Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 maart 2015.

Economievrijdag, 13 maart 2015

Landbouwdebat levert weinig vuurwerk op

Leeuwarden - Veel vuurwerk leverde het gisteren niet op, het landbouwdebat tussen de verschillende politieke partijen voor de verkiezingen van Provinciale Staten in het Leeuwarder WTC Expo. Er ontstond slechts wat discussie bij bekende tegenstellingen als natuur voor boerengrond, genetische manipulatie en de uitbreidingsmogelijkheden van boerenbedrijven. De debatavond werd georganiseerd door boerenorganisatie LTO Noord en agrarische jongerenorganisatie AJF.

Regiovrijdag, 13 maart 2015

Handen wassen zonder zeep en met slechts één drupje water

Warten - ,,Het werk van de schoonmaker in een sanitaire ruimte is normaal na één toiletbezoek al niet meer te zien. Na het handen wassen - met gemiddeld een liter water - en drogen blijven een natte wastafel, druppels op de grond en mogelijk een stuk afdroogpapier achter. Het is nog wel schoon, maar het ziet er niet meer zo uit", zegt Jan Melein (54).

Regiovrijdag, 13 maart 2015

BFVW twittert toch over eerste kievitsei

Leeuwarden - Het eerste kievitsei van Fryslân is gistermiddag gevonden. Dat maakte voorzitter Rendert Algra van de Bond van Friese Vogelwachten gisteren via Twitter bekend. Het ei zou op Ameland gevonden zijn, maar waar en door wie het ei precies is gevonden wordt - in overleg met de vinder - niet officieel bekendgemaakt.

Regiovrijdag, 13 maart 2015

Plan om energiegeld in Fryslân te houden

Raerd - Jaarlijks verdwijnt meer dan een half miljard euro uit de provincie via de energierekeningen van Friese burgers. Als de provincie en de gemeenten lokale opwekking van energie en energiebesparing bevorderen, dan blijft dat geld deels in Fryslân. Door lokale bedrijven in te schakelen, stimuleert de overheid bovendien de werkgelegenheid en economie. Drie Friese organisaties - Stichting Doarpswurk, de Friese Milieufederatie en Ús Koöperaasje - lanceren vandaag een masterplan waarbij provincie en lokale energie-initiatieven de handen ineenslaan om die verduurzaming van de provincie te versnellen.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 maart 2015

Jean Vanier wint Templetonprijs 2015

Londen - Jean Vanier, de 86-jarige stichter van de Arkgemeenschappen, is de winnaar van de Templetonprijs 2015, de zogenoemde 'Nobelprijs voor religie'. Dat is gisteren in Londen bekendgemaakt.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 maart 2015

Hoe krijg je koeien snel weg bij een stalbrand?

Drachten - ,,Wat u gaat zien is het effect van rook op de longen van de dieren", zegt Jarno Wendelaar Bonga. Met een brander steekt hij een plastic bekertje in een hamsterkooi aan. ,,Ah nee, dat hele bekertje vliegt in de hens. Nou ja, zoals u ziet is de kooi wel zwart geworden en dat is dus wat er gebeurt met de longen van de dieren in een brandende stal."

Geloof & Kerkvrijdag, 13 maart 2015

Internetkerk begint eetcafé in Dronten

Dronten - Internetkerk Mijnkerk.nl komt met een nieuwe mogelijkheid om elkaar live te ontmoeten: een eetcafé in Dronten. Het eetcafé wordt vrijdagavond 20 maart geopend door de predikanten Fred Omvlee en Janneke Nijboer van MijnKerk.nl.

Sportvrijdag, 13 maart 2015

Eneco Tour krijgt dit jaar in Fryslân Elfstedentocht

Bolsward - Hanzestad Bolsward vormt dit jaar niet één, maar twee keer het decor van een Elfstedentocht op de fiets. Naast de traditionele Friese Elfsteden Rijwieltocht op pinkstermaandag fungeert de stad aan het eind van de zomer als start- en finishplaats van de openingsetappe van de Eneco Tour. De enige meerdaagse World-Tourwedstrijd van Nederland en België krijgt op 10 augustus een heuse Elfstedentocht.

Sportvrijdag, 13 maart 2015

KNVB: Cambuur en sc Heerenveen voeren financieel goed beleid

Zeist - Zowel SC Cambuur als sc Heerenveen is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de hoogste categorie van het licentiesysteem. Dat was al de verwachting, maar gisteren kwam de voetbalbond met de bevestiging vanuit Zeist. Het betekent dat de twee Friese eredivisieclubs de zaken financieel goed op orde hebben.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties