Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 maart 2014.

Economiedonderdag, 13 maart 2014

FrieslandCampina haalt groei buiten Europa

Leeuwarden | Zuivelconcern FrieslandCampina weet zijn kindervoeding, zuiveldranken en merkkaas steeds beter af te zetten in de wereld. Melkveehouders profiteerden er het afgelopen jaar goed van. In 2013 steeg de totale omzet van het concern met 10 procent naar 11,4 miljard euro, vooral door prijsstijgingen. De winst werd bijna gehalveerd, naar 157 miljoen euro. Op thuismarkt Europa daalt de omzet en het marktaandeel. Daarin wordt voorlopig geen verbetering verwacht.

Hoofdartikeldonderdag, 13 maart 2014

Terechte zorgen over decentralisatie

De verkiezingen voor de gemeenteraad, volgende week, vinden plaats in een bijzonder tijdsgewricht. Een van de oorzaken daarvan is de aanstaande sterke toename van het aantal bevoegdheden/plichten van de gemeente. Denk aan de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten evenals de langdurige zorg en de sociale werkvoorziening. De nieuwe taken zijn gekoppeld aan een forse bezuiniging; de gemeenten worden genoodzaakt strenge criteria te hanteren bij de toedeling van hun financiële middelen. Over de effecten daarvan bestaan terecht veel zorgen.

Regiodonderdag, 13 maart 2014

Grote verschillen in ozb-kosten dorpshuizen

Heerenveen | Dorpshuizen en wijkcentra in bezit van de gemeente Heerenveen betalen geen onroerende zaakbelasting voor eigendom en gebruik, terwijl dorpshuizen van stichtingen of andere organisaties wel worden aangeslagen. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA.

Regiodonderdag, 13 maart 2014

Geplante boompjes dit jaar al snel in blad

Blije | Hoewel de kinderen van CBS De Ikker en GBS De Opbouw uit Blije nog tientallen jaren moeten wachten voordat de iepen die ze gisteren geplant hebben volwassen zijn, kunnen ze binnenkort al het resultaat zien van hun bijdrage aan de jaarlijkse Boomfeestdag. ,,Door het vroege voorjaar komen de boompjes binnenkort al in blad, dus dan kunnen ze zien of het succesvol was”, vertelt Jan-Piet de Boer, lid van de boomfeestcommissie.

Regiodonderdag, 13 maart 2014

Parkeertarief in Leeuwarden steeg razendsnel

Leeuwarden | De tarieven in de parkeergarages Klanderij en Hoeksterend in het centrum van Leeuwarden zijn in vier jaar tijd met liefst 50 procent gestegen. Dat is een veel meer dan de landelijke trend. Winkeliers vinden dat gemeenten het publiek de binnenstad uitjagen door het parkeren als melkkoe te gebruiken.

Regiodonderdag, 13 maart 2014

Dekker pakt zelf regionale omroepen aan

Leeuwarden/Ermelo | Staatssecretaris Sander Dekker (Media) pakt zelf de samenwerking aan tussen de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) de dertien publieke regionale omroepen in Nederland. Dat heeft hij gisteren gezegd tijdens een congres in Ermelo van ROOS, de koepel van de regionale zenders.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 maart 2014

Te weinig belangstelling voor studiedag over preken

Utrecht | De studiemiddag en boekpresentatie Altijd een preek op zak morgen in Utrecht gaat niet door. Er is te weinig belangstelling voor, laat Harm Dane van het Expertisecentrum van de Protestantse Kerk weten.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 maart 2014

Kleurrijk Fryslân viert jubileum

Leeuwarden | Het Platform Levensbeschouwing Kleurrijk Fryslân viert dit jaar haar twintigjarig bestaan met activiteiten, een nieuw logo en een vernieuwde website. Tijdens een bijeenkomst volgende week donderdag wordt teruggeblikt op twintig jaar kleurrijk vieren.

Sportdonderdag, 13 maart 2014

Aris bijt zich stuk op Leiden: geen eerste bekerfinale

Leiden | Aris Leeuwarden is er gisteravond niet in geslaagd om voor het eerst in het clubbestaan de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken. De basketballers van coach Tom Simpson knokten in en tegen Leiden voor wat ze waard waren, maar schoten uiteindelijk tekort (78-63). De heenwedstrijd in het eigen Kalverdijkje was nog onbeslist geëindigd (78-78).

Sportdonderdag, 13 maart 2014

Flyers mist finale na nieuwe nederlaag tegen Den Haag

Den Haag | De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben de finale om de landstitel niet gehaald. In het allesbeslissende duel in de best-of-sevenserie met HYS Den Haag ging Flyers opnieuw onderuit: 5-2.

Sportdonderdag, 13 maart 2014

Vrede kaatsers en bond, pijn bij afgehaakte sponsor blijft

Leeuwarden | Hoewel kaatsbond KNKB en de hoofdklassespelers afgelopen weekeinde de vredespijp rookten, is nog niet gezegd dat FB Oranjewoud terugkomt op zijn besluit geen hoofdsponsor van de bond te willen zijn. Dat werd genomen na negatieve reacties van kaatstoppers. Die ergerden zich aan het feit dat de beoogde geldschieter geen ruimte voor privé-sponsors op de wedstrijdshirts zou toelaten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties