Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 mei 2014.

Hoofdartikelmaandag, 12 mei 2014

Recht staat op het spel bij asielkinderen

En opnieuw is er gedoe rond asielkinderen. Staatssecretaris Teeven heeft alleen kinderpardon gegeven aan kinderen en jong volwassenen die onder rijkstoezicht staan. Naast deze categorie is er een groep van zeker driehonderd kinderen die niet onder rijkstoezicht stonden, maar onder toezicht van de gemeente. Deze groep komt volgens Teeven niet in aanmerking van het pardon. Want regels zijn regels, of: ergens moet je een grens trekken.

Regiomaandag, 12 mei 2014

Reservisten: de flexibele schil van de landmacht

44 militairen van het Korps Nationale Reserve zijn zaterdag beŽdigd in Franeker. In de stromende regen legden ze een voor een de eed of belofte af, met een hand op het oranje vaandel.

Regiomaandag, 12 mei 2014

Dorpsbelang aan de bak door windmolens

Leeuwarden | Veel Friese verenigingen van dorpsbelang wachten drukke maanden, nu de meest levensvatbare plannen voor windmolens op het vasteland op tafel liggen. Afgelopen vrijdag werden 39 potentiŽle plannen gepresenteerd door Frysl‚n foar de Wyn, de regiegroep die de provincie hiervoor heeft ingeschakeld. Voor sommige dorpen is de vermelding van een plan bij hen in de buurt een bekend verhaal, voor andere dorpen komt dat als een verrassing.

Geloof & Kerkmaandag, 12 mei 2014

Jeugdmusical in Sint Nyk opnieuw een succes

Sint-Nicolaasga | De premiŤre van de nieuwe jeugdmusical Weg van Jou in zalencentrum Sint Nyk was zaterdagavond was met ruim tweehonderd bezoekers vrijwel uitverkocht. Komende zaterdag en zondag wordt de musical nogmaals uitgevoerd in Sint-Nicolaasga.

Geloof & Kerkmaandag, 12 mei 2014

Europese kerkleiders naar Egmond

Amersfoort | De Nederlandse Raad van Kerken is van dinsdag 20 mei tot en met vrijdag 23 mei samen met de Belgische Raad van Kerken gastheer van de Europese ontmoeting van Nationale Raden van Kerken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties