Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 13 februari 2012.

Cultuurmaandag, 13 februari 2012

Friese band Rekker opent Aaipop

Sneek | De Friese band Rekker opent op 9 april de 25e editie van muziekfestival Aaipop in Nijland. De band van de Leeuwarder zanger Eduard Rekker won gisteren in Het Bolwerk in Sneek de wedstrijd Aaipop der op út, een wedstrijd waarbij Friestalig muziektalent het in meerdere voorrondes tegen elkaar opnam.

Cultuurmaandag, 13 februari 2012

Into The Spring Vlieland uitverkocht

Vlieland | Into The Spring op Vlieland, het muziekfestival dat geldt als opwarmertje voor het grotere Into The Great Wide Open, was zaterdag binnen een dag uitverkocht.

Economiemaandag, 13 februari 2012

MKB is blij met de nieuwe aanbestedingswet

Den Haag | Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland is ,,zeer tevreden” met de voorstellen voor een nieuwe aanbestedingswet, waarover morgen in de Tweede Kamer wordt gestemd.

Hoofdartikelmaandag, 13 februari 2012

De politiek die maar niet wil leren

In veel opzichten werkt de politiek traag ten opzichte van ontwikkelingen in de samenleving. Een berucht voorbeeld is de fusiegolf in het onderwijs. Bedrijven waren er al lang achter dat fusies meestal niet goed uitpakken. De veronderstelde winst, bijvoorbeeld minder kosten, wordt meer dan tenietgedaan door juist extra kosten en achterblijvende omzetten. Meestal zijn de mislukkingen het gevolg van een botsing tussen bedrijfsculturen. Het onderwijs ging het bedrijfsleven achterna en organiseerde schaalvergroting. Het resultaat is mammoetinstellingen met veel nare bijverschijnselen. Die ontwikkeling ging door toen het bedrijfsleven al lang wist dat er een grens is aan de omvang van een bedrijf. Pas na geruime tijd drong het tot de politiek door dat grote scholen misschien wel niet zo handig zijn. Eindelijk is er een mogelijkheid gekomen tot het opsplitsen van grote onderwijsinstellingen.

Regiomaandag, 13 februari 2012

Fryslân beleeft een van mooiste schaatsweekends

Leeuwarden | In Fryslân en de rest van Nederland is zaterdag en gisteren massaal geschaatst. Door het zonnige weer met weinig wind was het het mooiste schaatsweekend van de afgelopen jaren, zegt Jan Oostenbrug, voorzitter van de Friese IJsbond. ,,Het is een betere en mooiere winterperiode geweest dan we in lange tijd hebben gehad.”

Regiomaandag, 13 februari 2012

Ettelijke auto’s door gladheid van de weg

Wolvega | Op de Friese wegen zijn gisteravond tientallen auto’s van de weg geraakt. Er vond ook een flink aantal aanrijdingen plaats. De ongelukken ontstonden door opvriezing van het wegdek.

Regiomaandag, 13 februari 2012

Schoolkinderen leren vallen

Elahuizen | Op driehonderd basisscholen en sportverenigingen in Nederland krijgen kinderen deze week les in vallen.

Regiomaandag, 13 februari 2012

NK IJszeilen is wachten tot het hard genoeg waait

Delfstrahuizen | ,,Voor de wind kun je zo ontzettend hard! Je hebt erbij die dan 120 kilometer per uur gaan. Het spectaculairst is als je aan de wind om de boei gaat: dan krijg je de wind weer in de rug en dan word je gewoonweg gelanceerd.”

Regiomaandag, 13 februari 2012

Massale belangstelling voor nostalgisch ijsfeest

Hindeloopen | De file naar Hindeloopen begint zaterdagmiddag meteen bij de afslag van de grote weg (N359) richting Workum. Het duurt twintig minuten voordat het station bereikt is. Vanaf hier staan ook al auto’s geparkeerd, in de berm en langs de parallelweg. Enigszins vertwijfeld volgen de meeste automobilisten toch maar de bordjes met ‘beslydjeien’ en een aandoenlijk getekend paard met arrenslee erop. Van deze kant mag je Hindeloopen niet veel verder in: het zal toch niet zo zijn dat ze straks moeten kéren in deze mensenmassa?

Geloof & Kerkmaandag, 13 februari 2012

Valentijnsdag verbindt jongeren en ouderen

Stichting Zingeving Zuidas in Amsterdam houdt morgen bijzondere dates op Valentijnsdag. Deze dates koppelen jongeren en ouderen aan elkaar voor een gezellige middag op 14 februari.

Geloof & Kerkmaandag, 13 februari 2012

Gomarus College viert Valentijnsdag

Drachten | Op het vrijgemaakte Gomarus College in Drachten wordt Valentijnsdag morgen uitbundig gevierd. In plaats van de reguliere lessen worden er workshops gehouden door docenten en deskundigen van buitenaf. Leerlingen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld een bijeenkomst over het gevaar van loverboy’s en ‘liefde en relaties via de computer’. Als afsluiting geeft zanger en entertainer Rob Favier een optreden in kerk De Levensbron in Ureterp. Aanvang 19.30 uur.

Geloof & Kerkmaandag, 13 februari 2012

Wereldraad: gedeelde visie voor Midden-Oosten

Genève | Het is belangrijk dat christenen en moslims een gedeelde visie hebben op hun samenleven in het Midden-Oosten. Dat stelt dr. Olav Fykse Tveit, algemeen-secretaris van de Wereldraad van Kerken.

Geloof & Kerkmaandag, 13 februari 2012

Naast armoede 2 miljoen hoger opgeleiden in Jakarta

In mijn reis door Zuidoost-Azië over het thema gemeentestichting trek ik op met zes collega’s. Ik stel ze aan u voor, ook om te laten zien hoe divers onze achtergronden zijn:

Geloof & Kerkmaandag, 13 februari 2012

Oostenrijkers verhinderden bouw mega-tempel

Wenen | Inwoners van een Oostenrijkse gemeente hebben zondag in een referendum een streep gezet door plannen voor een enorme boeddhistische tempel. De tempel moest volgens de initiatiefnemers de grootste van Europa worden.

Sportmaandag, 13 februari 2012

Heerenveen ontsnapt bij RKC aan blamage

Heerenveen | Met meer geluk dan weinig wijsheid bracht Heerenveen gistermiddag de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk tot een succesvol einde. De 0-1 zege camoufleerde de collectieve wanprestatie.

Sportmaandag, 13 februari 2012

Oude tijden herleven aan de voet van de Oldehove

Sportmaandag, 13 februari 2012

Shorttracken op natuurijs blijkt schot in de roos

Weidum | Naast alle toertochten die Fryslân de voorbije dagen aandeden, was gisteren er in Weidum een unicum met het eerste open Fries kampioenschap shorttrack op natuurijs. De Leeuwarder vereniging Trias trok na het zien van de ijsgekte de stoute schaatsen aan en besloot onder auspiciën van de KNSB een wedstrijd uit te schrijven. Het werd een doorslaand succes.

Sportmaandag, 13 februari 2012

VC Sneek plaatst zich officieel voor de play-offs

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek zijn dit seizoen in de DELA League het niveau van Dynamo ontgroeid. Desondanks had de ploeg van trainer/coach Petra Groenland zaterdagavond vier sets nodig om met 3-1 (25-13, 27-25, 23-25 en 25-17) af te rekenen met de formatie uit Apeldoorn. Het was na de overtuigende eerste set meer spannend dan fraai, maar het leverde wel drie belangrijke punten op, waardoor de Sneker vrouwen zich officieel verzekerden van deelname aan de play-offs.

Sportmaandag, 13 februari 2012

Aris maakt het tegen Zwolle van kwaad tot erger

Leeuwarden | De gifbeker lijkt tot de laatste druppel leeg te moeten bij Lasaulec Aris. Nadat de Leeuwarder basketballers buitenshuis al vier keer op rij tegen een domper aanliepen, ging het zaterdag ook in het eigen Kalverdijkje tegen Zwolle faliekant mis (56-89). In haar zevenjarige eredivisieloopbaan viel Aris zelden zo diep.

Sportmaandag, 13 februari 2012

De Oldehove keert terug op hoogste niveau

Leeuwarden | Het Friese dammen is voor komend seizoen opnieuw verzekerd van minimaal één club in de ereklasse. Door een overwinning in de voorlaatste wedstrijd van de competitie, voldeed De Oldehove uit Leeuwarden aan de verwachting dat de titel in de hoofdklasse A dit weekeinde al veiliggesteld kon worden. Daardoor keren de dammers terug op het hoogste niveau.De vraag is echter of het Friese dammen volgend jaar naast De Oldehove ook nog Damcombinatie Fryslân als vertegenwoordiger heeft in de hoogste nationale competitie van de sport.

Sportmaandag, 13 februari 2012

Een NK groepsspringen als bekroning voor 100-jarig bestaan van DOS Lemmer

Lemmer | ,,Ik had wat meer applaus verwacht”, zegt de omroeper op het NK groepsspringen in Lemmer. De dames van thuisclub DOS Lemmer hebben zich zojuist gepresenteerd aan de jury voor hun enige wedstrijd op het NK. De vrouwen kwalificeerden zich in november voor het onderdeel Tafelspringen en zijn als enige Lemster team actief op het NK, in de B-categorie.

Sportmaandag, 13 februari 2012

Hype? Nou en!

Waarschuwing vooraf! Was u al die berichten in de media over de Elfstedentocht en alles wat daarmee te maken had, ook zo zat? Vond u ook dat de media er een hype van maakte? Ja? Leg dan de krant maar snel terzijde. Want inderdaad, ook deze column gaat over de Elfstedentocht. Ik meld het maar even. Opdat u zich niet nadien gaat opwinden.

Sportmaandag, 13 februari 2012

‘Kiezen tussen de Super Bowl of jullie ‘Eleven Cities Tour’? Lastig’

Koning Winter heeft de voorbije weken Nederland en Fryslân in het bijzonder behoorlijk in zijn ijzige greep gehouden. Na het afketsen van de Elfstedentocht en de verwachte dooi lijkt het voor dit jaar weer gezien met de ijspret. Blij dat de lente er nu weer aankomt?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties