Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 februari 2010.

Economiezaterdag, 13 februari 2010

Attent supermarkt Oldeberkoop wint presentatieprijs

Oldeberkoop - Talants supermarkt in Olderberkoop heeft van alle Attentwinkels in Nederland het beste idee voor de presentatie van sinaasappels en mandarijnen. Dat blijkt uit een landelijke wedstrijd van Aardappel- groente- en fruithandel Smeding uit Sint Annaparochie. Twee werknemers (Johan Brinksma en Jorien Keuning) kunnen op werkbezoek naar Spanje waar onder andere een bezoek wordt gebracht aan een sinaasappelplantage. Attent Oldeberkoop maakt sinds 2003 deel uit van Talant. Het is een Buurtsuper Speciaal. Een Buurtsuper Speciaal is een supermarkt die wordt gerund door een zorginstelling.

Hoofdartikelzaterdag, 13 februari 2010

Aanbidding, lofprijzing...

Aanbidding en lofprijzing zijn niet nieuwe, maar wel steeds meer gebezigde begrippen in bepaalde flanken van het christendom, onder meer evangelische en charismatische groeperingen.

Regiozaterdag, 13 februari 2010

Friese school kan ventilatie verbeteren

Leeuwarden - De Friese scholen die geld krijgen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de lokalen, kunnen snel aan de slag. Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs beloofde gisteren dat de subsidie nog dit schooljaar wordt uitgekeerd.

Regiozaterdag, 13 februari 2010

Voorbeeldig sportpark bij toeval egelvriendelijk

Berltsum - Het had acht jaar geleden niets met egels te maken, dat op Sportpark Berlikum het snoeihout in houtwallen werd opgestapeld. Eerder met geld, vertelde beheerder Haaye Hoekstra gisteren met smaak aan de vertegenwoordigers van de Zoogdiervereniging. Die kwamen SC Berlikum als eerste vereniging van Nederland het predicaat ‘Egelvriendelijk Terrein’ brengen.

Regiozaterdag, 13 februari 2010

Friezinnen handwerken het liefste zelf

Leeuwarden - Bezoekers van handwerkmarkt Holy Stitch! willen vooral zelf aan de slag.

Regiozaterdag, 13 februari 2010

‘Duurzaam varen is zo gek nog niet’

Leeuwarden - ,,In 2030 vaart niemand meer op diesel of benzine. Er wordt dan alleen nog maar gevaren op waterstof en elektriciteit.” Anton Schiere spreekt met overtuiging. Sinds april vorig jaar hielp hij zeventig booteigenaren in Fryslân aan een elektrische motor.

Sportzaterdag, 13 februari 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen op de Olympische Spelen in Vancouver of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Of simpelweg een vraag of opmerking? Of een mening geven? Het kan allemaal. Volg de sportredactie van het Friesch Dagblad op Twitter!

Sportzaterdag, 13 februari 2010

Ter Heide helpt Cambuur een handje

Leeuwarden Ruud ter Heide heeft SC Cambuur gisteravond een groot plezier gedaan. De aan FC Emmen verhuurde aanvaller van de Leeuwarders stond namelijk aan de basis van een verrassende overwinning van de Drentse club op koploper De Graafschap. Ter Heide scoorde tweemaal in de met 2-3 gewonnen wedstrijd. Cambuur, dat door afgelasting bij Excelsior niet in actie kwam, zag daardoor de titelconcurrent belangrijke punten verspelen.

Sportzaterdag, 13 februari 2010

Heerenveen met zelfde elf spelers tegen Ajax

Heerenveen - Een week geleden werd hij op vrijdag nog gepresenteerd aan de groep. Heerenveen leek een metamorfose te hebben ondergaan en won onder aanvoering van de nieuwe trainer Jan Everse zeer verdiend van FC Utrecht. Vanavond zal blijken of de interim-coach de Friezen ook langs Ajax kan loodsen. ,,Een punt hebben we niet zoveel aan.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties