Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 oktober 2010.

Cultuurdinsdag, 12 oktober 2010

Oogkleppen in IJlst voor 3900 euro onder de hamer

IJlst - De twee zeventiende-eeuwse paardenoogkleppen die bij veilinghuis Ald Fryslân in IJlst zijn geveild, hebben 3900 euro opgebracht. De oogkleppen gingen gisteravond onder de hamer, net als nog eens vijfhonderd antieke zilveren voorwerpen.

Cultuurdinsdag, 12 oktober 2010

Henk Hofstra wint prijs met zijn rode mieren in Drachten

Drachten - De Drachtster kunstenaar Henk Hofstra heeft met zijn kunstproject bestaande uit rode mieren, een kunstprijs gewonnen. Het gaat om een Sign+ Award in de categorie outdoorkunst. De prijs is een initiatief van Sign+ Magazine, een vakblad voor visuele communicatie.

Hoofdartikeldinsdag, 12 oktober 2010

Het fractievoorzitterschap...

Tot het laatste ogenblik is het bij het CDA: wie wordt voorzitter van de fractie in de Tweede Kamer? Deze post is onder normale omstandigheden al van groot belang, dat is meer dan het geval voor de komende kabinetsperiode.

Regiodinsdag, 12 oktober 2010

Toch belasting betalen over erfenis Nij Franjum

Marsum - Het dorpshuis Nij Franjum in Marsum moet toch ruim de helft van zijn erfenis inleveren bij de Belastingdienst. Het gerechtshof vernietigde in hoger beroep de uitspraak van de rechtbank en bepaalde dat het dorpshuis niet kan worden aangemerkt als goed doel. Nij Franjum moet daarom ruim 50 procent belasting betalen over de 225.000 die ze kreeg, en niet 8 procent.

Regiodinsdag, 12 oktober 2010

Boarnsterhim van harte welkom als ’t schoon is

Leeuwarden - De gemeenteraad van Leeuwarden staat positief tegenover een herindeling met het noordelijk gedeelte van Boarnsterhim. Gisteravond sprak de raad voor het eerst over de herindeling, nadat burgemeester en wethouders van Boarnsterhim in augustus aangaven het niet meer alleen te redden en een opdeling tussen Heerenveen en Leeuwarden voorstelden.

Regiodinsdag, 12 oktober 2010

Eerwraakslachtoffers vaak misbruikt

Leeuwarden - Meer dan de helft van de vrouwen die met eergerelateerd geweld te maken hebben, is ook seksueel misbruikt. Dit staat in De dochters van Zahir, een onderzoek van behandelcentrum Fier Fryslân naar eergerelateerd geweld.

Regiodinsdag, 12 oktober 2010

Nachtvlinders strijken neer op booreiland K14-c

Beetsterzwaag - Dat vogels wel eens ver de Noordzee op vliegen en vervolgens uitrusten op boorplatforms is wel bekend, maar nu is ontdekt dat ook nachtvlinders dat doen.

Regiodinsdag, 12 oktober 2010

Het Lichtpunt roept hulp van gemeenten in

Kollumerzwaag - Opvangcentrum het Lichtpunt in Kollumerzwaag vraagt geld van de gemeenten in Noordoost-Fryslân om te verbouwen. De boerderij moet gemoderniseerd worden. Ook wil de organisatie meer mensen opvangen. De christelijke organisatie heeft zelf niet genoeg geld in kas om de verbouwing te betalen.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 oktober 2010

Deltaplan voor kennis en inzicht in kerken

Is het mogelijk om een aantal studieavonden voor ‘gevorderden in het geloof’ aan te bieden? Geregeld komt die vraag op het bord van kerkenraden. Een waardevolle cursus daarvoor is de Deltacursus, meent Catherinus Elsinga. ,,Deze cursus omvat een Deltaplan tegen het verschralen van kennis en geestelijk inzicht in de kerken.”

Geloof & Kerkdinsdag, 12 oktober 2010

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Bij het motto ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ van onze nieuwe regering moest ik aan Bram denken.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Expositie over kaatscarričre Wassenaar

Franeker - In het kaatsmuseum in Franeker is tijdens de herfstvakantie de expositie ‘In keatser fan formaat’ over de kaatscarričre van Chris Wassenaar te bezichtigen. De opening van de expositie is op zaterdag 23 oktober om 14.00 uur.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Judoka Wolfslag in selectie Grand Prix

Rotterdam - Miranda Wolfslag uit Leeuwarden behoort tot de ploeg van maar liefst 45 Nederlandse judoka’s dit dit weekeinde deelnemen aan de Rotterdam Grand Prix. De Friese judoka komt uit in de klasse tot 52 kilogram.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Hake nieuwe trainer FC Emmen

Emmen - René Hake wordt de nieuwe trainer van FC Emmen. De huidige coach van de beloften van FC Twente begint volgende week maandag bij de club uit de eerste divisie. Hij volgt Azing Griever op, die de functie tijdelijk bekleedde.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Sibon geschorst wegens natrappen

Melbourne - De Australische voetbalbond heeft Gerald Sibon van Melbourne Heart voor twee duels geschorst. In de derby tegen Victory trapte de oud-aanvaller van sc Heerenveen de Schot Grant Brebner na zonder dat er een bal in de buurt was.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Ruime zege voor beloftes Heerenveen

Heerenveen - Jong sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteren een ruime zege behaald op Jong Feyenoord/Excelsior. In het Abe Lenstrastadion werd het 4-1 voor het elftal van trainer Johnny Jansen.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Voetbalvrouwen willen De Haan

Leeuwarden De vrouwen van het Nederlands elftal zouden graag zien dat Foppe de Haan de nieuwe bondscoach wordt. De Fries, die nog tot 2011 onder contract staat bij Ajax Cape Town in Zuid-Afrika, is nog niet benaderd door de KNVB en ziet weinig heil in een terugkeer als bondscoach. ,,Ik heb er nog niet over nagedacht en dat ben ik ook niet van plan.”

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Butter in selectie WK turnen

Rotterdam Arjen Butter van Turncentrum Sportstad Heerenveen (TSH) is opgenomen in de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen turnen, die zaterdag in Rotterdam beginnen. Dat maakte Hans Gootjes, topsportmanager van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, gisteren na afloop van de laatste trainingsstage bekend.

Sportdinsdag, 12 oktober 2010

Voor De Jong geen plaats meer in Hollandse School

De editie van Hard Gras van augustus van dit jaar (nummer 73) onder de titel ‘Hollandse school’ is onverwacht heel actueel geworden. En niet alleen omdat het Nederlands elftal vanavond in Rotterdam aantreedt in het EK- kwalificatieduel tegen Zweden. In de paperback wordt teruggeblikt op de verloren WK-finale, waarin Oranje haar goede naam en faam te grabbel heeft gegooid, met als triest dieptepunt de overtreding van ‘karatekid’ Nigel de Jong op de Spanjaard Xabi Alonso.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties