Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 december 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 13 december 2014

Jongeren willen weten wat geloven is

Er doen verhalen de ronde dat het slecht gaat met het christelijk geloof. De cijfers lijken het gelijk van die verhalen te bevestigen. Die cijfers gaan vooral over kerkelijkheid. En inderdaad, de laatste jaren zijn de ledenaantallen behoorlijk gedaald. Iedereen kan de werkelijkheid ervan ervaren: kerkgebouwen worden gesloten en veel kerkgebouwen zijn op zondag maar voor een klein deel bezet.

Regiozaterdag, 13 december 2014

Zuidoosthoek wil toch graag krimpstatus

Heerenveen - De regio Zuidoost-Frysl‚n wil bij nader inzien graag de officiŽle status van krimpregio krijgen van het rijk. De gemeenten Heerenveen, Smallingerland, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf hebben dat deze maand per brief laten weten aan Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdiensten. Hij besluit nog voor het kerstreces welke regio's in Nederland de officiŽle krimpstatus en de daarbij behorende financiŽle rijkssteun kunnen krijgen.

Sportzaterdag, 13 december 2014

Nederlands record en limiet EJK voor zwemster Steenbergen

Amsterdam - Dat Marrit Steenbergen pas een paar dagen terug is van een talentenstage naar het WK in Doha was gisteren niet te merken. Bij de Swim Cup in Amsterdam zwom de 14-jarige uit Oosterwolde 2.04,03 op de 200 meter vrije slag. Dat leverde een Nederlands record voor veertienjarigen op. Bovendien voldeed Steenbergen aan de limiet voor het Europese Jeugdkampioenschap (EJK) dat in juni in Baku wordt gehouden. ,,Of ik nog last had van de reis naar Doha? Blijkbaar niet."

Sportzaterdag, 13 december 2014

Man die Leeuwarders naar titel schoot, wil nu van hen winnen

Doelpuntenmakers Adnane Tighadouini en Erik Bakker. Dat waren de gevierde mannen toen Cambuur op 3 mei 2013 door een 0-2-zege op Excelsior kampioen van de eerste divisie werd. De echte Leeuwarder held voetbalde die avond echter in het rood-geel op de Adelaarshorst. Zonder de goals van Go Ahead Eagles-spits Marnix Kolder was de titel nooit naar Cambuur gegaan.

Sportzaterdag, 13 december 2014

Heerenveen legt de Zweed Thern vast

Heerenveen - Een dag voor de uitwedstrijd tegen NAC Breda heeft sc Heerenveen zich verzekerd van de komst van Simon Thern. De 22-jarige Zweedse middenvelder, die de afgelopen drie jaar voor Mšlmo FF uitkwam, tekende gisteren na de medische keuring een contract voor drieŽnhalf jaar. Vervolgens stapte hij op het vliegtuig naar de Verenigde Staten om daar te gaan genieten van een vakantie. Op 2 januari meldt de transfervrije Zweed zich op het trainingsveld in Frysl‚n.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties