Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 mei 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 12 mei 2015

Niemand wint bij Brits vertrek uit de EU

Over twee jaar viert Europa de zestigste verjaardag van het Verdrag van Rome, de geboorteakte van de huidige Europese Unie. Maakt Groot-Brittannië dan nog deel uit van de EU? Het schrikbeeld van een Brexit - een Britse EU-uittreding - zweeft boven de Europese Unie na de enorme verkiezingsoverwinning vorige week van de Britse premier David Cameron. Hij beloofde tegen 2017 een referendum over het Britse EU-lidmaatschap te houden als zijn Conservatieve partij de parlementsverkiezingen zou winnen.

Regiodinsdag, 12 mei 2015

Ambtelijke fusie Zuidoost-Fryslân nog lang niet zeker

Een ambtelijke fusie tussen Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland is nog lang geen feit, als die er al komt. De drie gemeenteraden toonden zich gisteravond kritisch over dit voorstel van de colleges van burgemeester en wethouders. De drie colleges vinden een totale ambtelijke fusie nodig nadat uit een externe evaluatie is gebleken dat de huidige samenwerking onvoldoende uit de verf komt.

Regiodinsdag, 12 mei 2015

Fryske Gea: vergassen ganzen zware keus

It Fryske Gea heeft bij Provinciale Staten een vergunning aangevraagd om ganzen bij nationaal park De Alde Feanen te mogen vergassen. ,,Wij doen dit met pijn in ons hart, maar deze aanpak is het minst belastend voor de dieren en kost per saldo minder ganzen het leven", zegt Henk de Vries, directeur van It Fryske Gea.

Regiodinsdag, 12 mei 2015

Vernieuwd examen Nederlands maakt leerlingen onzeker

Eindexamenleerlingen maakten gisteren hun eerste examen. De vwo-leerlingen trapten af met een vernieuwd examen Nederlands. En dat viel nog niet mee.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 mei 2015

Hemelhoog' moet zorgen voor nieuwe muziekcultuur in kerkenSportdinsdag, 12 mei 2015

Van der Zee geniet amper van ONS-feestje

Door Daan Rieken -

Sportdinsdag, 12 mei 2015

Patstelling tussen kaatsbond en Terpstra

Door Rynk Bosma -

Sportdinsdag, 12 mei 2015

Recensie: Suikerooms zijn geen lust, maar last voor het voetbal

Door Bert Kalteren


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties