die gewend zijn om hun sport op een hoog niveau te beoefenen en misschien voor de finale nog snode plannen hebben.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

Getergde Gert Jan Meekma gaat met Witmarsum op herhaling

Franeker - Gert Jan Meekma kon zaterdag zijn hele ziel en zaligheid leggen in de Jong Nederland partij, het Nederlands kampioenschap voor junioren. En met succes, want samen met Jacob Zaagemans en Klaas de Vries ging hij op het Sjűkelân in Franeker voor kaatsvereniging Pim Mulier uit Witmarsum op herhaling. Het als favoriet begonnen trio maakte zijn faam meer dan waar in de snikhete en slecht bevolkte Franeker kaatsarena. In de finale werd Wommels met groot vertoon van macht van het ‘beton’ geveegd.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

Ook de bond scalp voor Triemstra

Franeker - Na 26 jaar is de bondswedstrijd eindelijk weer een prooi geworden voor St. Jacobiparochie. Taeke Triemstra trad daarmee in de voetsporen van zijn Reinder, die in 1982 in Franeker won. Samen met Rutmer van der Meer en Renze Pieter Hiemstra was het trio in de finale te sterk voor titelverdediger Berlikum.

Sportdinsdag, 13 mei 2008

Sibon schiet Heerenveen Europa in

Breda - Sc Heerenveen verzekerde zich gistermiddag in Breda voor de vijfde keer op rij, waarvan de laatste vier keer onder trainer Gertjan Verbeek, voor Europees voetbal. Daarmee was de missie van de scheidende oefenmeester, die vertrekt naar Feyenoord, ruimschoots geslaagd. Met dank aan Gerald Sibon, die de Friese club met twee treffers Europa inschoot.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties