Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 februari 2013.

Economiewoensdag, 13 februari 2013

Rechtbank bevestigt lot beton- en gevelreiniger Sijtsma

Zweins | De Sijtsma Groep in Zweins is gisteren door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het bedrijf had dat vorige week zelf aangevraagd. Curator Cynthia Grondsma duikt vandaag in de zaak. Bij het concern werken in Zweins en Surhuisterveen tachtig mensen. De directie stuurde lange tijd op door de boekhouder te gunstig gepresenteerde financiële cijfers. Samen met de smalle marges bracht dat het bedrijf ten val. Er is nog een gevulde orderportefeuille.

Economiewoensdag, 13 februari 2013

FNV start onderzoek naar misstanden re-integratie

Leeuwarden | Vakbond FNV Lokaal Leeuwarden vermoedt grote misstanden bij re-integratietrajecten waarbij bijstandsgerechtigden langdurig werken met behoud van uitkering. De organisatie start daarom een onderzoek. Bij een eerder meldpunt kwamen meer dan honderd verhalen over slechte arbeidsomstandigheden, verdringing en bejegening binnen. Bijstandsgerechtigden in Leeuwarden worden opgeroepen anoniem hun verhaal te doen.

Economiewoensdag, 13 februari 2013

Uitbreiding bakkerij Modderman Wijnjewoude

Beetsterzwaag | Koekfabrikant Modderman in Wijnjewoude kan uitbreiden. Het bedrijf heeft hiervoor bij de gemeente Opsterland een vergunning aangevraagd. Bezwaren tegen de uitbreiding aan de Merkebuorren zijn afgewezen. Modderman wil de oppervlakte en het personeelsbestand verdubbelen. Bij het bedrijf werken nu een tiental mensen. Het bedrijf maakt voornamelijk ontbijtkoek voor supermarkten in Nederland en in het buitenland.

Economiewoensdag, 13 februari 2013

Fries bedrijfsleven zet in op stages en onderzoek

Vlieland | Meeloopplekken voor mbo’ers en hbo’ers bij ondernemers, een aanvalsprogramma tegen overgewicht in Fryslân en vijf vrijplaatsen voor Willy Wortels. Het zijn enkele plannen die voort zijn gekomen uit de werkconferentie #Friesekansen op Vlieland. Daar verzamelden twee dagen lang een kleine negentig Friese ondernemers en vertegenwoordigers van zorgorganisaties, onderwijs, corporaties en banken om de provincie vooruit te helpen.

Economiewoensdag, 13 februari 2013

Tuinders en onderzoekers verminderen afvalwater

Leeuwarden | Enkele tientallen bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben gisteren het Kennisplatform Watertechnologie en Glastuinbouw opgericht. De Wateralliantie zoals de initiatiefnemers het platform noemen moet meer inzicht geven in het verminderen van de hoeveelheid afvalwater uit de tuinbouw.

Hoofdartikelwoensdag, 13 februari 2013

Noord-Korea niet in te tomen zonder China

Niet toevallig nam Noord-Korea een kernproef op de dag dat Barack Obama zijn State of the Union hield, de jaarlijkse toespraak waarin de Amerikaanse president zijn plannen bekendmaakt. Met de nucleaire test wil het Aziatische land de aandacht voor het politieke festijn in Washington overschaduwen.

Regiowoensdag, 13 februari 2013

Referendum houdt Harlinger raad in de greep

Harlingen | Wel of geen referendum in 2013 over de herindeling in Noordwest-Fryslân. Daarover moet de gemeenteraad in Harlingen vanavond een beslissing nemen.

Regiowoensdag, 13 februari 2013

Klein eendje in grote vijver voelt zich meer thuis bij Zwolle

De Noordoostpolder mag kiezen bij welk landsdeel de gemeente wil horen. Mee naar West, terug naar Oost of toch liever naar Noord. In Emmeloord blijkt de afkeer van Flevoland groot.

Regiowoensdag, 13 februari 2013

Friese cultuur kan niet zonder de grutto

Leeuwarden | Culturele diversiteit en biodiversiteit in de natuur gaan hand in hand. Het een kan niet zonder het ander, ze hebben betrekking op elkaar. Dat betoogde Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds in Nederland, gisteravond in Leeuwarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 februari 2013

Friestalige cabaretshow voor kerk door Ruurd Walinga

Leeuwarden | Evangelist en cabaretier Ruurd Walinga uit Leeuwarden heeft vandaag voor het eerst een Friestalig cabaretprogramma voor in de kerk gespeeld. Hij is al meer dan tien jaar bezig om door middel van cabaret het evangelie te brengen. Vanmorgen speelde hij op een bijeenkomst van het Ferbân fan Fryske Foargongers (FFF) zijn stuk Och Hearken. Dat gebeurde in de Kurioskerk in Leeuwarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 februari 2013

Benedictus XVI: getuige van Christus en een christelijk humanist

Mgr. Gerard de Korte ontmoette paus Benedictus XVI afgelopen najaar nog. De bisschop van Groningen-Leeuwarden typeert de kerkvorst als ,,een groot theoloog en een spiritueel leider”.

Sportwoensdag, 13 februari 2013

Nederlandse titel is en blijft van Rixt Meijer

Amsterdam | Rixt Meijer uit IJlst behoudt haar Nederlandse titel marathonschaatsen op kunstijs die ze vorig jaar op tweede kerstdag in Utrecht veroverde.

Sportwoensdag, 13 februari 2013

Vandenbussche tekent voor één seizoen bij

Heerenveen | Heerenveen heeft het aflopende contract met doelman Brian Vandenbussche met één jaar verlengd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties