Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 mei 2004.

Agendawoensdag, 12 mei 2004

Klassiek

De uitagenda van 14 – 20 mei 2005

Bijschriftwoensdag, 12 mei 2004

In de zon

Vijf Kanaänitische koningen komen bij elkaar omdat Gibeon een verdrag heeft gesloten met Israël.

Cultuurwoensdag, 12 mei 2004

Expositie over onsterfelijk komisch duo Laurel & Hardy

Meer dan 75 jaar na hun eerste film zijn Laurel (1890-1965) en Hardy (1892-1957) nog steeds erg populair. In Museum Stedhűs Sleat in Sloten is een kleine expositie ingericht over ‘het grappigste duo uit de filmgeschiedenis’. Te zien zijn films, affiches, publiciteitsfoto’s en een replica van het houten krat met piano uit hun bekendste film The Music Box -de enige film waarvoor ze een Oscar kregen.

Economiewoensdag, 12 mei 2004

Drachten krijgt dit jaar eigen zakenbeurs

Drachten - Drachten krijgt dit jaar een eigen zakenbeurs, Netwerkdagen genaamd. De beurs is bedoeld voor en door ondernemers uit de gemeente Smallingerland en omgeving. Organisatoren zijn A. Knorr van Organisatie Company en J. Vlap van Mimicry Evenementen. Vorig jaar zetten Knor en Vlap een dergelijke beurs op in Sneek. Een groot succes, aldus de twee. ,,Er werden flinke orders binnengehaald”, weet Knorr.

Economiewoensdag, 12 mei 2004

Fryslân steekt geld in jeugdwerkloosheid

Leeuwarden – Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân steekt extra geld in de bestrijding van de oplopende jeugdwerkloosheid. Gedeputeerde Staten reserveren 66.000 euro voor het project ‘Instapbanen voor jongeren’ van het CWI Noord-Nederland. Dit project moet vierhonderd jongeren in Fryslân aan een baan helpen. Dat maakte het college vanmorgen bekend.

Expowoensdag, 12 mei 2004

Aldeboarn, Aldheidskeamer Uldrik Bottema: expo met aquarellen van Harm de Jong uit Akkrum, tot 29 mei.

Hoofdartikelwoensdag, 12 mei 2004

Huisartsendebat...

Volgende week is de Tweede Kamer terug van reces en kunnen de dames en heren politici hun opgekropte verontwaardiging kwijt over recente ontwikkelingen. Zo wil de PvdA een spoeddebat met minister Hoogervorst over de huisartsenposten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg publiceerde vorige week een rapport over de ‘vele kinderziekten’ ervan. Het proces van de zorgverlening verloopt niet optimaal, de spreiding van huisartsenposten over het land vertoont veel en grote witte vlekken en de toegankelijkheid ervan laat te wensen over: veel mensen doen er met de auto langer dan een kwartier over om zo’n huisartsenpost te bereiken.

Regiowoensdag, 12 mei 2004

‘EU goed voor wereldvrede’

Leeuwarden - Een verenigd Europa is van belang voor alle Europeanen, want het biedt de meeste kans op vrede en stabiliteit. Piet Bijman, gedeputeerde van de provincie Fryslân met in portefeuille internationale contacten en de belangenbehartiger van Noord-Nederland in ‘Brussel’, gelooft heilig in een verenigd Europa. Dat acht hij veel beter in staat de wereldorde te handhaven dan de Verenigde Staten, die dat nu doen. ,,Door onze rijke achtergrond kunnen wij andere religies en culturen goed begrijpen.”

Regiowoensdag, 12 mei 2004

Vissers kunnen perspectieven laten analyseren

Leeuwarden – Beroepsvissers in Fryslân kunnen een bedrijfsanalyse laten maken van hun toekomstig bedrijfsperspectief. Dat aanbod doet de provincie Fryslân in de conceptnota Visserijbeleid .

Regiowoensdag, 12 mei 2004

Justitie vervolgt schippers niet

Leeuwarden – Justitie ziet af van gerechtelijke vervolging van de vijf skűtsjeschippers die vorig jaar op de Friese binnenwateren zijn bekeurd. De schippers kregen die bekeuring omdat ze te veel passagiers aan boord hadden en daarom niet voldeden aan de gemeentelijke verordeningen. Volgens de schippers waren die verordeningen echter niet meer geldig.

Regiowoensdag, 12 mei 2004

Total houdt vast aan proefboringen

Den Haag/Doniaga – Oliemaatschappij Total E&P wil toch proefboringen uitvoeren in Doniaga. In februari sprak de Raad van State zich uit tegen een mijnbouwvergunning voor Total.

Regiowoensdag, 12 mei 2004

Rutte noemt Leeuwarden fout met opheffen ID-banen

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden wil onterecht dit jaar 128 arbeidsovereenkomsten van voormalig WIW-werknemers opheffen, als gevolg van de nieuwe Wet Werk en Bijstand. Dat stelt staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Leeuwarder maatregel is niet de bedoeling en bovendien onnodig, vindt hij.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2004

‘Gods Geest over Europa’

Leeuwarden - Voor de dertiende keer vindt dit jaar in ons land ‘Eurospirit’ plaats. Een conferentie (20-22 mei) waar zo’n zesduizend mensen uit vooral pinksterkringen naar toe komen. Man achter de conferentie is Leeuwarder Bert Panhuise. ,,Ons land is geestelijk de weg kwijt. Omdat we in Nederland dé gebruiksaanwijzing voor normen en waarden - de Bijbel - hebben weggegooid’’, zo vindt hij.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2004

Zandvoort niet bij acht kerken die uit PKN stappen

Leeuwarden – De Gereformeerde Kerk van Zandvoort hoort níet bij de acht gereformeerde kerken die zaterdag in Garderen het kerkverband van de ‘Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland’ hebben opgericht. Dat heeft de kerkenraad meegedeeld.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2004

EO-Gezinsdag naar Gelredome

Leeuwarden – De EO-Gezinsdag wordt dit jaar gehouden in de Gelredome in Arnhem. Voor het voetbalstadion is gekozen in verband met de goede ervaringen met de EO-Jongerendag, die ook als locatie de Gelredome heeft.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2004

Van isolement naar… naast elkaar

De Gibeonieten vrezen voor hun leven als zij de verhalen over Jericho en Ai horen.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2004

Na 48 jaar door een engelenpreek bijeengebracht

Drachten - Na 48 jaar hebben een drenkeling en zijn redder elkaar deze week ontmoet. Al die jaren bleven ze voor elkaar onbekenden. Wat hen bijeenbracht was een preek over engelen.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2004

Aalmoezenier was een kameraad

Tilburg - Het pastoraat aan militairen in Nederlands-Indië door rooms-katholieke aalmoezeniers heeft in de periode 1807 tot 1950 een belangrijke bijdrage geleverd aan het functioneren van het leger in de kolonie, stelt de theoloog A.J. Donckers in zijn dissertatie God bij het leger in de kolonie .

Sportwoensdag, 12 mei 2004

De selectie zal er staan


Sportwoensdag, 12 mei 2004

Henk Heising: ‘Foppe de Haan is prachtmens’

Heerenveen – Nu Foppe de Haan als trainer afscheid neemt van het betaalde voetbal, is het tijd om terug te blikken. Het Friesch Dagblad brengt een serie waarin mensen uit verschillende geledingen hun verhaal doen over Foppe. Vandaag deel 4: Henk Heising, de trouwe assistent.

Sportwoensdag, 12 mei 2004

Pieter Bijl herenigd met Gerjan Verbeek

Heerenveen – Met het vastleggen van Pieter Bijl heeft SC Heerenveen de technische staf voor komend seizoen rond. De vacature was ontstaan omdat assistent-trainer Dwight Lodeweges anderhalve maand geleden alsnog besloot de club te verlaten. De 39-jarige oud-speler wordt trainer van de A-junioren en gaat hoofdtrainer Gertjan Verbeek assisteren.

Sportwoensdag, 12 mei 2004

Cambuur oefent tegen Alemannia Aachen

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden speelt op 27 juli een oefenwedstrijd tegen Alemannia Aachen. De wedstrijd tegen de Duitse club uit de tweede Bundesliga is de laatste in een serie van drie duels tegen een buitenlandse opponent. De twee andere clubs, die ter ere van het veertigjarig bestaan van Cambuur op bezoek komen, zijn nog niet bekend.

Sportwoensdag, 12 mei 2004

Volop spanning op WK Yngling

Santander – Het ziet er naar uit dat Nederland tijdens het WK in Ynglingklasse een startplaats zal verdienen voor de Olympische Spelen van Athene in 2004. Maar welk team dan aanspraak zal maken op dat startbewijs is nog niet duidelijk.

Sportwoensdag, 12 mei 2004

Radomski blijft bij Heerenveen

Heerenveen - Arek Radomski heeft dinsdag zijn contract bij SC Heerenveen met twee jaar verlengd. De verbintenis van de 26-jarige middenvelder, die sinds 1997 bij de Friese club speelt, liep aan het einde van het seizoen af. PSV heeft serieuze interesse in middenvelder Mika Väyrynen en ziet in de Fin de eerst aangewezen persoon om Mark van Bommel te vervangen.

Weerwoensdag, 12 mei 2004

Wolken en zon

Vanmiddag zijn er wolken en breekt de zon ook af en toe door. Het wordt 14 tot 16 graden en er waait een matige tot krachtige noordelijke tot noordwestelijke wind. Morgen verandert er weinig in het weerbeeld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties