Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 november 2010.

Hoofdartikelzaterdag, 13 november 2010

De politiek is hardleers...

De politiek is hardleers. Het rapport van de comissie-Frissen is een nieuw bewijs voor de stelling dat politieke partijen er maar moeilijk in slagen om lessen uit het verleden te trekken. Dat bewijs heeft nu betrekking op het CDA, maar het gebrek aan lerend vermogen gold en geldt evenzeer andere politieke partijen.

Regiozaterdag, 13 november 2010

Staten: debat over toekomst is niet nodig

Leeuwarden - De fractievoorzitters in Provinciale Staten hebben geen behoefte aan een debat over de gevolgen van gemeentelijke herindeling voor het voortbestaan van de provincie Fryslân als bestuurlijke eenheid. Ze hebben daar uiteenlopende motieven voor.

Regiozaterdag, 13 november 2010

‘Hoe arm iemand ook is, er is altijd een kans’

Kollumerzwaag - ,,Overheden, organisaties of instituten hebben geen hart. Die hebben verordeningen, reglementen, spelregels, dossiers, verantwoordingen. U bent nodig om hart in de hulp te leggen. Dan kunnen we mensen van kansarm naar kansrijk helpen.”

Regiozaterdag, 13 november 2010

Eén Friese kandidaat Werelderfgoed

Leeuwarden - De Friese Elf Steden en de Afsluitdijk komen niet op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het Eise Eisinga Planetarium in Franeker maakt nog wel kans om op de lijst te komen. De Noordoostpolder en de Veenkoloniën in Drenthe zijn ook nog kandidaat.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 november 2010

Discussie over islam werkt verlammend in Protestantse Kerk

Lunteren - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft gisteren in Lunteren een islamnota unaniem aanvaard als „bouwsteen” voor beleid. Maar de omgang met de islam blijft binnen de kerk voor verdeeldheid en onrust zorgen.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 november 2010

‘Kerk moet verbindingen leggen’

Lunteren - Er kwam gisteren groen licht van de PKN-synode voor de islamnota Integriteit en respect, ondanks veel discussie. Wel komt er een aangepaste versie waarin onder meer nog eens goed wordt gekeken naar de vele pagina’s over de ‘angst voor de islam’. En de verbondenheid met Israël wordt er expliciet in genoemd.

Sportzaterdag, 13 november 2010

Cambuur neemt revanche op zichzelf

Leeuwarden - Om twee redenen was winnen van Sparta gisteravond van het grootste belang voor SC Cambuur. Ten eerste om revanche te nemen voor het fiasco dat bekerverlies heette en ten tweede om nog in de race te blijven voor de strijd om de bovenste plaatsen. De broodnodige zege kwam er, na een meer levendig dan goed duel.

Sportzaterdag, 13 november 2010

Leenstra toch tevreden ondanks langzamere tijden

Thialf vandaag en Thialf een week geleden. Het is voor sommigen een wereld van verschil. Niet alleen vanwege de mager bezette tribunes in het ijsstadion. Want waar Marrit Leenstra vorige week op de NK afstanden de ijskoningin was, bleek ze gisteren tijdens de wereldbeker slechts een grijze middenmoter. Op de 500 meter werd de 21-jarige Wijckelse slechts twintigste (39,67) en op de 1000 meter perste ze er nog een acceptabele zevende tijd (1.17,28) uit.

Sportzaterdag, 13 november 2010

Ron Jans wil naar selectie toe een signaal afgeven

Heerenveen - Met welk elftal sc Heerenveen morgenmiddag in de Rotterdamse Kuip zal aantreden tegen Feyenoord was gisteren nog onduidelijk. Trainer Ron Jans wilde, twee dagen voor de wedstrijd, geen mededelingen over de opstelling doen. De verwachting is dat de oefenmeester een aantal wijzigingen zal doorvoeren in de basisformatie, zoals die de afgelopen twee duels (Heraces Almelo en NAC Breda) mocht beginnen. Daarmee wil hij naar de selectie toe een signaal afgeven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties