Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 november 2013.

Cultuurwoensdag, 13 november 2013

Friese Anjer postuum voor dichter Tsjębbe Hettinga

Leeuwarden | Dichter Tsjębbe Hettinga krijgt dit jaar postuum de Friese Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân. De in maart van dit jaar overleden dichter ontvangt de prijs voor de bijdrage die hij, met de Friese taal als inspiratiebron, leverde aan de dichtkunst binnen en buiten Fryslân.

Economiewoensdag, 13 november 2013

CNV is zwaar teleurgesteld over ontslagronde bij Douwe Egberts

Bij Douwe Egberts (DE) verdwijnen 110 banen, zo werd gisteren bekend. Ook bij de vestiging in Joure gaan banen verloren. Vakbond CNV is verbolgen over de ontslagen.

Hoofdartikelwoensdag, 13 november 2013

Het gevoel van Knot en cijfers van zijn gelijk

De directeur van de Nederlandse Bank, Klaas Knot, had een gevoel: Nederland komt uit de recessie. Die uitspraak deed hij in oktober en is niet overal even goed ontvangen: de directeur van de Nederlandse Bank moet het niet hebben over zijn gevoelens, maar hij moet met cijfers komen. En die had Knot nog niet; morgen pas komt het Centraal Planbureau met de groeicijfers over het derde kwartaal. Dan zal blijken of het gevoel van Knot juist was. Of dat zijn gevoel hem bedrogen had.

Regiowoensdag, 13 november 2013

Negenhonderd klassen minder op basisscholen

Leeuwarden | Nederlandse basisscholen zijn dit schooljaar begonnen met ruim 21.000 minder leerlingen dan in het schooljaar 2012/2013. Die daling van 1,4 procent komt neer op ongeveer negenhonderd klassen. Dat meldde de Algemene Onderwijsbond (AOb) gisteren. In het speciaal basisonderwijs was de daling relatief gezien nog groter: daar kromp het aantal leerlingen met 4,4 procent.

Regiowoensdag, 13 november 2013

Provincie ziet af van windmolens op het land

Leeuwarden | De plannen om op het Friese platteland grootschalige windparken te bouwen gaan de ijskast in. In plaats daarvan wil de provincie Fryslân inzetten op windmolens in het IJsselmeer.

Regiowoensdag, 13 november 2013

Lagere premie met minder keus én zorg

Leeuwarden | Een Nederlands gezin is volgend jaar gemiddeld 220 euro minder kwijt aan de verplichte zorgverzekering. Dat klinkt mooi, maar het komt wel met een prijs: minder keuzemogelijkheden wat betreft zorgaanbieder en het zorgaanbod.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 november 2013

Geraakt door de onvoorstelbare ellende

De puinhoop die de orkaan Haiyan heeft achtergelaten op het Filipijnse eiland Leyte tart elke beschrijving. Zoals gewoonlijk lijden ook nu weer de armsten het meest. Maar helpt geld geven wel echt?

Geloof & Kerkwoensdag, 13 november 2013

Reinier Salverda verzorgt pommerantenpreek

Leeuwarden | Reinier Salverda, directeur-bestuurder van de Fryske Akademy, staat volgende week zondag op de kansel van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Salverda verzorgt de eerste pommerantenpreek van een nieuwe reeks in 2013/2014.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties