Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 juni 2012.

Cultuurdinsdag, 12 juni 2012

Edwin Evers Band sluit festival Jubbega af

Jubbega | De Edwin Evers Band sluit in september het tweedaagse beursevenement Expansie 2012 in Jubbega af. De band onder aanvoering van dj Edwin Evers geeft op 17 september een show waarbij grote hits voorbij komen, meldt de organisatie.

Cultuurdinsdag, 12 juni 2012

De Útlopers uit Sneek Nederlands kampioen

Sneek | Blaaskapel De Útlopers uit Sneek is Nederlands kampioen geworden in de categorie muziek tijdens de Bemmelse Dweildag zondag in Bemmel. Met 147 punten lieten de Snekers de Menaemer Feintsjes (146 punten) nét achter zich.

Hoofdartikeldinsdag, 12 juni 2012

Nieuwe FNV start, maar waar is de finish?

De vakbond FNV moet worden vernieuwd. Dat was - ruim geformuleerd - de opdracht aan kwartiermaakster Klijnsma nadat een commissie van Wijffels en Noten een analyse hadden gemaakt van de crisis in de FNV. Die ging onder meer over de invloed van de leden in het beleid van de vakcentrale. De crisis kwam tot een uitbarsting toen onder meer de FNV Bondgenoten niet akkoord gingen met het pensioenakkoord dat de FNV had gesloten met de werkgevers. Gisteren presenteerde Klijnsma de definitieve blauwdruk voor de Nieuwe Vakbeweging. Eind van deze maand moeten de FNV-bonden zich hebben gemeld voor deelname aan de vernieuwde FNV.

Regiodinsdag, 12 juni 2012

Fryslân doet het goed op concept-lijst CDA

Leeuwarden | ,,Verrassend, spannend, eervol en een grote verantwoordelijkheid. Dat waren de woorden die gisteravond als eerste door mij heen schoten.”

Regiodinsdag, 12 juni 2012

Verzuim aangifte: cel dreigt

Leeuwarden | Mensen die een paar keer achter elkaar verzuimen aangifte van inkomstenbelasting te doen, kunnen nu zelfs achter de tralies belanden. Officier van justitie Jack Blom eiste gisteren in de rechtbank van Leeuwarden voorwaardelijke celstraffen van twee weken tegen recidivisten. Economisch politierechter Bauke Janssen nam die eisen over. ,,Af en toe moet je even met het strafrecht te wapperen”, verklaarde Blom zijn eis.

Regiodinsdag, 12 juni 2012

Veiligheid van Leeuwarder flats onder de maat

Leeuwarden | De galerijen van acht flatgebouwen in Leeuwarden voldoen niet meer aan de veiligheidseisen. Bij drie flats aan de Eikenstraat in de wijk Heechterp is sprake van lichte roestvorming aan de bewapening van de galerijen, en de galerijen van de zogenoemde hellingbaanflats aan de Schieringerweg, Vuurdoornstraat, Esdoornstraat en rondom het Hagedoornplein voldoen niet meer aan de aangescherpte regelgeving.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juni 2012

De hartenkreten van Augustinus naar God

In de Agnietenkapel in Gouda vindt morgen de presentatie plaats van het boek Bidden met Augustinus in de Vroege Kerk. Volgens auteur dr. Marten van Willigen kijkt de lezer kerkvader Augustinus in het hart.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juni 2012

Glazen kerk nu Christ Cathedral

Garden Grove | De Crystal Cathedral van ds. Robert Schuller wordt omgedoopt tot Christ Cathedral. Het complex verwierf wereldwijde bekendheid door de uitzendingen van het televisieprogramma Hour of Power. In oktober 2011 bleken de schulden van de kerk van Schuller opgelopen te zijn tot 55 miljoen dollar. Daarom ging de kerk in de verkoop. Het Bisdom Orange heeft de kerk gekocht en verandert ook de naam, zo werd zaterdag bekendgemaakt. De opnamen van Hour of Power worden vanaf medio 2013 voortgezet vanuit de katholieke St. Callistuskerk. Tot die tijd komen ze nog uit de Christ Cathedral.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juni 2012

Persoonlijk archief van prof. Klaas Runia herenigd

Amsterdam | Persoonlijke aantekeningen van prof. dr. Klaas Runia (1926-2006) die in België in boeken zijn gevonden krijgen een plek in Amsterdam. Dat heeft het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) te Amsterdam (HDC) bekendgemaakt. Het HDC verwierf in 2006 het archief van de Friese theoloog en hoogleraar die vanaf 1957 aan het Friesch Dagblad verbonden was.

Sportdinsdag, 12 juni 2012

Heerenveen verruilt de zaterdag voor de zondag

Leeuwarden | De KNVB heeft gisteren het definitieve speelschema bekend gemaakt. Daaruit kwam naar voren dat sc Heerenveen komend seizoen, mede vanwege de deelname van zeven clubs aan het Europees voetbal, opvallend vaak op zondag moet aantreden. Er heeft bij de Friese eredivisionist een verschuiving plaats gevonden van de zaterdagavond naar de zondagmiddag.

Sportdinsdag, 12 juni 2012

Türk stapt met VVV-Venlo alsnog de eredivisie in

Leeuwarden | Oguzhan Türk heeft gisteren een tweejarig contract getekend bij eredivisionist VVV-Venlo. De 26-jarige middenvelder, die zijn opleiding genoot bij sc Heerenveen en de afgelopen drie seizoenen uitkwam voor SC Cambuur, maakt transfervrij de overstap naar noord-Limburg.

Sportdinsdag, 12 juni 2012

Anema keert terug bij Olijnsma en Bruinsma

Leeuwarden Alle-Jan Anema keert met ingang van de tweede cyclus terug bij zijn oude maten Martijn Olijnsma en Hijlke Bruinsma. De achterinse uit Heerenveen liep op de PC van 2010 een zware knieblessure op, waardoor hij meer dan een jaar aan de kant stond.

Sportdinsdag, 12 juni 2012

Drafbaan van Drachten gaat op 4 juli weer open

Drachten | Op de drafbaan van Drachten zal op 4 juli voor het eerst sinds vijftien jaar weer gekoerst worden.

Sportdinsdag, 12 juni 2012

Schakersportretten van sympathieke bohémien

Nu in Nederland een jonge topschaker opgroeit tot wereldklasse - Anish Giri (17) is weliswaar in Sint-Petersburg geboren uit een Nepalese vader en een Russische moeder, maar goed, hij woont in Rijswijk - blijkt hoe lang het geleden is dat ‘we’ echt meetelden op internationaal schaakniveau.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties