Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 november 2003.

Agendadonderdag, 13 november 2003

Klassiek

Romantiek Algemeen Gemengd Zangkoor In Between geeft zaterdag om 20.00 uur een concert in de Gereformeerde Kerk te Leek. Het thema van dit optreden is Romantiek. Het koor zingt onder leiding van dirigent Bernard Slofstra liederen uit uiteenlopende perioden. Naast muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw zingt het koor ook werk van Mozart en latere Engelse componisten als Sullivan en Elgar. Ook hedendaags werk staat op het repertoire. Solistische medewerking wordt verleend door sopraan Titia Keizer en als begeleider op de piano treedt Aleg Tryfanankau op.

Bijschriftdonderdag, 13 november 2003

Daden

David staat in de tempel. Hij is daar omdat Nathan hem met zichzelf en zijn verkeerde daden heeft geconfronteerd.

Cultuurdonderdag, 13 november 2003

Je eerste kus in een potje

Soms is de verbeelding aan de macht en is dat gewoon prettig. Prettig om je onder te laten dompelen, mee te laten voeren, opgenomen te worden in de fantasie van een ander. Dat gebeurt met je als je in het schuurtje komt van Het Mensenmuseum .

Economiedonderdag, 13 november 2003

Natuurverf als handelsmerk schildersbedrijf

Damwoude - ,,Om je te onderscheiden in de schildersbranche moet je niet alleen je werk goed en professioneel doen. Je moet ook werkelijk anders zijn’’, is de mening van Wyger Smits, eigenaar van het gelijknamige schildersbedrijf in Damwoude.

Economiedonderdag, 13 november 2003

Philips maakt in Drachten geen motoren meer

Drachten - Philips Drachten stopt met de productie van motoren voor scheerapparaten. In de periode tussen 2005 en 2007 komen daardoor vijftig arbeidsplaatsen te vervallen. Het management van Philips Drachten heeft woensdag het personeel, de ondernemingsraad en de vakorganisaties ingelicht.

Expodonderdag, 13 november 2003

Ameland, 60 kunstenaars exposeren op 28 locaties (kerken, musea, galeries, gemeentehuis, bedrijven etc). t/m 30 nov.

Hoofdartikeldonderdag, 13 november 2003

Dader…

Schuldbewuste Duitsers blijven worstelen met het verleden. Daar blijkt uit de discussie rond het holocaust-monument in Berlijn. Om het woud van betonnen zuilen te beschermen tegen neo-nazistische graffiti is het monument in het centrum van de Duitse hoofdstad behandeld met een beschermingsmiddel. Er ontstond opschudding toen bleek dat het bedrijf Degussa de pilaren met een beschermingsmiddel tegen graffiti heeft geďmpregneerd.

Regiodonderdag, 13 november 2003

Minister Veerman verdwijnt in het riet zonder beloftes

Dokkumer Nieuw Zijlen - ,,Doe vooral geen toezeggingen”, heeft iemand met dikke letters op de speech van minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gekalkt. ,,Dat zal de minister van Financiën wel gedaan hebben”, grapt Veerman als hij woendagochtend het Lauwersmeergebied officieel de titel Nationaal Park toekent. Hij houdt zich netjes aan de opdracht.

Regiodonderdag, 13 november 2003

Uniciteit kwelder en moerasbos in gevaar

Rust, ruimte, duizenden vogels en bijzondere orchideeën: de natuurwaarden van het Lauwersmeergebied zijn gisteren beloond met de status Nationaal Park. Dit zou een impuls kunnen betekenen voor de recreatie in de regio. Een Nationaal Park betekent geld voor promotie en voorlichting. De bezuinigingen gooien echter roet in het eten. Voor het Lauwersmeergebied betekent de status vooralsnog alleen een mooie titel.

Regiodonderdag, 13 november 2003

Gehandicapten op het paard

Opeinde - De Tjallingstichting voor gehandicapten wil volgend jaar in Fryslân wedstrijden houden voor gehandicapte paardensporters. ‘Paralympics’, noemt manager Jelmer Kooistra van de stichting die spelen al met een groot woord. Het móet volgens hem lukken.

Regiodonderdag, 13 november 2003

Duizenden Leeuwarders verliezen arts

Leeuwarden – Het huisartsentekort in Leeuwarden wordt groter. Tussen de 750 en 1000 mensen hebben geen huisarts, omdat de meeste praktijken in de stad ‘op slot’ zitten. Per 1 januari stoppen twee Leeuwarder huisartsen. 5500 Leeuwarders dreigen daardoor zonder dokter te komen.

Regiodonderdag, 13 november 2003

Waddenclub bezint zich

Harlingen – De Waddenvereniging zal zich ernstig moeten bezinnen op haar toekomst nu het aantal leden drastisch terugloopt. Dat zegt directeur H. Tameling, nadat hij gisteren bekendmaakte dat zijn organisatie volgend jaar 700.000 euro moet bezuinigen. Vijftien van de 33 arbeidsplaatsen staan op de tocht.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 november 2003

‘Geen dwang tot samenvoeging’

Boornbergum - De kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) maakt het niet mogelijk dat kerken met minder dan 300 leden gedwongen kunnen worden om samen te voegen. Die breed levende vrees werd woensdagavond op een bijeenkomst in Boornbergum van een groep bezwaarde kerken nadrukkelijk tegengesproken door het gereformeerde moderamen.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 november 2003

‘Marcus-evangelie geen biografie van Jezus’

Leiden - De evangelist Marcus heeft ons geen biografie van het leven van Jezus overgeleverd, maar zijn boodschap aan de Galilese christenen die leden onder de dreiging van vervolgingen.

Sportdonderdag, 13 november 2003

‘Balbezit is het uitgangspunt bij maken van goals’

Leeuwarden – Verwacht geen breedvoerige en ingewikkeld praat over voetbaltactieken bij Waterpoort Boys-trainer Willem Branderhorst. ,,Balbezit is het uitgangspunt bij het maken van doelpunten. Je moet er gewoon voor zorgen dat je er één doelpunt meer in schopt dan de tegenstander.’’

Weerdonderdag, 13 november 2003

Eerst nog regen

We starten de dag met bewolking en eerst nog wat regen. Maar het belooft deze middag droog te worden en dan is er ook ruimte voor zon. Het kwik schommelt rond 10 graden, bij een matige tot vrij krachtige westenwind. Morgen komt er meer regen, bij een stevige wind


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties