Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 juli 2007.

Economiedonderdag, 12 juli 2007

Vervolgonderzoek gezonde Wâldmelk

Drachten - De komende maanden wordt het onderzoek naar melk met meervoudig onverzadigde vetzuren in de Wâlden uitgebreid. De Vereniging de Noardlike Fryske Wâlden (NFW) gaat hiervoor op 56 melkveebedrijven proefmonsters van de melk genomen.

Economiedonderdag, 12 juli 2007

LTO Noord komt met een gratis vacaturebank

Leeuwarden - Belangenorganisatie LTO Noord heeft een gratis vacaturebank ontwikkeld voor de agrarische sector. Door de groei van de bedrijven worden agrarische ondernemers meer en meer werkgevers, en daar wil LTO Noord op inspelen. Met de gebruikersvriendelijke vacaturebank wil de organisatie het voor werkgevers gemakkelijker en goedkoper maken om mensen te werven. De website kan eveneens bijdragen aan het oplossen van het tekort aan middenkader of leidinggevend personeel, aldus LTO. Er wordt samengewerkt met het CWI.

Economiedonderdag, 12 juli 2007

.Graanoogst gaat massaal los bij mooi weer

Leeuwarden - Een week mooi weer en een groot deel van het graan kan worden geoogst. ,,De regen van de afgelopen weken heeft er niet voor gezorgd dat de gewassen er slecht voor staan”, zegt woordvoerder U. Hiddema van landbouworganisatie LTO Noord. ,,De wintertarwe is bijna klaar, maar het graszaad moet er hoognodig af. Wanneer we nu een omslag krijgen naar mooi weer, komt dat precies op tijd. De vooruitzichten op beter weer zijn er.”

Hoofdartikeldonderdag, 12 juli 2007

Onzekere toekomst...

Tot voor kort leek het onafwendbaar dat Kosovo snel onafhankelijk zou worden. De Albanese meerderheid in deze oude Servische provincie zou zichzelf los van Belgrado mogen gaan regeren. Maar nu dreigt Rusland dat plan te dwarsbomen. De kwestie-Kosovo kan de relaties tussen het Westen en Moskou verder doen verslechteren.

Regiodonderdag, 12 juli 2007

‘Vogelbeheer moet gewoon doorgaan’

Leeuwarden - Boeren moeten gewoon doorgaan met agrarisch natuurbeheer om zo de weidevogels te beschermen. Het rapport waarin het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) onlangs stelde dat de subsidieregelingen voor vogelbescherming niet helpen, deugt niet. Dat stellen Natuurlijk Platteland Nederland en de LTO.

Regiodonderdag, 12 juli 2007

Activisten radicaliseren’

Appelscha - De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (Aivd) heeft drie weken geleden gewaarschuwd voor de radicalisering van Respect voor Dieren (RvD), de actiegroep die volgende maand een bijeenkomst voor dierenactivisten in Appelscha organiseert.

Regiodonderdag, 12 juli 2007

Problemen met rondweg

Franeker - Het laatste stuk van de nieuwe rondweg Franeker-Zuid mag voorlopig niet worden aangelegd. De Raad van State in Den Haag heeft gisteren het bestemmingsplan voor de weg vernietigd, omdat de provincie en de gemeente Franekeradeel geen goede oversteek hebben gegarandeerd voor de koeien van boer J. Wijnia uit Hitzum.

Regiodonderdag, 12 juli 2007

Inlaat zout water bij gemaal onderzocht

Leeuwarden - Fryslân en Groningen onderzoeken samen de mogelijkheden voor de inlaat van zout zeewater wanneer bij Lauwersoog een groot gemaal wordt gebouwd. De studie wordt door de ecologen van beide provincies samen uitgevoerd.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juli 2007

Micha Campagnejaar afgelopen, maar wordt vervolgd

Zeist - Officieel liep de Micha Campagne afgelopen zaterdag ten einde. Maar de campagne - met als doel betrokkenheid van christenen bij onrecht en armoede te vergroten - gaat door. Tear-directeur Marnix Niemeijer: ,,We signaleren een groeiend besef onder christenen dat sociale gerechtigheid alles met hun geestelijke wortels heeft te maken heeft.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juli 2007

Mystiek: stevig geworteld in het leven

Nijmegen - Het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen hield vorige week voor de 26ste keer de Studieweek Mystiek. Deze stond dit jaar in het teken van de mysticus Jan van Ruusbroec. ,,Werkelijke mystiek staat stevig met twee voeten geworteld in het leven van alledag en vloeit uit in de gerechtigheid die moet worden gedáán”, was een van de kernen, aldus prof. dr. Hein Blommestijn. Hij geeft een impressie.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juli 2007

‘Tragisch standpunt Rome’

Moskou/Utrecht - Protestantse kerken zijn ontsteld door het document waarin het Vaticaan dinsdag stelde dat de Rooms-Katholieke Kerk ,,de enige kerk van Christus’’ is. Protestantse gemeenschappen mogen zich volgens Rome geen ‘kerk’ noemen.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Dingsdag gaat vrijuit

Heerenveen Michael Dingsdag kan op 17 augustus tegen Willem II aan de aftrap verschijnen. De verdediger van SC Heerenveen, die na het vertrek van Petter Hansson is gepromoveerd tot aanvoerder van het elftal, is vrijgesproken van een vermeende overtreding op Ajax-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar tijdens de play offs van het vorige seizoen.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Postma: Zilver, met vreugde van goud

Cascais - Na zijn gemiste kans op de wereldtitel kreeg Finnzeiler Pieter - Jan Postma woensdag in Cascais het klassieke sportdilemma voorgelegd. Goud verloren of zilver gewonnen? De 25 - jarige Fries hoefde geen seconde na te denken. ,,Zilver gewonnen. Absoluut'', antwoordde hij glunderend.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Heerenveen haalt dubbele cijfers

Tuitjenhorn Heerenveen heeft gisteravond met 0-10 gewonnen van de amateurs van Hollandia T uit Tuitjenhorn, een zondagvierdeklasser. Gerald Sibon vierde zijn rentree bij Heerenveen. De spits speelde één helft mee, maar kwam niet tot scoren.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Trio Elsinga winnaar Takomstpartij

Oosterbierum Tsjerk Elsinga uit Wijnaldum, Arnold Zijlstra uit Tzummarum en Aron Postma uit Stiens hebben gisteren in Oosterbierum de 25ste Takomstpartij op hun naam geschreven. In de finale won trio Elsinga met 5-5 en 6-2 van Jelte Pieter Dijkstra uit Easterein, Rients Julianus uit Marssum en Bartele Boersma uit Harlingen.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Oude glorie in Huizum

Huizum Voorafgaand aan de heren hoofdklassepartij op zondag 22 juli houdt de jubilerende kaatsvereniging Onderling Genoegen uit Huizum (honderd jaar) een demonstratie met kaatsers uit de jaren tachtig.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Team Mulder valt van podium

Cascais Het Ynglingteam van stuurvrouw Mandy Mulder is woensdag tijdens de medalrace van de wereldkampioenschappen in Portugal van het podium gevallen. Het Nederlandse drietal, met Annemieke Bes en de jarige Floortje Hendriksen (30), eindigde in milde omstandigheden (ongeveer 13 knopen wind) op de achtste plaats en verspeelde daardoor de derde plaats.

Sportdonderdag, 12 juli 2007

Gedevalueerd CH Schiermonnikoog blijft uniek

Schiermonnikoog - De regen van de afgelopen weken zorgde er voor dat de organisatie van het concours hippique op Schiermonnikoog nergens een weiland kon vinden waarop alle onderdelen konden worden afgewerkt. Op het laatste moment moesten daarom de aanspanningen met Friese paarden aan de vaste wal blijven. Maar ook zonder de tuigrubrieken blijft het evenement uniek. Voor de springruiters was het gisteren vooral genieten.

Weerdonderdag, 12 juli 2007

Bui

Vandaag schijnt de zon af en toe, maar komt ook een bui voor. Het wordt 19 graden en de westelijke wind is matig tot vrij krachtig. Morgen blijft het droog en schijnt de zon vaker. Dan is het een prima zomerdag met 22 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties