Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van maandag, 13 maart 2017.

Economiemaandag, 13 maart 2017

Nieuwe poging voor twaalf recreatiewoningen in Heeg

Heeg - Tadema Vastgoed en Exploitatie uit Leeuwarden doet een nieuwe poging om twaalf recreatiewoningen te bouwen aan de Gouden Boaijum in Heeg. De vorige keer strandde het plan bij de Raad van State (RvS).

Hoofdartikelmaandag, 13 maart 2017

Wat zegt Europa over rel Turkije-Nederland?

In lange tijd is het niet zo spannend geweest voor Nederland in internationale betrekkingen. De rel met Turkije over propaganda voor Erdogan in ons land heeft grote hoogten bereikt: het uitzetten van een minister door Nederland en het verwijzen naar nazi-praktijken door Erdogan.

Regiomaandag, 13 maart 2017

Actie Bomenridders voor kastanjes uit 1930

Leeuwarden - De Stichting Bomenridders in Leeuwarden maakt zich sterk voor het behoud van de monumentale kastanjes aan de Spanjaardslaan in de stad. De gemeente is voornemens om bij de herinrichting van de laan naast het Rengerspark in elk geval acht beeldbepalende kastanjes uit 1930 te kappen.

Regiomaandag, 13 maart 2017

Fryslân ligt niet op koers met de klimaatdoelen

Leeuwarden - Fryslân ligt nog lang niet op koers om na 2050 alle energie alleen nog maar te halen uit niet-fossiele brandstoffen. Ook andere klimaatdoelen die ruim een jaar geleden door de Europese regeringsleiders in Parijs zijn ondertekend, zoals een fikse reductie van de CO2-uitstoot, lijken nog ver weg. ,,Om die afspraken voor Fryslân te realiseren wordt nog hele klus", zegt Gerard Adema van de Friese Milieufederatie.

Regiomaandag, 13 maart 2017

Heeg wil groen terug in het dorp

Heeg - Heeg wordt de komende jaren aanzienlijk groener. Het dorp werkt momenteel aan een nieuw groenplan: Heech yn it Grien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties