Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 mei 2006.

Bijschriftvrijdag, 12 mei 2006

Laodicea

Lezen: Openbaring 3:14-22

Economievrijdag, 12 mei 2006

Raadsvragen over winkelopening op zondag in Dokkum

Dokkum - De ChristenUnie in de gemeente Dongeradeel wil dat de Kwantum aan de Zuiderschans in Dokkum wordt aangesproken op overtreding van de plaatselijke winkelsluitingsregels. In Dongeradeel moeten winkels op zondag dicht zijn. Omdat de woondiscounter dertig jaar bestaat, waren op zondag 30 april alle filialen open, waaronder die in Dokkum.

Economievrijdag, 12 mei 2006

Communicatiebureau Okkinga maakt stormachtige groei door


Economievrijdag, 12 mei 2006

Vernieuwde La Place Leeuwarden open


Economievrijdag, 12 mei 2006

Van der Eems in Easterein Hofleverancier


Economievrijdag, 12 mei 2006

Keuring van hijskraan is onbetrouwbaar

Leeuwarden - Keurders van hijskranen zijn niet in staat alle gebreken aan het hefmaterieel op te sporen. Volgens de Inspectie voor Werk in Inkomen (IWI) leveren de slechte keuringen risico's op voor de veiligheid.

Hoofdartikelvrijdag, 12 mei 2006

Steeds meer drank en drugs...

Een commerciële zender die gratis wiet verstrekt aan jongeren. Afkickklinieken die alarm slaan over de 'enorme' toename van het aantal mensen dat af wil van cocaïneverslaving. Jongeren in plaatsen als Urk, Volendam en Steenwijk die massaal grijpen naar harddrugs. Jeugd die zich een weekeinde lang massaal klem zuipt en zich vervolgens overgeeft aan allerlei uitspattingen. Dit zijn elementen uit berichten die de afgelopen periode de kranten hebben gehaald. Het lijkt erop dat Nederland massaal aan de drank en de drugs is.

Regiovrijdag, 12 mei 2006

Apotheken en drogisterijen kunnen medicijnen niet aanslepen

Leeuwarden - Er is sinds een week een run op medicijnen tegen hooikoorst. Er zijn al apotheken en drogisterijen die 'nee' moeten verkopen. ,,Het voorjaar heeft lang op zich laten wachten. Het lijkt wel of alle bomen, bloemen en grassen ineens explosief uitkomen”, zegt apotheker Michel Pais van Kringapotheek De Dragt in Drachten.

Regiovrijdag, 12 mei 2006

Selectie Statenleden staat open

ChristenUnie: deur voor SGP niet dicht

Regiovrijdag, 12 mei 2006

KNRM wil betere draaiboeken

IJmuiden/Urk - De samenwerking tussen reddingmaatschappij KNRM op zee en brandweer, ambulance en politie aan land hangt te veel van toevalligheden aan elkaar. Daardoor verlopen reddingsacties soms langzamer dan zou moeten. Dat zegt woordvoerder K. Brinkman van de KNRM.

Geloof & Kerkvrijdag, 12 mei 2006

Het durven overlaten aan God


Geloof & Kerkvrijdag, 12 mei 2006

SCP: 'Ontkerkelijking naar 72 procent'

Kampen - De ontkerkelijking in Nederland nadert z'n plafond. In 2020 zal 72 procent van de Nederlandse bevolking niet meer lid zijn van een kerk of andere religieuze gemeenschap. In 2000 was dat nog 62 procent.

Weervrijdag, 12 mei 2006

Afkoeling

Het blijft vandaag nog vrij zonnig en het wordt ongeveer 22 graden, maar morgen en zondag krijgen we een afkoeling. De temperaturen liggen morgen rond 17 à 18 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordoosten. We krijgen enkele buien afgewisseld door zon. De temperaturen liepen gisteren op naar ongeveer 21 graden op de wadden en verder de provincie in werd het ruim 24 graden. Er stond niet veel wind en het was een stralende dag zonder bewolking. De lucht is echter in beweging. Gisteren werden al altocumulus floccus wolken gesignaleerd, wat een teken is van onstabiliteit. Verder hebben we te maken met vore van lagedruk wat momenteel boven ons land ligt. En dat is toch een heel ander druksysteem dan een hogedrukgebied zoals het de afgelopen week was.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties