Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 juni 2006.

Bijschriftmaandag, 12 juni 2006

Hoop

Lezen: 1 Petrus 3:13-17

Hoofdartikelmaandag, 12 juni 2006

Inburgeringsisolement...

Het is een heel gedoe (geweest) voordat de inburgeringswet van minister Verdonk in werking kan treden. De juridische geschiedenis van het voorstel laat zien hoe groot de ambities waren en hoe moeilijk het is bepaalde groepen in de samenleving te verplichten dingen te kunnen en te kennen. En dan is er nog de weerstand tegen de wet omdat deze een bureaucratisch monster is - zeggen de critici hardop en denken de coalitiegenoten. De organisaties die zich bezighouden met migranten, de scholen die ervaring hebben met het geven van inburgeringscursussen, juristen, gemeentebesturen, kerkgenootschappen en religieuze organisaties; eigenlijk iedereen die met de wet te maken heeft, is kritisch. Zo kritisch, dat er vandaag een manifest wordt aangeboden waarin het ’onmogelijke’ van de wet wordt uitgelegd.

Regiomaandag, 12 juni 2006

Politie slecht in statistiek

Leeuwarden - Van alle verkeersongelukken in Fryslân waarbij de politie is ingeschakeld, wordt nog steeds maar een derde geregistreerd. Een nieuw systeem waarmee agenten met draagbare computertjes de straat op worden gestuurd, heeft daar geen verbetering in aangebracht. Hard- en softwareproblemen spelen de politie parten.

Regiomaandag, 12 juni 2006

Reclassering test in boerderij in Wergea

Wergea - Reclassering Nederland gebruikt een historische boerderij in Wergea als thuisbasis en broedplaats voor nieuwe vormen van toezicht. Er wordt onder begeleiding van de Rijksuniversiteit Groningen geëxperimenteerd met de toepassing van elektronische technieken op toezicht, zoals satellieten, computerprogramma’s en zenders.

Regiomaandag, 12 juni 2006

Een oase in de Dongeradeelse woestijn

Bornwird - ,,Een oase in de woestijn”, zo omschrijft een bezoeker het erf van Sieds Prins en Willy Prins-Piersma (beiden 67) in Bornwird. Ze zijn een van de vijf deelnemers die zaterdag in Fryslân meededen aan Kijk mijn Erf, waarbij eigenaren hun ’streekeigen’ erf openstellen voor het publiek en voorzien van een rondleiding.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juni 2006

Snuffeldag voor predikanten

Houten - De zomerconferentie van New Wine Nederland die van 24 tot en met 28 juli wordt gehouden in Vierhouten, heeft dit jaar voor het eerst een ’snuffeldag’ voor predikanten die meer willen weten over het werk van New Wine. Geďnteresseerde voorgangers worden op 27 juli in de gelegenheid gesteld om Bruce Collins van New Wine Engeland te ontmoeten, evenals het predikantenechtpaar Dick en Jeannette Westerkamp.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juni 2006

Oecumenisch voetbaltreffen in Harlingen

Harlingen - Jongeren van de St. Michaëlkerk aan de Zuiderhaven houden komende zaterdag een interkerkelijk voetbaltreffen in het kader van het 125-jarig bestaan van hun kerk.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juni 2006

God is nabij en op ons leven betrokken

Utrecht - Is God een persoon? Of toch eerder iets als een universele kracht, een kosmische intelligentie? Het ietsisme lijkt zich vandaag breed te maken, zowel in als buiten de kerken: er moet ‘iets’ zijn, maar wat dat ‘iets’ is, blijft buiten ons bereik. De initiatiefnemers van de Utrechtse studiedagen vinden dit te mager. Zij willen God als persoon nadrukkelijk op de agenda van kerk en theologie plaatsen.

Weermaandag, 12 juni 2006

Tropisch warm


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties