Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 mei 2012.

Cultuurzaterdag, 12 mei 2012

Presentatie van nieuwe toneelteksten in Wergea

Leeuwarden | De Fryske amateur teaterskoalle (Frats) en Keunstwurk houden op 31 mei een presentatie van nieuwe in Fryslân geschreven toneelteksten. Dat heeft Keunstwurk gisteren gemeld. De bijeenkomst, in De Bidler in Wergea, is in de eerste plaats bedoeld voor Friese amateurverenigingen die op zoek zijn naar nieuwe stukken om te spelen.

Economiezaterdag, 12 mei 2012

Achtkarspelen steunt Innovatiehuis

Surhuisterveen | Het college van B&W van Achtkarspelen wil het beoogde innovatiehuis in de gemeente tweeduizend euro schenken. Dit moet het project in de aanloopfase ondersteunen. Henk Everts van Denkgenoten is het initiatief gestart om innovatieve bedrijven samen te brengen onder een dak zodat ze ideeën kunnen uitwerken en delen. Doel is om op termijn zestig tot tachtig mensen aan het werk te hebben in het innovatiehuis. Everts heeft drie panden op het oog in Buitenpost en Surhuisterveen.

Economiezaterdag, 12 mei 2012

Friese vinding moet levens redden als auto te water gaat

750 auto’s belanden jaarlijks in (on)diep water in Nederland. Daarbij komen ongeveer vijftig mensen om het leven van wie de helft door verdrinking. Twee Friese ondernemers hebben de oplossing.

Hoofdartikelzaterdag, 12 mei 2012

CDA en ChristenUnie: meer samen doen

De leiders van de fracties van CDA en ChristenUnie hebben gedurende het kabinet-Rutte geen contact gehad; zelfs geen kopje koffie gedronken. Dat bleek uit opmerkingen van Arie Slob, de fractievoorzitter van de ChristenUnie. Om meer dan een reden is dat merkwaardig. Bijvoorbeeld omdat beide partijen geworteld zijn in dezelfde traditie van de christendemocratie en er dus sprake is op z’n minst verwantschap. Als verwanten elkaar niet opzoeken, dan is die verwantschap kennelijk niet meer belangrijk. Het is de vraag of CDA en ChristenUnie zich die afstandelijke houding op het punt van de verwantschap kunnen permitteren.

Regiozaterdag, 12 mei 2012

Zorg bij imkers om weer hoge bijensterfte

Tersoal | 21,4 procent van de bijenvolken in Nederland heeft de winter van vorig jaar niet overleefd. Dit blijkt uit de jaarlijkse Monitor Uitwintering Bijenvolken, die het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek in Tersoal gisteren publiceerde. Voor het vijfde jaar op rij valt de sterfte boven de 20 procent uit.

Regiozaterdag, 12 mei 2012

Slangetjes in je neus op de Mount Everest

Mount Everest | ,,Vandaag sneeuwt het hier, dus we hebben maar weinig stroom. Kan ik die foto morgen ook opsturen? Hopelijk schijnt de zon dan wel.” De telefoonverbinding met Akke Bakker (25) uit Scharnegoutum loopt met horten en stoten. Ze zit samen met 23 andere studenten drie weken lang op de Mount Everest voor een groot onderzoek.

Regiozaterdag, 12 mei 2012

Hero Brinkman ziet kwart van ambtenaren niets doen

Leeuwarden | ,,Het is altijd lekker om naar Fryslân te rijden, lekker 130 over de Afsluitdijk. Ik had helaas een leenauto die niet harder ging dan 140, vandaar dat we wat te laat zijn.”

Regiozaterdag, 12 mei 2012

Inspectie: Sionsberg blijft in gebreke

Dokkum | Het bestuur van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum heeft zich niet gehouden aan de opdracht. Het bestuur had een goed plan voor een verantwoorde afbouw van de verloskunde-afdeling moeten maken. In plaats daarvan presenteerde interim-bestuurder Johan Wagenaar een ruw plan voor behoud van de tweedelijns verloskunde.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 mei 2012

Gemengde gevoelens bij sluiting Kampen

Kampen | Is het sluiten van de Kamper vestiging van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) een gemis voor de theologische opleidingen in Nederland? Oud-hoogleraar kerkgeschiedenis Auke Jelsma noemt het opdoeken van ‘Kampen’ „een veeg teken”. Emeritus hoogleraar Nieuwe Testament Cees den Heyer: „De kracht van Kampen was relatief. Ze is voorbij.”

Geloof & Kerkzaterdag, 12 mei 2012

Boek over geschiedenis Leeuwarder Koepelkerk

Leeuwarden | Er komt een boek over de geschiedenis van de Leeuwarder Koepelkerk. Er wordt op dit moment aan gewerkt door Arjen Bakker, oud-journalist van het Friesch Dagblad.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 mei 2012

Festival316, gedragen door God en de inzet van vrijwilligers

Vanavond is in Ureterp de vijfde editie van Festival316. Al maandenlang zijn vele vrijwilligers bezig met de voorbereidingen. Tijdens het evenement vandaag zijn er 275 mensen in touw. Verbonden door enthousiasme en passie voor God.

Sportzaterdag, 12 mei 2012

Heerenveen gaat met spits Uth op Duitse toer

Heerenveen | Met het oog op het op handen zijnde vertrek van een aantal aanvallers heeft sc Heerenveen gisteren de Duitse aanvaller Mark Uth aangetrokken. De twintigjarige Duitser komt over van 1. FC Köln, dat afgelopen weekeinde degradeerde naar de 2. Bundesliga. De linksbenige aanvaller maakte sinds dit seizoen deel uit van de selectie. ,,Wij proberen zoveel mogelijk jeugdig talent binnen te halen en die door te ontwikkelen”, vertelde Johan Hansma, directeur technische zaken, over de achterliggende gedachte.

Sportzaterdag, 12 mei 2012

Met Mark de Vries hoopt Cambuur tegen VVV op déjŕ vu in Limburg

Hij was namens SC Cambuur de afgelopen jaren de held van de play-offs. Of Mark de Vries ook morgen een hoofdrol kan spelen tegen VVV in Venlo, is de vraag. Hij is er in ieder geval bij, na lang blessureleed. Heel Cambuur hoopt dan ook op een déjŕ vu.

Sportzaterdag, 12 mei 2012

Cambuur krijgt nieuw logo; conflict dreigt

Leeuwarden | SC Cambuur krijgt een nieuw clublogo. Maar nog voordat het officieel gepresenteerd is, is het nog geheime logo al openbaar geworden en dreigt meteen een conflict. Een deel van de fans, verenigd in supportersclub Cambuur Culture, is naar eigen zeggen woedend op de directie van de club. Ze stelt in een verklaring dat de Cambuurleiding geen oog heeft voor traditie en ze eist bovendien dat de al in gang gezette productie van de nieuwe shirts (met daarop het logo) stopgezet wordt. De directie wijst in een reactie de kritiek en die eis van de hand.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties