Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 juli 2017.

Economiewoensdag, 12 juli 2017

Kwelderboeren onterecht uitgesloten van subsidie

Hijum - Drie boeren uit Noordwest-Fryslân hebben alsnog recht op een paar ton Europese landbouwsubsidie. Het ministerie van Economische Zaken heeft bepaalde typen landschap, waaronder de buitendijkse grond van de Friezen bij Marrum, onterecht uitgesloten van Brusselse steun. Tot die conclusie is het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gekomen, zo bleek gisteren.

Hoofdartikelwoensdag, 12 juli 2017

Zzp’er moet onderdeel formatiegesprek zijn

Vier op de vijf zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Zij vinden zo’n verzekering meestal te duur. Een kwart van de zelfstandigen heeft geen pensioenvoorziening getroffen. Ook daar is de meest genoemde reden dat zij het niet kunnen betalen, zo werd bekendgemaakt.

Regiowoensdag, 12 juli 2017

Huisbaas beschuldigd inzake brand Kelders


Regiowoensdag, 12 juli 2017

Marrum in verzet tegen biovergisters

Marrum - Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk heeft een brandbrief aan de gemeente en provincie gestuurd tegen de mogelijke komst van twee biovergisters.

Regiowoensdag, 12 juli 2017

Treinvervoer in Noorden blijft bij Arriva

Leeuwarden - Arriva blijft het treinvervoer verzorgen in Groningen en Fryslân. Het bedrijf schreef zich als enige in voor de concessie van 2020-2035.

Sportwoensdag, 12 juli 2017

Sherida Spitse is een pionier zonder roem

Het is ergens aan het begin van het nieuwe millennium, op een zondagmiddag laat in het voorjaar. Op een trapveldje in Jutrijp voetbalt een grote groep jongens. Het spel ‘kampioentje’ is populair onder de jonge voetballertjes in het dorp, allemaal lid van de plaatselijke voetbalvereniging HJSC. De opzet van het spel is simpel, de uitdaging des te moeilijk. Er staat één iemand op het doel, de rest staat in het veld. Het is ieder voor zich en wie een doelpunt weet te scoren, plaatst zich voor de volgende ronde. Een afvalsysteem die net zolang doorgaat, tot er twee jongens over zijn gebleven. Zij spelen een finale en wie het eerst drie treffers maakt, wint. Lang tijd om te vieren is er dan niet, want zodra de kampioensgoal is gevallen, stormt de rest het veld weer in. Want wachten totdat je mee mag voetballen is in de vroege puberjaren een regelrechte straf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties