Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 april 2013.

Cultuurzaterdag, 13 april 2013

Leeuwarder regisseur wil film maken via crowdfunding

Leeuwarden | De Leeuwarder regisseur Ids Aalbers is probeert via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen om van zijn afstudeerproject een heuse film te maken. Hij heeft inmiddels ruim tweeduizend euro bij elkaar vergaard via de website van Cinecrowd. ,,We hebben nog duizend euro nodig. Dan kunnen we de Anathema afmonteren”, aldus Aalbers gisteren.

Hoofdartikelzaterdag, 13 april 2013

De Emmaüsgangers bleven niet thuis

Het verhaal van de Emmaüsgangers in het bijbelboek Lucas blijft boeien. Ook na herhaalde zorgvuldige lezing blijft het ‘trekken:’ er staat zo veel meer dan er staat. Voorbeeld: er staat dat de mannen die van Jeruzalem naar Emmaüs liepen dat hun ogen vertroebeld waren, zodat ze de man die naast hen kwam lopen niet herkenden als Jezus. Later in het verhaal staat hoe hen de ogen werden geopend en hoe ze toen Jezus herkenden. Wat betekent het als de ogen zijn vertroebeld en wat betekent het als de ogen worden geopend?

Regiozaterdag, 13 april 2013

Proloog ziet geen andere oplossing voor Oldenije

Leeuwarden | Er is geen andere optie voor openbare basisschool de Oldenije in Leeuwarden dan uitbreiding van het aantal lokalen op de tweede locatie in het centrum. Dat zegt Marc Kammeraad, directeur ad interim van Proloog, de organisatie die verantwoordelijk is voor het openbaar onderwijs in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 13 april 2013

Huis voor ouderen die anders vereenzamen

Sint Annaparochie | Vijf jaar geleden kochten Simon Theo en Gea Oevering een grote woonboerderij in Sint Annaparochie. Ze gingen op zoek naar mogelijkheden om die voor een breder doel te gebruiken dan om er alleen zelf te wonen. Dat lukte, want vanaf volgende week verrijst op het erf een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen die lichte zorg nodig hebben.

Regiozaterdag, 13 april 2013

Ik wil niet meer alles binnenhouden, ik wil het delen

Nog altijd controleert Joséphine Mukarubayiza uit Nij Beets of de ramen en deuren van haar huis wel goed zijn afgesloten. Tijdens de genocide in Rwanda werd haar familie bijna helemaal uitgemoord. Vandaag wordt een boek

Regiozaterdag, 13 april 2013

Groeiende actie voor terugkeer kleuterschool

Leeuwarden | Een groeiende groep leerkrachten, bestuurders en professionals in het onderwijs wil de oude kleuterschool in ere herstellen. Ook wil deze werkgroep dat de onderwijsinspectie erkent dat kleuters zich op een andere manier ontwikkelen dan oudere basisschoolkinderen. De inspectie zal dan ook anders moeten toetsen. De pabospecialisaties voor het jonge kind, zoals die de laatste jaren zijn ontstaan, worden aangemoedigd.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 april 2013

Ds. Helmer le Cointre is innerlijk altijd achttien gebleven

De Leeuwarder predikant is Helmer le Cointre (56) is 25 jaar predikant in de Protestantse Kerk. Hij is sinds 1992 verbonden aan de PKN in Leeuwarden. De predikant over het ambt en kerk-zijn in deze tijd.

Sportzaterdag, 13 april 2013

COLUMN: Titelkoorts in Leeuwarden

Ik heb met de voetbaljournalisten te doen de laatste weken. Creatieve antwoorden van spelers of trainers zijn er niet meer bij. ‘We spelen nog een aantal finales’, ‘bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd’ en ‘in deze fase van de competitie tellen alleen de punten’. Stel daar maar eens een kritische tegenvraag over. Maar het mooie is: hoe voorspelbaarder de antwoorden worden, hoe spannender de competitie.

Sportzaterdag, 13 april 2013

De Jong: de druk ligt niet bij Cambuur

Leeuwarden | Dromen van een kampioenschap; bij SC Cambuur deden ze dat de afgelopen jaren vooral aan het begin van een seizoen. Maar dit keer mag het zowaar ook eens aan het einde van de competitie. De Leeuwarders, die nog vier keer in actie komen, zijn een van de vier titelkandidaten in de eerste divisie. Kampioen worden is echter geen must. ,,Maar het is wel mooi dat we mee doen”, zei interimtrainer Henk de Jong gisteren in de aanloop naar het uitduel met De Graafschap.

Sportzaterdag, 13 april 2013

Van Basten zit beetje met de positie van Zomer in maag

Heerenveen | Na de nederlaag in de noordelijke derby tegen FC Groningen is sc Heerenveen er op gebrand om zich morgenmiddag in de zogenaamde ‘lunchwedstrijd’ tegen Willem II te revancheren. Dat zal ook nodig zijn om uitzicht te houden op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Trainer Marco van Basten kan vanwege een schorsing geen beroep doen op centrale verdediger Jeffrey Gouweleeuw.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties