Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 juni 2007.

Dossierdinsdag, 12 juni 2007

’Onder de huid van de wielrenner


Economiedinsdag, 12 juni 2007

Horecabaan moet ‘gewoon’ worden

Almere - Een baan in de horeca moet een gewone baan worden, met doorgroeimogelijkheden en scholing en met waardering en respect voor het personeel. Dat zijn de resultaten van het Grote Horecadebat dat vakvereniging FNV Horeca organiseerde in de grote steden. ,,Het is zwaar en hard werken voor een laag salaris en minimale arbeidsvoorwaarden”, stelt FNV.

Economiedinsdag, 12 juni 2007

Vervoer van de wieg tot het graf

Branche: taxi- en ambulancevervoer

Hoofdartikeldinsdag, 12 juni 2007

Een onopgeloste moord...

De moord op Marianne Vaatstra houdt mensen bezig. De familie blijft onvermoeibaar strijden voor het oplossen van het drama dat zich acht jaar geleden afspeelde. Vandaag verschijnt een reconstructie van het drama in boekvorm en vandaag stelt de VVD vragen aan de minister van Justitie.

Regiodinsdag, 12 juni 2007

Raad stuurt burgemeester Liemburg weg

Wommels - De meerderheid van de raad van Littenseradiel heeft het vertrouwen in burgemeester Liemburg opgezegd. De PvdA steunde een motie van de VVD (samen acht van de vijftien zetels), waarin Liemburg verzocht wordt ontslag te nemen. De VVD verwijt haar dat ze een essentiële rol speelde in het ontstaan van de bestuurscrisis en dat ze die niet heeft opgelost.

Regiodinsdag, 12 juni 2007

Verslagenheid in raadszaal Wommels

Wommels - Verslagenheid overheerste gisteravond na afloop van de gemeenteraadsvergadering in het gemeentehuis in Wommels. Niet alleen bij het college, de oppositiepartijen CDA en FNP, maar ook op de publieke tribune. Toen burgemeester Liemburg aan het eind van de vergadering vroeg of de raadsleden nog een punt hadden voor de rondvraag, kwam er een spontane reactie vanuit het publiek. De opmerking ,,ik fyn it skandalich wat hjir jűn bart, skandalich dat se jo sa fuortstjoere’’, werd door het publiek met applaus begroet.

Regiodinsdag, 12 juni 2007

Net herbenoemd

Wommels - Johanneke Liemburg is sinds april 2000 burgemeester van Littenseradiel. Ze was daarmee de opvolger van burgemeester Oldenziel. Een jaar geleden werd ze herbenoemd voor een periode van zes jaar. De gemeenteraad sprak bij die gelegenheid nog unaniem zijn waardering uit voor het werk van burgemeester Liemburg.

Regiodinsdag, 12 juni 2007

Wetterskip 6,2 miljoen in de plus

Leeuwarden - Wetterskip Fryslân heeft 2006 afgesloten met een positief resultaat van 6,2 miljoen euro. Het overschot is voor een deel het gevolg van efficiënter werken door de reorganisatie die begin dit jaar werd afgerond. Het grootste deel van de winst is echter kunstmatig gecreëerd door Amerikaanse tegoeden eerder op te nemen dan gepland.

Regiodinsdag, 12 juni 2007

Groot herstelplan paling

Den Haag - Om de palingstand gelegenheid te geven zich te herstellen, wordt de internationale handel in paling in 2009 aan strenge voorwaarden verbonden. Ruim 90 procent van de landen op de Cites-conferentie in Den Haag steunde het voorstel dat de EU hiervoor deed. Ondertussen treft Fryslân zijn eigen maatregelen voor een betere vistrek.

Regiodinsdag, 12 juni 2007

Sudan verandert muzikant

Heerenveen - ,,Hutjes van twee bij twee meter, geen stroom, geen schoon water. Dat is armoede op zijn ergst.” De Heerenveense muzikant So-Lo (Alex Karakhanian) is diep onder de indruk geraakt van zijn bezoek aan Zuid-Sudan. Samen met de Zwolse rapper Stennis maakte hij het nummer Kinderen in Nood over de situatie in Darfur, en dat bracht hem in contact met de hulporganisatie Plan Nederland. Vorige week waren ze in het kader van een project van Plan in Sudan, onder meer om een videoclip op te nemen.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juni 2007

Geweld als correctie schiet altijd tekort

Utrecht - De vierde Utrechtse Studiedag was vrijdag gewijd aan het thema ‘Geloof en geweld’. Een actuele kwestie, omdat religie te pas en te onpas verbonden wordt met geweld en machtsvertoon. Hoe moeten we daarmee omgaan? Dr. Mient Jan Faber en dr. Henri Veldhuis gingen op deze vragen in.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juni 2007

De Olafcode, een mysterieuze musical

Drachten - Na de succesvolle musicals Jakob en Ester maakt de Oase in Drachten zich nu op voor De Olafcode. Vanaf donderdag drie keer te zien in de kerk aan de Ringweg. Uniek is dat tekst en muziek van de musical volledig geschreven zijn door jeugd van 13 tot 23 jaar. Zij zijn tevens de hoofdrolspelers.

Sportdinsdag, 12 juni 2007

Friese concoursen slaan de handen ineen

Garyp - De organisatoren van het concours hippique in Buitenpost, Drogeham, Dokkum, Garyp, Rijs en Workum slaan de handen ineen. Ze formeren zich in de Vereniging Gezamenlijke Concoursen Fryslân (GCF) om als overkoepelend orgaan de paardensport in Fryslân beter te promoten. De nieuwe vereniging wil vooral meer aandacht voor het Friese paard, zo maakte het gisteren duidelijk.

Sportdinsdag, 12 juni 2007

Sinkgraven trainer voetbalvrouwen Heerenveen

Heerenveen Sportclub Heerenveen heeft Harry Sinkgraven benoemd tot trainer/coach van het vrouwenvoetbalteam.

Weerdinsdag, 12 juni 2007

Enkele bui

Het is vandaag eerst bewolkt, maar in de loop van de dag wordt het vrij zonnig met temperaturen rond 20 graden. Het blijft overwegend droog. Morgen krijgen we een enkele bui bij temperaturen rond 21 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties