Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 juli 2013.

Cultuurvrijdag, 12 juli 2013

Eerste namen bekend voor festival Explore the North

Leeuwarden | De eerste namen voor Explore the North 2013 zijn bekend. De tweede editie van het culturele festival vindt op 23 november plaats in de binnenstad van Leeuwarden. Onder anderen Broeder Dieleman, The Future’s Dust, Cosmic U, Sväva, Tim Christensen, Annasaid en Public Service Broadcasting treden op.

Hoofdartikelvrijdag, 12 juli 2013

Loslaten zal voor het rijk moeilijk worden

De overheveling van de jeugdzorg van rijk naar gemeente kan gaan zorgen voor een te grote regeldruk. Dat vreest Actal, het adviescollege toetsing en regeldruk. Actal-voorzitter Jan ten Hoopen zei woensdag in deze krant dat de overheveling een enorme kans is om de jeugdzorg op een niet-bureaucratische manier te organiseren. Maar: ,,Wat ik zie, is het omgekeerde, omdat het rijk niet lijkt te durven loslaten.”

Regiovrijdag, 12 juli 2013

Spelweken draaien om beproefd recept

Sexbierum/Appelscha | De zomervakantie is begonnen en dus is het tijd voor de traditionele zomerspelweken en zomerspeldagen. Het doel van die spelactiviteiten is simpel: kinderen een leuke tijd bezorgen. ,,Hoe ienfâldich dat ek klinkt, dêr komt it eins wol op del”, zegt Tineke Hanenburg, spelleidster bij ontdekkingscentrum Aeolus in Sexbierum.

Regiovrijdag, 12 juli 2013

Minder bootjes hebben meer ruimte nodig

Sneek | Nog maar net zestig pleziervaarders telt de zeventiende editie van de 30-merentocht die deze week wordt gehouden. Maar de deelnemers van nu hebben meer ruimte aan de steigers nodig dan de ruim honderd van pakweg twintig jaar geleden.

Regiovrijdag, 12 juli 2013

Zendergrutto’s alweer terug in westelijk Afrika

Leeuwarden | Vier van de twaalf grutto’s die door het team van wetenschapper Theunis Piersma van een zender waren voorzien, zijn de afgelopen week de Sahara overgestoken.

Sportvrijdag, 12 juli 2013

Kans op terugkeer Tighadouini bij Cambuur is ‘fifty-fifty’

Leeuwarden | De kans dat Vitesse-aanvaller Adnane Tighadouini dit seizoen voor SC Cambuur speelt is fifty-fifty. Dat liet algemeen directeur Gerald van den Belt gisteravond desgevraagd weten naar aanleiding van geluiden uit Arnhem en omstreken dat de beide clubs het bijna eens zouden zijn over een overgang.

Sportvrijdag, 12 juli 2013

Column Lieuwe Westra | Goed slapen is één, goede benen is twee

Daar lagen ze weer, een valpartij in een sprintetappe. Het zal in de rit van vandaag waarschijnlijk niet anders zijn. Een groot deel van het peloton is al ingepakt, dát is ook de Tour. Ik ben tot nu toe nog redelijk ongeschonden uit de strijd gekomen. Afkloppen...

Sportvrijdag, 12 juli 2013

Feest bij inleveren bidbook CH2018

Leeuwarden | De organisatie die het evenement Culturele Hoofdstad van Europa 2018 naar Leeuwarden wil halen, organiseert vandaag bij de aanbieding van het definitieve bidbook een verrassingsfeest in Amsterdam. Hiermee hoopt de organisatie de jury over de streep te halen het evenement aan Leeuwarden toe te kennen. Leeuwarden concurreert met twee andere kandidaten: Eindhoven en Maastricht. Op 6 september wordt bekend gemaakt welke stad zich samen met Valletta (Malta) een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen. Ieder jaar zijn dat twee steden, en in 2018 is Nederland aan de beurt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties