Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 februari 2018.

Cultuurdinsdag, 13 februari 2018

Matthijs Leffers toont verrassende veelzijdigheid van de tuba

Het Groninger talent won afgelopen weekeinde in de Amsterdam NedPhO-Koepel het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Alle Nederlandse conservatoria hadden hun beste studenten afgevaardigd voor de finale.

Hoofdartikeldinsdag, 13 februari 2018

Een klein leugentje en een groot probleem

Halbe Zijlstra maakte in 2016 op een partijcongres mooie sier met een anekdote waarin hij, als lid van een Shell-delegatie, de Russische president Vladimir Poetin in zijn buitenhuis hoorde spreken over zijn streven naar een Groot-Rusland - een Rusland dat ook Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische staten zou moeten omvatten.

Regiodinsdag, 13 februari 2018

Een registratiefout betekent niet dat dan ook meteen sprake is van fraude

Leeuwarden - Er zal best door boeren zijn gefraudeerd, maar bij het registratiesysteem voor koeien gaat ook heel veel mis. Dat stelt melkveehouder Jan Hoekman uit Haskerhorne. Hij is een van de gedupeerde boeren.

Regiodinsdag, 13 februari 2018

Stemwijzer ontbreekt in veel gemeenten

Leeuwarden Veel Friese gemeenten bieden dit jaar vooralsnog geen online stemhulp aan. Vooral kleine gemeenten zien ervan af het digitale hulpmiddel voor hun inwoners beschikbaar te stellen. Dat blijkt uit een lijst van Kieskompas, StemWijzer en MijnStem, de drie meestgebruikte aanbieders van stemhulpen.

Regiodinsdag, 13 februari 2018

Snelle trein naar Randstad als stip op de horizon

Leeuwarden Als het aan spoorbeheerder ProRail ligt, komt er in de toekomst een snelle treinverbinding zonder tussenstops tussen Noord-Nederland en de Randstad. ,,Er zijn de afgelopen jaren forse verbeteringen geweest van het spoorwegennet in Nederland. Maar de reistijd van Leeuwarden en Groningen naar Amsterdam is al die tijd hetzelfde gebleven. Het wordt tijd dat we dat gaan aanpakken”, stelt woordvoerder Jaap Eikelboom.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties