Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 juli 2008.

Cultuurzaterdag, 12 juli 2008

Nottrot speelt in Westminster Abbey

Bolsward - Kees Nottrot, organist van de Martinikerk in Bolsward, geeft volgende week zondag een concert in Westminster Abbey in Londen.

Cultuurzaterdag, 12 juli 2008

Haarlem weer in teken van orgelmuziek

Haarlem - In Haarlem vindt vanaf vandaag tot 2 augustus weer het Internationaal Orgel Festival. Het tweejaarlijkse festival, dat zich voornamelijk afspeelt in de Grote of St. Bavokerk en de Philharmonie, heeft een programma met klassieke- en hedendaagse concerten, lezingen en carillonconcerten. Zo staat onder meer een integrale uitvoering van Messiaens Le Livre du Saint Sacrement op het programma en zijn er interpretatieconcerten rond werk van Messiaen en Sweelinck waarbij de musici na afloop met elkaar en publiek zullen discussiëren.

Economiezaterdag, 12 juli 2008

Franeker jachtwerf kiest voor innovatie

Franeker - Jachtbouw Zevenhuizen uit Franeker heeft deze week het eerste casco van composietmateriaal in gebruik genomen. Bijzonder is dat deze via de vacuüminjectie methode gerealiseerd werd. Hiermee is Zevenhuizen één van de weinige jachtwerven in Nederland die werkt met deze relatief nieuwe techniek voor de bouw van rompen en mallen van polyester schepen. ,,Behalve dat deze innovatieve techniek beter is voor de gezondheid van het personeel, is de kwaliteit en sterkte van de mal veel beter dan bij de oude manier van werken”, laat Sipko Sluis van het Franeker bedrijf weten. Daar tegenover staan wel hogere materiaalkosten maar die neemt Zevenhuizen op de koop toe.

Hoofdartikelzaterdag, 12 juli 2008

Veranderende kerken...

Als de tekenen niet bedriegen, worden de kerken andere organisaties. Eigenlijk is ‘organisatie’ geen goed woord, omdat de kerken zoals ze zichzelf zien, niet een gewone, geen wereldlijke organisatie zijn.

Regiozaterdag, 12 juli 2008

Overheden uit de greep van energiebedrijf

Heerenveen - De provincie en de Friese gemeenten hebben jarenlang teveel betaald voor beheer en onderhoud van openbare verlichting. Dat kwam door ondoorzichtige overeenkomsten die met energiebedrijven waren gesloten. Al vijf jaar zijn de overheden bezig uit de greep van die bedrijven te komen. Maandag wordt daartoe de Stichting Openbare Verlichting Fryslân opgericht.

Regiozaterdag, 12 juli 2008

‘Bus is hét alternatief voor de Zuiderzeelijn’

Leeuwarden - Het is hét alternatief voor de Zuiderzeelijn, vindt hoogleraar duurzame technologie Wubbo Ockels: de Superbus die vanaf Schiphol over de Afsluitdijk naar het Noorden racet. De reistijden worden korter en het zal veel mensen uit de auto lokken, zo heeft onderzoeksbureau Infratheker berekend. Het wachten is nu op de eerste testritten.

Regiozaterdag, 12 juli 2008

In een knap pak ben je een stuk zekerder van je zelf

,,Een bruine broek en twee prachtige overhemden.” Dat heeft Michaël Hertzberger (47) uit de schappen van Dress for Success gehaald. Hij werkt met behoud van uitkering voor de gemeente Leeuwarden en is op zoek naar een commercieel administratieve baan. Een baan in de beveiliging mag ook. ,,Een vriendin had mij geattendeerd op het bestaan van dit project. Ik ging eens kijken in mijn klerenkast en zag dat het allemaal oud was. Voor mensen met een krappe beurs is dit dan ideaal.”

Regiozaterdag, 12 juli 2008

Van Kane tot de Beatles: iedereen naar Sint Jabik

Westeinde 10

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2008

‘Zou God dat gebed ook gehoord hebben?’

Wolvega - Het geloof doorgeven aan je kinderen, maar ook aan je kleinkinderen, hoe gaat dat in de praktijk? Het Friesch Dagblad portretteert grootouders en kleinkinderen over geloofsopvoeding en geloofsbeleving. Vandaag deel 2.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2008

Plekken van spiritualiteit: God in de gevangenis

Waar iemand in het bijzonder iets van spiritualiteit ervaart: inspiratie, verstilling, of de aanwezigheid van God, is heel persoonlijk. Voor het Friesch Dagblad beschrijft een aantal mensen een plek waar hij of zij in het bijzonder spiritualiteit heeft ervaren. Vandaag: hoofd gevangenispredikant Jan Eerbeek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties