Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 augustus 2009.

Cultuurwoensdag, 12 augustus 2009

Festival Into the Great Wide Open uitverkocht

Vlieland - De eerste editie van Into the Great Wide Open op Vlieland is uitverkocht. Dat heeft de festivalorganisatie gisteren gemeld. In totaal zijn er vierduizend kaarten verkocht. Het nieuwe festival, dat plaatsvindt van 4 tot en met 6 september, combineert cultuur en natuur.

Hoofdartikelwoensdag, 12 augustus 2009

Goede bedoelingen...

De missie in Afghanistan is een weg die geplaveid is met goede bedoelingen. De westerse troepenmacht kwam niet alleen om het terreurnetwerk Al Qaida een uitvalsbasis te ontnemen, maar ook om in een moeite door Afghanistan aan de democratie te helpen, de achtergebleven en ongeletterde bevolking te verheffen en ze kennis te laten maken met de geneugten van een welvarende, moderne samenleving. Daar is na bijna acht jaar westerse interventie weinig van terecht gekomen. Het probleem is dat de buitenlandse troepenmacht zich niet kan terugtrekken omdat zij dan een onherstelbaar gezichtsverlies lijdt. Het opvoeren van de militaire druk lijkt ook geen optie omdat dat de gewone Afghaan nog wantrouwiger wordt over de westerse bedoelingen.

Regiowoensdag, 12 augustus 2009

Toerisme in Fryslân groeit gestaag door

Leeuwarden - De werkgelegenheid in de toeristische sector is tussen 2000 en 2008 met 14 procent gegroeid. Dat meldt Fryslân Marketing in haar jaarverslag. Inmiddels werkt 11 procent van de Friese beroepsbevolking in het toerisme. De sector beslaat 2800 voltijdsbanen.

Regiowoensdag, 12 augustus 2009

Tractors vaker de provinciale weg op

Wolvega - Landbouwverkeer zal in Fryslân vaker op de provinciale weg worden toegelaten. Dankzij passeerstroken en parkeerhavens hoeven automobilisten echter geen halsbrekende toeren uit te halen om de tractoren te passeren. Nieuw provinciaal beleid is deze week ingegaan.

Regiowoensdag, 12 augustus 2009

Alles mag op kamp, behalve chips en cola snoepen

Surhuizum - Wat ze morgen gaan doen? De kinderen op het zomerkamp van Thea Jurina Dijkstra in Surhuizum hebben nog geen idee. ,,We zien wel.” Vier dagen lang eten ze gezond en doen ze lekker wat ze willen.

Regiowoensdag, 12 augustus 2009

Zeilvereniging is nog steeds de trots van Langweer

Langweer - In Langweer zijn ze er nog steeds trots op dat in 1859 een groepje vooraanstaande lieden een zeilvereniging oprichtte. Het dorp heeft daardoor namelijk een van de oudste zeilclubs van het land. In Fryslân waren alleen Grou en Sneek er eerder bij. En dat mag best vermeld worden.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 augustus 2009

Meer dan helft Amerikanen is lid van een kleine kerk

Ventura - Noem de Saddleback Church van baptistenpastor Rick Warren of de Willow Creek Community Church van pastor Bill Hybels, en veel mensen hebben wel eens van deze megagemeenten gehoord. De megakerken in de VS krijgen weliswaar veel aandacht, een ruime meerderheid van de Amerikaanse protestanten is echter lid van een kleine kerk, blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau The Barna Group.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 augustus 2009

De gemeenschap helpt je om jezelf te worden

1500 jaar geleden schreef Benedictus zijn Regel voor het kloosterleven. Voor het dagelijks leven anno 2009 blijken zijn richtlijnen nog altijd bruikbaar en inspirerend. Gerard Mathijsen en Adri Kortekaas uit het Benedictijner Adelbertklooster te Egmond belichten de actualiteit van een aantal kloosterwoorden. Deel 5: Gemeenschap.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 augustus 2009

‘Zuid-Afrikanen weten weinig van elkaar’

Zuid-Afrika staat volgende jaar flink in de schijnwerpers tijdens het WK voetbal. Net zo min als door een bezoekje aan het Kruger Park of aan de hoofdstad Kaapstad zal de tv-kijker er echter het land door leren kennen. Folkert de Jong (24) uit Dokkum die voor een half jaar in Zuid-Afrika is, beschrijft de vele verschillende culturen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties