Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 mei 2003.

Bijschriftdinsdag, 13 mei 2003

Wespen

Hebt u ook zo’n hekel aan wespen? Ik ben er als de dood voor.

Cultuurdinsdag, 13 mei 2003

Indrukwekkend en kleurrijk orgelspel

De Grote Kerk van Leeuwarden is deze week het domein van het internationaal orgelproject van het Noord Nederlands Conservatorium te Groningen.

Economiedinsdag, 13 mei 2003

Bergum Staalbouw reorganiseert weer

Bergum – Producent van onder andere bruggen en sluizen Bergum Staalbouw gaat voor de tweede keer reorganiseren. Dat maakte directeur Jan Pesie dinsdagmorgen bekend. Als gevolg van de bouw van een metershoge giek voor een pijpenlegger in de offshore is het bedrijf in de problemen geraakt.

Economiedinsdag, 13 mei 2003

Akkoord sociaal plan Friesland Bank

Leeuwarden - Vakbonden en de Friesland Bank hebben een sociaal akkoord bereikt over de plannen van de bank om 120 banen te laten vervallen. De plannen zijn begin dit jaar aangekondigd. Reorganisatie is nodig door het invoeren van een nieuw automatiseringssysteem.

Economiedinsdag, 13 mei 2003

Deflatie bijna altijd slecht voor economie

Wie de krantenkoppen snelt ontkomt niet aan de indruk dat het slecht gaat met Nederland. Na lange tijd is er weer sprake van massaontslagen en zorgelijke verhalen van economische deskundigen.

Hoofdartikeldinsdag, 13 mei 2003

Pensioenproblemen…

We werken met z’n allen te kort en de regelingen voor het pensioen zijn te goed: er staat een premie op het niet-werken. Dergelijke geluiden - met nog vele variaties - zijn in alle landen van Europa te horen en in vrijwel ieder Europees land spreken regeringen, werkgevers en werknemers over de problemen voor de gepensioneerden die er al zijn en zullen komen.

Regiodinsdag, 13 mei 2003

Vakanties via NNBT in gevaar

Drachten - Zo’n tienduizend toeristen lopen dit jaar hun vakantie mis als het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) in Drachten failliet gaat. Het gaat om toeristen die hun vakantie hebben geboekt via de Vakantie Boekingscentrale (VBC) van het NNBT. Het boekingsgeld zal bij faillissement in handen vallen van de grootste schuldeisers.

Regiodinsdag, 13 mei 2003

‘Laat Fryslân maar fuseren’

Burgum – Het provinciaal bestuur van Fryslân kan beter fuseren met de collega’s in Groningen en Drenthe, dan taken afsnoepen van de gemeentebesturen. De extra bevoegdheden die Fryslân en andere provincies naar zich toe willen trekken, zullen alleen maar leiden tot meer bureaucratie. De provincie moet zich juist terugtrekken in haar rol als ‘regisseur’, en het directe contact met de burger overlaten aan de gemeenten.

Regiodinsdag, 13 mei 2003

Raad vreest financiële risico’s in Zuidlanden

Leeuwarden – De Leeuwarder gemeenteraad is bang dat het woningbouwplan Zuidlanden grote financiële risico’s voor de gemeente met zich meebrengt.

Regiodinsdag, 13 mei 2003

Grote toename hiv en soa’s in het Noorden

Leeuwarden/Groningen – Het aantal besmettingen van hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) in de noordelijke provinciën is in 2002 opnieuw gestegen. De GGD’s maken zich ernstige zorgen.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2003

‘Een kerk die niet werft, die sterft’

Leeuwarden – Veel traditionele kerken kunnen op zondag het aantal tieners in de dienst op twee handen tellen. Is de jeugd nog te raken met het Evangelie? ,,Er is geen toverformule, maar er zijn wel principes en concepten die blijken te werken’’, zegt Sabine van der Heijden. Van haar hand verscheen vorige week het boek Re:visie. Het geheim van succesvol missionair jeugdwerk vanuit de kerk .

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2003

‘Jouswier’ en ‘Oostrum’ afgestoten

Leeuwarden – De Stichting Alde Fryske Tsjerken neemt de hervormde kerkgebouwen van Jouswier en Oostrum over van de Hervormde Gemeente Ee, Oostrum en Jouswier. Dat is maandag bekendgemaakt door de Stichting.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2003

‘VU moet christelijke identiteit laten zien’

Leeuwarden – De Vrije Universiteit (VU) moet haar christelijke identiteit meer voor het voetlicht brengen. De drie noordelijke regionale comités (Friesland, Groningen en Drenthe) van de VU-vereniging hebben hierover een brandbrief geschreven naar het bestuur en de Ledenraad.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 mei 2003

Gereformeerd Urk stuurt open brief naar synodeleden

Leeuwarden – De kerkenraad van de Gereformeerde Kerk van Urk heeft alle synodeleden van de Generale Synode van de Gereformeerde Kerken in Nederland een open brief geschreven over het Samen-op-Wegproces.

Sportdinsdag, 13 mei 2003

Dienende Paul de Vries groeit mee met Kootstertille

Kootstertille – ,,Het wordt al heel normaal”, zegt rechtsachter Paul de Vries grijnzend over het kampioenschap dat Kootstertille zaterdag greep in de derde klasse B. Het betekende de derde titel in vier jaar voor de Tilsters.

Sportdinsdag, 13 mei 2003

Harkemase Boys wacht af wat de KNVB gaat doen

Zeist/Harkema/Huizen – De KNVB heeft maandag besloten om het voor vanavond vastgestelde duel tussen Huizen en Harkemase Boys van het programma te halen. De burgemeester van Huizen kon de veiligheid van de spelers van de Friese club niet garanderen. Harkemase Boys wacht in de tussentijd af wat de voetbalbond beslist en gaat doen.

Sportdinsdag, 13 mei 2003

Heerenveen 2 pakt op eigen kracht titel

Amsterdam – De reserves van Sportclub Heerenveen hebben maandagavond op eigen kracht de titel in de reserve eredivisie gepakt. Op sportpark ‘De Toekomst’ in Amsterdam won de formatie van trainer Jan de Jonge met 1-2 van Ajax 2, waardoor Heerenveen naaste concurrent Willem II bij de eindafrekening drie punten achter zich liet.

Sportdinsdag, 13 mei 2003

Katwijker oproep tot verzoening met Harkemase Boys

Katwijk – Ds. Z. de Graaf, predikant in Katwijk doet na de zware vechtpartij die zaterdag na de wedstrijd om het zaterdagvoetbalkampioenschap tussen Harkemase Boys en Quick Boys uitbrak, een oproep tot verzoening.

Weerdinsdag, 13 mei 2003

Buien

Vanavond en vannacht houden we van tijd tot tijd buien en wisselend bewolkt weer. Morgen krijgen we buien met kans op onweer en mogelijk ook hagel. Het wordt een koude dag met temperaturen die komen te liggen rond 12 graden, bij een matige en aan zee mogelijk harde wind .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties