Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 februari 2003.

Bijschriftdonderdag, 13 februari 2003

Zweven

Een mens, vinden we, moet eigenlijk in alle situaties van het leven met z’n beide benen op de grond staan.

Cultuurdonderdag, 13 februari 2003

Tentoonstelling over roofkunst in Fries Museum

Leeuwarden – In het Fries Museum in Leeuwarden is vanaf volgende week dinsdag de tentoonstelling Herkomst Gezocht te zien. De expositie gaat over de teruggave van kunstvoorwerpen na de Tweede Wereldoorlog.

Economiedonderdag, 13 februari 2003

‘Melkveehouderij moet imago verbeteren’

Leeuwarden - Wil de melkveehouderijsector duurzaam en maatschappelijk verantwoord gaan of blijven produceren, dan is het verstandig te gaan samenwerken met andere sectoren in de landbouw.

Economiedonderdag, 13 februari 2003

‘Thuis even huilen en dan weer door’

Leeuwarden – Directeur Jacques Ceelen van scheepswerf en machinefabriek De Greuns in Leeuwarden voelt zich verslagen. Gistermorgen moest hij elf van de 45 medewerkers laten weten dat er geen werk meer voor ze is. ,,Het is heel sneu. Het is echt heel erg voor de mensen. Ik heb het er zelf heel moeilijk mee.’’

Hoofdartikeldonderdag, 13 februari 2003

Europese eenstemmigheid…

De meningsverschillen tussen de Europese landen over Irak bevestigen de populaire gedachte dat het met een gemeenschappelijk Europees buitenlands beleid nooit wat zal worden. Dat kwam deze week weer pijnlijk aan het licht door de ruzie binnen de NAVO.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

Het gaat weer kriebelen bij schaatsliefhebbers

Leeuwarden – Het begint al weer te kriebelen bij de schaatsliefhebbers. Het ijsbaanbestuur van Eastermar is al in staat van paraatheid: de ijsmeesters zullen vrijdag de ijsvloer inspecteren om te kijken of de baan dit weekeinde open kan.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

Dokkum vreest ‘onbetaalbare’ centrale as

Dokkum – De gemeente Dongeradeel wil de mogelijkheid houden om onder de aanleg van de centrale as uit te kunnen. Het college van Burgemeester en Wethouders is bang dat het project veel duurder wordt dan nu is geschat.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

‘Aisykjen niet gelimiteerd’

Leeuwarden – Het aantal kievitseieren dat in Fryslân geraapt kan worden, is veel te hoog gesteld. Bovendien is er geen controle hoeveel er werkelijk geraapt wordt. Dat betoogde mr A.J. Durville gisteren namens de Vogelbescherming in een toelichting op haar bezwaar tegen de toestemming die de provincie ook dit jaar verleent voor het aisykjen .

Regiodonderdag, 13 februari 2003

‘Warmste hangplek is thuis bij kachel’

Drachten - ,,Een huiskamer met een kachel hebben de jongeren thuis. We kunnen ze niet álles bieden.’’ Wethouder Beerda van Smallingerland staat te koukleumen bij de jongeren ontmoetingsplaats (jop) aan de Klaverweide in de Drachtster wijk De Bouwen.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

Christelijk mbo hing aan zijden draadje

De Wilgen – Zijn eerste werkdag was op de Oranje Nassauschool in Leeuwarden met 180 kinderen, zijn laatste op een mbo-scholengemeenschap met bijna elfduizend leerlingen. Ate Alkema neemt morgen afscheid als lid van het college van bestuur van de ROC Friese Poort.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

Wetterskip bestrijdt vossen langs zeedijk

Leeuwarden – Vossen kunnen flinke schade aanbrengen aan de dijken langs het IJsselmeer en de Waddenzee. Het dijklichaam bestaat voor 90 procent uit zand, dat lekker droog is door de beschermende kleilaag erboven.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

Nieuw gemeentehuis onzeker

Schiermonnikoog – Het college van B en W van Schiermonnikoog is verdeeld over de nieuwbouw van het gemeentehuis op het eiland. De twee wethouders Dijkstra en Wiersema willen niet verder gaan met de plannen voor een nieuw gemeentehuis, burgemeester Fennema wel.

Regiodonderdag, 13 februari 2003

Man uit Fryslân aangehouden in oude moordzaak

Groningen - De politie heeft twee mannen en een vrouw opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op de Groningse prostituee Shirley Hereijgers, vijf jaar geleden.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 februari 2003

‘Tweede resolutie van VN nodig’

Leeuwarden - Cordaid, Pax Christi en de Raad van Kerken zijn het woensdag niet eens geworden met minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken. De beide katholieke organisaties en de oecumenische Raad vinden een tweede resolutie van de VN-Veiligheidsraad tegen Irak noodzakelijk; de minister noemt die slechts ,,wenselijk.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 13 februari 2003

Een hervormd instituut gaat met de vut

Na een werkzaam leven van 58 jaar is Kerk en Wereld in Driebergen, opgericht in november 1945, wat stilletjes uit het kerkelijk en maatschappelijk leven als instituut verdwenen. Met vervroegde uittreding. Oud-medewerker dr Anne van der Meiden blikt terug.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 februari 2003

Een cd als ‘persoonlijk foto-albumpje’

Leeuwarden - Hij maakte de studie aan een technische hogeschool niet af, maar voltooide wel het conservatorium. Hij was de technische hulp toen Anneke Douma beroemd werd met It Woanskip , maar schreef zelf ook muziek voor kinderen en jongeren. Pas na aandringen van zijn vrienden in de Verenigde Staten heeft hij nu zijn eigen muziek uitgebracht: Johan Doornenbal is de naam, de cd heet Communion .

Sportdonderdag, 13 februari 2003

‘Kollum, in jonge ploech dy’t der altyd foar giet’

Leeuwarden – In de vierde klasse B is de strijd om de toppositie ongemeen spannend. WWS leidt voor Rottevalle, maar de club uit Wirdum, Wijtgaard en Swichum heeft meer duels gespeeld. Ook Kollum heeft nog twee wedstrijden achterstand en kan met zes punten minder naast WWS komen. De trainerstip van Johannes Douma van Kollum.

Weerdonderdag, 13 februari 2003

Zonnig en koud

Het blijft vanavond en vannacht helder en het kan 6 tot 8 graden gaan vriezen. Morgen is het zonnig en koud met temperaturen die uiteindelijk komen te liggen rond nul of +1 graad. De wind is daarbij zwak tot matig uit het oosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties