Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 december 2013.

Economievrijdag, 13 december 2013

Melkveehouderij mag na 2015 blijven groeien

Leeuwarden | Boerenbedrijven met melkkoeien mogen van het kabinet vanaf 2015 blijven groeien, zolang ze maar voldoende grond hebben om de mest op uit te rijden. Voor het aantal varkens en pluimvee dat Nederlandse bedrijven mogen houden blijft wel een maximum gelden.

Hoofdartikelvrijdag, 13 december 2013

Herindeling provincies en Friese identiteit

En wéér lijkt een plan van de regering te mislukken: de ‘superprovincie’, de samenvoeging van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. De Eerste Kamer neemt volgende week een CDA-motie aan waarin om uitstel van het besluit wordt gevraagd. Volgens een meerderheid in de senaat heeft de minister de plannen voor samenvoeging onvoldoende onderbouwd.

Regiovrijdag, 13 december 2013

Ziekenauto komt straks eindelijk op tijd overal in Fryslân

Er komen vier nieuwe ambulanceposten in Fryslân. Daarnaast worden enkele posten verplaatst. Op deze manier voldoen de spoedritten in Fryslân straks eindelijk aan de landelijke norm.

Regiovrijdag, 13 december 2013

Erasmushiem onder verscherpt toezicht

Leeuwarden | Zorgcentrum Erasmushiem in Leeuwarden, onderdeel van Noorderbreedte dat op zijn beurt weer onderdeel is van Zorgpartners Friesland, is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. In die zes maanden moet Erasmushiem de kwaliteit van de zorg aantoonbaar hebben verbeterd.

Regiovrijdag, 13 december 2013

Zwerfjongere voelt zich begrepen door noordelijke aanpak

Leeuwarden | Geoffrey woonde tot zijn vijftiende bij zijn vader en moeder. Toen zij scheidden ging hij bij zijn vader wonen, maar een echt thuis is dat nooit geworden, vertelt hij. ,,Mijn zusje is overleden en mijn vader is daardoor veranderd. Hij zat vaak aan de drank en de drugs en werkte niet. Daar was hij gewoon te lui voor. Mijn broer en ik moesten daarom voor het geld zorgen. Wij moesten de rekeningen en kostgeld betalen, terwijl we nog op school zaten.”

Regiovrijdag, 13 december 2013

Studenten lichten jeugd voor over nieuwe drankwet

Heerenveen | ,,Het is lastig om jongeren te benaderen over het onderwerp alcohol”, vertelt Milou. ,,Veel jongeren van zestien zijn gefrustreerd over het feit dat ze straks geen alcohol meer kunnen kopen, ook al kunnen ze dat nu nog wel. Wij willen met dit project jongeren bewust maken van de nieuwe regels. Ook willen wij de bewustwording van de gevaren van alcohol vergroten.”

Geloof & Kerkvrijdag, 13 december 2013

Occupy had kunnen leren van Moderne Devotie

Zwolle | ,,De Moderne Devotie was een waarachtige beweging. We weten het, maar beseffen en doordenken we het ook voldoende?’’, aldus prof. dr. Frits van Oostrum. Hij maakte gisteren in Zwolle een vergelijking met de recente Occupy-beweging.

Sportvrijdag, 13 december 2013

Nijhuis zwemt zich vanuit Fryslân weer tussen de top

Herning | De wereld van Moniek Nijhuis stond eerder dit jaar behoorlijk op zijn kop. Na jarenlang trainen onder Hans Elzerman in Amsterdam kreeg ze te horen dat er vanwege haar leeftijd geen plek meer in haar trainingsgroep was. Van de bruisende hoofdstad moest ze overstappen naar het rustieke Drachten.

Sportvrijdag, 13 december 2013

Column Thijsje Oenema: En dan het volkslied van Kazachstan moeten horen?

Nog dertien dagen.

Sportvrijdag, 13 december 2013

De hamvraag is: hoe gaan we Otigba afstoppen?

Zwolle | Wat enkele weken terug nog een duel was geweest tussen twee ploegen boven in de eredivisie, is vanavond een wedstrijd tussen twee ploegen die strijden om zich in het linkerrijtje te kunnen handhaven. PEC Zwolle en sc Heerenveen, de nummers negen en acht, hebben de laatste weken veel punten laten liggen en gaan op jacht naar eerherstel.

Sportvrijdag, 13 december 2013

Van den Berg ziet nog veel potentie

Heerenveen | Een kleine elf maanden geleden speelde Joey van den Berg zijn laatste wedstrijd voor PEC Zwolle. Tegen sc Heerenveen. Vanavond keert hij met de Friese formatie voor het eerst terug in het IJsseldeltastadion van Zwolle. ,,Het is leuk om tegen die gasten te moeten spelen, want met de helft heb ik nog samengespeeld”, zegt de 26-jarige middenvelder, die geen chauvinistische gevoelens kent. ,,We gaan voor de winst.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties