Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 oktober 2013.

Cultuurzaterdag, 12 oktober 2013

Verplichte werken ONFK bekend

Drachten | De verplichte werken voor de vierde en vijfde divisie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) van 2014 zijn bekend. Het Repertoire Informatie Centrum (RIC) heeft het werk Excalibur van Jan Bosveld goedgekeurd als verplicht werk voor de vierde divisie. In de vijfde divisie wordt Exmoor Impressions van Leon Vliex verplicht gesteld.

Cultuurzaterdag, 12 oktober 2013

Première Kwartettekoar uitgesteld

Wommels | De première van As in mosk yn it sân door het Kwartettekoar onder leiding van Hindrik van der Meer gaat aanstaande zondag niet door. Het nieuwe ‘sjongstik’ met teksten van Fedde Schurer zou zondagavond voor het eerst te horen zijn in de kerk van Wommels.

Cultuurzaterdag, 12 oktober 2013

Friesch Dagblad-serie op Filmfestival

Leeuwarden | Het Fries Film Archief in Leeuwarden gaat de wekelijkse serie in het Friesch Dagblad gebruiken voor het Noordelijk Film Festival. De teksten van de serie worden ingesproken door Douwe Kootstra en Romkje Bosma en zullen tezamen met de bijbehorende filmfragmenten als ‘beeldcolumns’ te zien zijn op het festival. Het gaat om acht films.

Hoofdartikelzaterdag, 12 oktober 2013

Is verdeeldheid kerken een zonde of niet?

Het thema duikt in allerlei gedaantes op: de absolute oecumene is de eenheid van alle kerken. De pleidooien komen steeds op hetzelfde neer: verzoening van alle denominaties in één oecumemische kerk. Die ene kerk blijkt vaak de Rooms-Kathoieke Kerk te zijn, de ‘moeder’ van alle christelijke kerken. Maar de voorgestelde eenheid betekent niet dat alles en iedereen gelijk moeten zijn, het gaat om eenheid in verscheidenheid.

Regiozaterdag, 12 oktober 2013

Praat met je kind over sociale media

Sneek | ,,Ik wil dat mijn dochter haar huiswerk maakt, maar vaak doet ze het pas op het laatste moment. Op haar kamer is het: de laptop en telefoon. Toen ik jong was had je alleen boeken.”

Regiozaterdag, 12 oktober 2013

De stoomtram maakte van Drachten een centrumplaats

Het is deze maand honderd jaar geleden dat de tramverbinding tussen Drachten en Groningen in gebruik werd genomen. Drachten heeft veel aan die spoorlijn te danken.

Regiozaterdag, 12 oktober 2013

Fries wil Kamerleden schelden afleren

Leeuwarden | Normaliter geeft Arnold Helmantel uit Gorredijk de cursus ‘Veertig dagen niet schelden’ aan jonge kinderen. Nu wil hij die houden in de Tweede Kamer.

Regiozaterdag, 12 oktober 2013

Friese studenten blijven langer hangen op mbo’s

Leeuwarden | Friese studenten blijven langer ingeschreven op het mbo. Volgens de twee grote mbo-instellingen, Friese Poort en Friesland College, kiezen afgestudeerden er steeds vaker voor om nog een heel andere opleiding te gaan doen. Ze kunnen toch geen werk vinden.

Regiozaterdag, 12 oktober 2013

OM moet kijken naar Caparis

Heerenveen | Het Openbaar Ministerie moet beoordelen of strafrechtelijke vervolging aan de orde is bij de gang van zaken in de top van sociale werkvoorziening Caparis. Dat standpunt heeft het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen. Dat college zal zich ervoor inzetten dat de twee rapporten die er over Caparis verschenen zijn worden overgedragen aan justitie.

Sportzaterdag, 12 oktober 2013

Zeinstra nog niet klaar met het volleybal bij VC Sneek

Het sportveld, het perk en de bovenslag hebben plaats gemaakt voor de sporthal, driemeterlijn en de smash. Voor de 26-jarige Fenna Zeinstra is het kaatsen bijna geruisloos overgegaan in het volleybalseizoen. Dat gaat vanavond voor VC Sneek in de DELA eredivisie beginnen met de uitwedstrijd tegen het Talent Team in Papendal. ,,Met kaatsen heb ik alles gewonnen wat er te winnen is, maar met volleybal ben ik nog niet klaar.”

Sportzaterdag, 12 oktober 2013

Turfstekers Drachten luidt noodklok en stelt ultimatum

Drachten | Volleybalvereniging Turfstekers Drachten dreigt ten onder te gaan vanwege een tekort aan bestuursleden. De financieel gezonde vereniging met ruim tweehonderd leden is naarstig op zoek naar een nieuwe voorzitter en bestuurslid algemene zaken. Zijn deze op 29 oktober niet gevonden, dan valt het doek voor één van de grootste volleybalverenigingen van Friesland.

Sportzaterdag, 12 oktober 2013

Reserves Cambuur oefenen tegen Go Ahead Eagles: 1-1

Epe | SC Cambuur en Go Ahead Eagles hebben gistermiddag in Epe een oefenduel afgesloten met een gelijkspel: 1-1. De twee eredivisieclubs speelden tegen elkaar om reserves minuten te laten maken in het door interlands competitievrije weekeinde. Alexander Christovao zorgde in de Gelderse plaats al na zeven minuten voor de Leeuwarder goal, Jeffrey Rijsdijk tekende later voor de gelijkmaker.

Sportzaterdag, 12 oktober 2013

Eerste nederlaag voor vrouwen sc Heerenveen

Leuven | De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond de eerste nederlaag geleden in de BeNeLeague. De ongeslagen koploper was niet opgewassen tegen middenmoter OH Leuven. Het werd 3-1 voor de Belgische vrouwen. Halverwege de wedstrijd stond Heerenveen nog op een 1-0 achterstand. De Friese vrouwen kregen wel kansen, maar tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehaald. Na rust trok Leuven het harde duel naar zich toe. Vivianne Miedema redde de Friese eer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties