Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 augustus 2016.

Economievrijdag, 12 augustus 2016

Na zes jaar stijgen de WOZ-waarden in Frysl‚n weer

Leeuwarden - Op 1 januari 2016 bedroeg de gemiddelde woningwaarde in Frysl‚n 164.000 euro. Een jaar eerder was dat nog 163.000 euro. Landelijk was er een stijging van 1,5 procent naar 209.000 euro per woning. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren.

Hoofdartikelvrijdag, 12 augustus 2016

Het lege plein, de lege kerk en de stilte

Het is al bijna oud nieuws: het doden van de Franse priester Jacques Hamel in de kerk is als onderwerp alweer (bijna) uit de media verdwenen. De gebeurtenis is een drama in zichzelf. De gebeurtenis is tevens een beeld van wat er in de wereld, met name in West-Europa, gebeurt. De Franse filosoof Pierre Manent ziet in de gebeurtenis de situatie (van de kerk) in West-Europa geÔllustreerd: een lege kerk en een oude priester die wordt gedood door mensen die het christelijke geloof haten.

Regiovrijdag, 12 augustus 2016

Friese eis moet mensen uit bijstand houden

Leeuwarden - Werklozen moeten sneller een vaste baan krijgen bij bedrijven die klussen doen voor Friese overheden. Dat is een van de doelen van de 'Friese eisí, het nieuwe voorwaardenpakket bij aanbestedingen in Frysl‚n. De 24 gemeenten en de provincie gaan voortaan bij hun aanbestedingen dezelfde eisen stellen.

Regiovrijdag, 12 augustus 2016

Zwemwater De Leien geplaagd door bacteriŽn

Rottevalle - Het zwemwater van De Leien bij Rottevalle wordt al enkele jaren geplaagd door bacteriŽn. Dat blijkt uit een rapport van Wetterskip Frysl‚n. Maatregelen zijn nodig om de waterkwaliteit te verbeteren.

Regiovrijdag, 12 augustus 2016

Lessen over de gevaren van landbouwverkeer

Wommels - Een lesprogramma voor schoolgaande kinderen en bestuurders van landbouwvoertuigen en meer voorlichting voor inwoners en agrariŽrs. Dat kan leiden tot meer begrip over en weer. Het zijn de belangrijkste aanbevelingen in een onderzoek naar landbouwverkeer in Littenseradiel, dat een stagiair van de Thorbecke Academie deed in opdracht van de gemeente.

Regiovrijdag, 12 augustus 2016

In Oldeberkoop heb je alles, behalve elke dag mooi weer

Oldeberkoop - De ruitenwisser zwiept het water van de voorruit. 12 graden geeft de autothermometer aan bij binnenkomst van Oldeberkoop. Deze maand verwacht het dorp tienduizend toeristen voor de 45e Open Stal-route door het dorp. Dat is nu even niet te zien. De straten lijken verlaten.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 augustus 2016

God eer je ook met een sportprestatie in Rio

Sport wordt door velen gezien als een van de grootste bijzaken in het leven. Veel mensen genieten van sport en stoppen er veel tijd in. Ik mag ik jullie meenemen in een wereld waarin sport veel meer is dan bijzaak. Waar het een job, een lifestyle, een levensdoel en zelfs een bepaler van je identiteit kan zijn. De Olympische Spelen. Een plek waar grote hoogtepunten en enorme dieptepunten zeer dicht bij elkaar liggen. We hebben het afgelopen week allemaal kunnen zien bij de wegwedstrijd van de vrouwen, waar Anna van der Breggen goud won terwijl Annemiek van Vleuten op koers lag voor hetzelfde eremetaal. Rio de Janeiro en de Spelen zijn een plek waar niet vaak over religie word gesproken omdat men alles tot in de puntjes onder controle wil hebben.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties