Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 september 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 12 september 2017

Staat weer op vingers getikt door rechter

De Nederlandse staat moet meer doen tegen luchtvervuiling. De rechter oordeelde vorige week dat er een luchtkwaliteitsplan moet worden opgesteld dat aan de regelgeving voldoet. Het plan moet maatregelen bevatten die ervoor zorgen dat alle overschrijdingen op de kortst mogelijke termijn zullen zijn verdwenen, aldus het oordeel van de rechtbank in Den Haag. En, wat ook belangrijk is, er mogen in de toekomst geen nieuwe plaatsen bij komen waar de vervuiling boven de normen komt die de staat - in Europees verband - heeft vastgesteld.

Regiodinsdag, 12 september 2017

Bijbel is niet vanzelfsprekend op christelijke school

Leeuwarden - Bij dagopeningen, godsdienstlessen en vieringen rondom christelijke feestdagen wordt op protestants-christelijke scholen de Bijbel wel gebruikt. Maar hoe dat gebeurt en met welk doel die dan opengaat, verschilt sterk per school. Dat blijkt uit onderzoek va n de Protestantse Theologische Universiteit en de Christelijke Hogeschool Ede, gedaan in opdracht van Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs.

Regiodinsdag, 12 september 2017

Friese bestuurder is te lief voor Den Haag

Leeuwarden - Friese politici en ambtenaren moeten minder bescheiden zijn en zich meer in Den Haag en in Brussel laten zien. Dat was de boodschap van Leeuwarder burgemeester Ferd Crone en commissaris van de Koning Arno Brok tijdens de viering van het honderdjarige bestaan van de Vereniging Friese Gemeenten (VFG), gisteren in De Harmonie in Leeuwarden. Zo’n 150 Friese bestuurders, onder wie burgemeesters, wethouders en raadsleden, waren aanwezig.

Regiodinsdag, 12 september 2017

Grand café of kindcentrum in gemeentehuis Stiens

Leeuwarden - Voor het gemeentehuis in Stiens zijn drie plannen: een kindcentrum, een grand café met zorgwoningen en een grand café met luxe appartementen. De plannen zijn gisteravond gepresenteerd in De Skalm voor zo’n tweehonderd mensen. Het gemeentehuis van Leeuwarderadeel, midden in het centrum van Stiens, komt per 1 januari leeg te staan omdat Leeuwarderadeel bij Leeuwarden wordt gevoegd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties