Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 juni 2015.

Economievrijdag, 12 juni 2015

Metaalwerkers Ardagh klaar met geknabbel aan arbeidsvoorwaarden

Leeuwarden - Zo'n tachtig medewerkers van Leeuwarder blikfabrikant Ardagh staakten gisteren voor een betere cao. Ze willen collectieve afspraken behouden en niet verder inleveren als daar niets tegenover staat.

Hoofdartikelvrijdag, 12 juni 2015

Gevraagd: weerstand tegen handelsverdrag

Het was een beetje een schimmig onderwerp: TTIP, het handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa. Voorstanders beriepen zich op de grote voordelen van het akkoord: het wegnemen van belemmeringen voor de handel zou de economie in Europa een flinke impuls geven. Tegenstanders kwamen met verhalen over de 'chloorkip' die Europa zou overspoelen als TTIP doorgaat: de Amerikaanse normen van milieu en voedselveiligheid, die flink ruimer zijn dan Europese, zouden gaan gelden voor producten die vanuit de VS naar Europa worden geÔmporteerd.

Regiovrijdag, 12 juni 2015

24 uur lang wandelen voor strijd tegen kanker

Dokkum - 750 deelnemers, 150 vrijwilligers en duizenden kaarsen. Vandaag begint in Dokkum de Samenloop voor Hoop, een 24 uur durend wandelevenement waarbij geld opgehaald wordt voor KWF Kankerbestrijding.

Regiovrijdag, 12 juni 2015

Blitsaerd tegen nog meer rijtjeshuizen

Leeuwarden - Bewoners van de villawijk Blitsaerd ten noordoosten van Leeuwarden accepteren geen 'verdichting' van het deelgebied Houtland. Ontwikkelaar Wind Groep heeft bij de bewoners nieuwe ideeŽn voor drie deelgebieden gepresenteerd, om de al jaren stokkende kavelverkoop weer op gang te krijgen. Een daarvan is het geplande aantal woningen in Houtland fors te verhogen: van 45 naar 85.

Regiovrijdag, 12 juni 2015

Nij BethaniŽ loopt leeg en gaat op 1 september dicht

Tzummarum - Verpleeghuis Nij BethaniŽ in Tzummarum gaat op 1 september dicht. De directie van zorgorganisatie Noorderbreedte heeft dat gistermiddag laten weten aan de bewoners en de personeelsleden.

Regiovrijdag, 12 juni 2015

Crowdfunding taboe voor Kredietbank

Leeuwarden - De Kredietbank Nederland mag niet aan crowdfunding doen. De zeven ton die er in twee jaar mee is opgehaald bij zo'n honderdvijftig inleggers wordt uiterlijk in november terugbetaald. De Nederlandsche Bank ziet crowdfunding door de Kredietbank als geld onttrekken van spaarders, en daarvoor is een bankvergunning nodig. Die heeft de Kredietbank niet.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 juni 2015

De drukke agenda van Franciscus: ik ben niet gekozen om te relaxen

Frans Wijnands

Sportvrijdag, 12 juni 2015

Nieuwe Drachtster Boys-trainer Van Buuren is een echte avonturier

Een avontuur in het profvoetbal, een avontuur in het Midden-Oosten. En vanaf deze zomer ook een Fries avontuur, namelijk een bij Drachtster Boys. ,,Zo kun je dat wel omschrijven, want ik had deze stap tot voor kort zelf ook niet verwacht." Was getekend: Marcel van Buuren (51), de man die door de Friese zaterdaghoofdklasser voor het komende seizoen aangesteld is als de nieuwe hoofdtrainer.

Sportvrijdag, 12 juni 2015

NK voor meisjes is voor Hank-Dussen ultieme erkenning

Tilburg - Over twee weken viert de meest zuidelijke kaatsvereniging van ons land, Hank-Dussen Kaatsclub, kortweg HDKC, het 25-jarig jubileumfeest. Maar zaterdag is het al, geheel volgens Brabants recept, groot feest op de eigen accommodatie aan het Groot Zuidenveld in Dussen. Daar zal de jubilaris als gastheer optreden van de bondspartij voor meisjes. Liefst 21 parturen maken de oversteek naar het dorpje in de gemeente Werkendam.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties