Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 mei 2005.

Agendadonderdag, 12 mei 2005

PRIVATE stylefile:C:!TEMP!001a21da.STY Klassiek

PRIVATE track:<t-3.000> NNO Het Noord Nederlands Orkest bestaat dit jaar vijftien jaar. Om haar jubileum goed te vieren, geven zij een vrijdag om 20.00 uur een jubileumconcert in De Lawei te Drachten en zaterdag om 20.15 uur in de Harmonie te Leeuwarden. Het o rkest brengt werken ten gehore van werken van Verdi en Puccini.

Cultuurdonderdag, 12 mei 2005

Theaterdiner met Friese tint in Utrecht

Utrecht - Theaterrestaurant Zindering in Utrecht organiseert een cultureel diner met recepten uit Fryslân en Groningen en met literaire bijdragen van schrijvers uit het Noorden.

Cultuurdonderdag, 12 mei 2005

Heerenveen wil beter imago drum- en showbands

Heerenveen – De drum- en showbandsector promoten door het organiseren van concerten en evenementen. Dat is het doel van de nieuwe stichting Movement in Music uit Heerenveen. De stichting is nodig omdat de drum- en showwereld kampt met een negatief imago, meldt het bestuur in een persbericht.

Cultuurdonderdag, 12 mei 2005

Dales houdt pleidooi kunstbudget

Amsterdam – Burgemeester Dales van Leeuwarden greep de opening van de KunstRAI woensdagavond aan om zijn VVD-partijgenoten nog eens te overtuigen van het besteden van 1 procent van het rijksbudget aan kunst en cultuur. Dales opende de 21e editie van de kunstbeurs in de RAI in Amsterdam.

Cultuurdonderdag, 12 mei 2005

Ruim zevenhonderd inzendingen voor Noorderlicht 2005

Groningen - De organisatie van de fotomanifestatie Noorderlicht 2005 heeft ruim zevenhonderd inzendingen gekregen voor de hoofdtentoonstelling. Dat is een absoluut record, zo heeft de organisatie woensdag gemeld. De stroom foto’s en suggesties uit de hele wereld liet zich ,,maar ternauwernood kanaliseren’’, aldus de organisatie.

Economiedonderdag, 12 mei 2005

Inbeslagname van boeken bij Friese mesttransporteur

Kerkrade – De Algemene Inspectiedienst AID heeft bij een Gelderse intermediair van mest en twee mesttransporteurs de administratie in beslag genomen. Het gaat om mesttransporteurs uit Fryslân en Gelderland. De betrokkenen zouden volgens steekproeven en analyses van één van de leveranciers de mestwetgeving hebben ontdoken en illegaal mest hebben getransporteerd.

Expodonderdag, 12 mei 2005

PRIVATE st ylefile:C:!TEMP!001a21d8.STY PRIVATE para:<*p(,,,,,,g,)> Aldeboarn, Museum Aldheidskeamer Uldrik Bottema: expo s childer Mei nt van der Velde ‘Klein door de jaren heen‘, t/m 25 juni.

Hoofdartikeldonderdag, 12 mei 2005

Economisch denken…

Er zijn steeds meer stemmen te horen die zich teweer stellen tegen het economisch denken dat al enkele jaren gemeengoed is in onze samenleving. De afgelopen weken is een aantal opmerkelijke boeken op de markt gekomen - andere staan op het punt te verschijnen - waarin vraagtekens worden gesteld bij het gangbare economisch denken. Een daarvan is het boek Een kwestie van kiezen dat door het Friesch Dagblad wordt uitgegeven en op 20 mei tijdens een symposium in Drachten wordt gepresenteerd. Een belangrijke gedachte die in alle uitgaven naar voren komt is dat de gangbare economische manier van redeneren geen oplossing kan bieden voor de problemen waarmee Nederland worstelt. De belangrijkste redenering in de economie – dat welvaart gelijk is aan welzijn – deugt niet. In Nederland (en andere landen) heerst de voor economen niet te verklaren combinatie van overvloed en onbehagen.

Regiodonderdag, 12 mei 2005

Reďntegratie levert in Leeuwarden niets op

Leeuwarden – Leeuwarders met een bijstandsuitkering hebben ondanks reďntegratietrajecten vorig jaar geen reguliere baan kunnen krijgen. De gemeente heeft 707 reďntegratietrajecten ingekocht bij verschillende reďntegratiebureaus. Aangezien die trajecten zijn ingekocht op basis van less cure less pay zijn de verliezen voor de gemeente niet zo groot.

Regiodonderdag, 12 mei 2005

Personeel eist garantie tegen ontslagen

Leeuwarden – Wetterskip Fryslân mag geen medewerkers ontslaan en vanaf nu geen nieuw personeel meer aannemen. Alleen op die voorwaarden is de ondernemingsraad van het waterschap bereid te praten over bezuinigingen.

Regiodonderdag, 12 mei 2005

‘Als we maar niet naar het armenhuis hoeven’

Veenwouden – Het armenhuis! Het oudeliedengesticht! Niets dan dronkaards, krankzinnigen, asocialen en criminelen woonden daar, zo rond de jaren twintig van de vorige eeuw.

Regiodonderdag, 12 mei 2005

Lioessensers trekken boetekleed aan na rel

Lioessens – Lioessens schaamt zich diep. Dat drie jongeren uit de caravan een vijftigjarige plaatsgenoot zwaar hebben mishandeld, heeft een schok veroorzaakt in het nog niet eens vierhonderd inwoners tellende dorp boven Dokkum.

Regiodonderdag, 12 mei 2005

Onrust op scholen door plotseling vertrek asielleerlingen

,,Er zitten kinderen in de klas die er slecht van slapen en nachtmerries hebben omdat ze bang zijn dat Sandzjar wordt weggevoerd. We zouden ze wel willen geruststellen maar dat kunnen we gewoon niet’’, vertelt Judith Holtzer, leerkracht van de katholieke Sint Franciscusschool in Wolvega.

Regiodonderdag, 12 mei 2005

Oudere moet zorg kiezen uit ‘Michelingids’’

Leeuwarden – Wie in de nabije toekomst te oud wordt om op zichzelf te wonen, moet uit een ‘Michelingids’ een keus voor een zorginstelling kunnen maken. Deze nieuwe woning moet hij met tegoedbonnen van het rijk of de verzekering betalen. De Friese zorggroep Palet wil samen met drie andere organisaties dit systeem van ouderenzorg bewerkstelligen.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 mei 2005

Openluchtviering met ’n oecumenische tintje

Leeuwarden – Voor het derde achtereenvolgende jaar houdt de Protestantse wijkgemeente Camminghaburen op pinksterzondag een viering in de open lucht. Bij de voorbereiding is voor het eerst samengewerkt met de rooms-katholieke Titus Brandsmaparochie, in de persoon van emeritus pastor Cees van Dongen. ,,Die heeft enkele gesprekken bijgewoond, en ook inhoudelijk intensief meegepraat over het thema ‘Mag ik jouw gast zijn?’, vertelt wijkpredikant Helmer le Cointre. ,,Je kunt zeggen dat de viering op deze manier een bijzonder oecumenisch tintje krijgt.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 mei 2005

‘Zending is getuigen van vrede scheppende Geest’

Athene - ,,Staan we open voor christenen die van de Geest gaven hebben ontvangen die nooit zijn geijkt door christenen uit Europa en Amerika?’’ Deze vraag hield dr Sam Kobia, secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, voor aan de 650 deelnemers aan de wereldzendingsconferentie. Afkomstig uit 105 landen zijn ze deze week in een bungalowpark aan de Aegeďsche Zee, niet ver van Athene, neergestreken. Een week lang zullen ze met elkaar spreken over het thema ‘Kom Heilige Geest! Wil genezen en verzoening brengen’.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 mei 2005

Protestantse Kerk geeft eigen krant uit

Utrecht/Leeuwarden – De Protestantse Kerk in Nederland komt met Pinksteren met een eigen krant, direct gericht op de gemeenteleden. De krant, die de titel Tegenwoordig heeft meegekregen, wordt in een oplage van 250.000 exemplaren verspreid onder de 2500 (wijk)gemeenten.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 mei 2005


Sportdonderdag, 12 mei 2005

Twirreloop weer naar Jan Boonstra

Wytgaard - Jan Boonstra won woensdagavond de eerste van een serie woensdagavondlopen van SV Friesland. In Wytgaard schreef de Sneker de bijna 15 kilometer lange Twirreloop op zijn naam.

Sportdonderdag, 12 mei 2005

Langeland niet verder met NLT

Leeuwarden - De overeenkomst tussen marathonschaatsster Jolanda Langeland (Bedum) en sponsor Nicolai Lourens & Tabak wordt niet verlengd, omdat sponsor, ploegleiding en schaatsster het niet eens konden worden over een contract voor volgende winter.

Sportdonderdag, 12 mei 2005

PSV meldt zich voor Väyrynen

Heerenveen – PSV heeft zich bij SC Heerenveen officieel gemeld voor Mika Väyrynen. Dit heeft zijn zaakwaarnemer Van Ginkel woensdag bevestigd.

Sportdonderdag, 12 mei 2005

Cambuur Leeuwarden houdt reüniefeest

Leeuwarden - Als afsluiting van het 40-jarig jubileumjaar houdt Cambuur Leeuwarden op vrijdag 27 mei een avond voor al haar supporters. Hoogtepunt van de avond is de wedstrijd tussen het huidige eerste team en het elftal dat in 1998 promoveerde naar de eredivisie.

Sportdonderdag, 12 mei 2005

Dominique van Dijk naar RKC Waalwijk

Leeuwarden – Cambuur-speler Dominique van Dijk (25) speelt volgend seizoen voor RKC Waalwijk. Dat meldt De Telegraaf.

Sportdonderdag, 12 mei 2005

Aris versterkt zich met IJslandse internationals

Leeuwarden - Woon!Aris heeft zich voor het komende seizoen versterkt met de IJslandse internationals Hlynur Baeringsson (24) en Sigurdur Thorvaldsson (24). Beide basketballers zijn teamgenoten bij Snaefell, verliezend finalist van de play-offs dit seizoen in IJsland. Ze tekenen een contract voor een jaar. Speler Brandon Woudstra van Aris kent de spelers van zijn tijd in IJsland en het zijn volgens hem harde werkers.

Sportdonderdag, 12 mei 2005

De beste renner wint het criterium van Heerenveen niet

Heerenveen – Sierd Steigenga was woensdagavond in een vrij vlakke Ronde van Heerenveen onbetwist de sterkste. Maar de 32-jarige politieagent uit Exmorra moest op de Amelandlaan zijn meerdere erkennen in Fries om utens, Folkert de Haan. Op het laatste rechte eind trapte Steigenga twee keer door zijn versnellingsapparaat heen. De beste renner wint niet altijd.

Weerdonderdag, 12 mei 2005

Zonnig en droog


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties