Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 maart 2010.

Cultuurzaterdag, 13 maart 2010

Hakze gaat provincie in met mobiel kunstatelier

Kollum - De Sneker kunstenaar Dirk Hakze begint volgende week in Kollum met een nieuw kunstproject: hij gaat schilderen in een mobiel atelier waarmee hij door de provincie zal touren. Geïnspireerd door klassieke muziek, de omgevingsgeluiden en de omgeving waar het atelier staat, wil Hakze een reeks schilderijen maken. Dat heeft de gemeente Kollumerland gisteren bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 13 maart 2010

Friese kunstenares genomineerd voor prijs jonge talenten

Leeuwarden - Kunstenares Sharon Houkema (Drachten, 1975) is genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Dat heeft een woordvoerster van Stedelijk Museum Schiedam gisteren gemeld. De prijs, bedoeld voor jonge talentvolle kunstenaars, is een initiatief van de Volkskrant, de NPS en het museum. Aan de prijs is een bedrag van tienduizend euro verbonden.

Cultuurzaterdag, 13 maart 2010

Benefietconcerten voor Haïti door twee Friese koren

Leeuwarden - Het Lemster Mannenkoor en de Schola Cantorum Mistúra gaan benefietconcerten geven voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Het Lemster Mannenkoor onder leiding van Harm van der Meer concerteert op 27 maart in de RK Kerk in Joure. De opbrengst van het concert, dat om 19.00 uur begint, is bedoeld voor de wederopbouw van de missiepost Baptist Haiti Mission in Fermathe.

Hoofdartikelzaterdag, 13 maart 2010

Jezus als hogepriester...

De zalving van Jezus door de vrouw zoals beschreven in het evangelie van Marcus, blijft in zekere zin raadselachtig. Jezus zegt dat de zalving of balseming moet worden gezien met het oog op zijn begrafenis. Maar niemand balsemt toch een levende?

Regiozaterdag, 13 maart 2010

‘Schier’ wikt over rooster veerdiensten

Schiermonnikoog - Voortaan het hele jaar door vijf keer per dag een boot naar Schiermonnikoog of net als nu ’s zomers veel en ’s winters weinig afvaarten? De nieuwe gemeenteraad van Schiermonnikoog komt op 23 maart meteen voor een ingrijpende keuze te staan rond de dienstverlening van Rederij Wagenborg.

Regiozaterdag, 13 maart 2010

Restant wrak Willem Barentsz naar Lelystad

Terschelling - Het enige restant van het schip van de ontdekkingsreiziger Willem Barentsz komt waarschijnlijk naar Nederland. Het stuk scheepshuid van vier bij één meter ligt nu nog in het poolmuseum in Sint Petersburg. Om alle twijfel over de authenticiteit van het stuk hout weg te nemen zou het door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in het speciaal op scheepsarcheologie gerichte onderzoekscentrum in Lelystad onderzocht moeten worden.

Regiozaterdag, 13 maart 2010

Uniek stuk getuigt van de tijd van de ontdekkers

Dat de scheepshuid in het Russische museum van het wrak van het schip van Willem Barentsz afkomstig is, wordt verder ondersteund door het oordeel van een groep Nederlandse deskundigen die in de jaren negentig al is komen kijken. Onder hen was Gerald de Weerdt, conservator van het Terschellinger museum ’t Behouden Huys. ,,Qua constructie en details moet dat stuk schip wel uit de tijd van Willem Barentsz komen. De techniek is typerend voor de Nederlandse scheepsbouw van die tijd.”

Regiozaterdag, 13 maart 2010

Wonen in een vrij land is niet vanzelfsprekend

Stel je voor dat je kunt teruggaan in de tijd. Bijvoorbeeld naar het jaar 1939. Wat zou je in dat jaar in Leeuwarden hebben gezien?

Sportzaterdag, 13 maart 2010

Cambuur heeft geen kind aan Dordrecht

Leeuwarden - Zelden zal SC Cambuur in de competitie zo’n gemakkelijke avond hebben beleefd als gisteren tegen FC Dordrecht. De Leeuwarders mochten na hartelust combineren en hadden de wedstrijd binnen een half uur op zak. De zege was goed voor de moraal na het verspelen van het kampioenschap vier dagen eerder.

Sportzaterdag, 13 maart 2010

Ook paniekvoetbal binnen organisatie van Heerenveen

Heerenveen - De slechte prestaties van sc Heerenveen op het veld zullen ook zijn weerslag krijgen binnen de organisatie. Na een grondige evaluatie van het gevoerde en te voeren beleid is de Raad van Commissarissen (RvC) tot de conclusie gekomen dat de club behoefte heeft aan een sterke man. Die nieuwe voorzitter moet leiding gaan geven aan het huidige directieteam, dat bestaat uit Yme Kuiper, Jan Hoekstra en Jan van Erve.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties