Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 april 2003.

Bijschriftzaterdag, 12 april 2003

Verzet

Morgen vieren we de laatste zondag uit de veertigdagentijd.

Cultuurzaterdag, 12 april 2003

Gospelkoor op zoek naar nieuwe zangers

Heerenveen - Gospelkoor Lord’s Moor Singers uit Heerenveen is op zoek naar nieuwe zangers. Het koor, dat nu zo’n 35 zingende leden heeft, zoekt met name bassen en tenoren.

Cultuurzaterdag, 12 april 2003

Winnaar tweede deel ‘Speure mei de Kameleon’ bekend

Leeuwarden - Linda Boersma uit Easterwierrum heeft de eerste prijs gewonnen van de tweede speuropdracht rond de actie Speure mei de Kameleon van Stichting It Fryske Boek.

Economiezaterdag, 12 april 2003

Bonden eisen belofte van Philips Drachten

Drachten – De bonden willen harde afspraken maken met Philips over het behoud van de werkgelegenheid in Drachten.

Economiezaterdag, 12 april 2003

Bouwbedrijf Bokma mag 42 huizen bouwen in Rutten

Leeuwarden - Bouwbedrijf Bokma heeft een prijsvraag gewonnen van de gemeente Noordoostpolder gewonnen. Dat betekent dat Bokma 42 woningen mag bouwen in Rutten, gemeente Noordoostpolder.

Hoofdartikelzaterdag, 12 april 2003

Binnen de kerken…

Veel gelovigen zoeken de voeding voor hun geloof in de (wekelijkse) kerkgang. De laatste jaren blijkt echter dat enkel het bijwonen van kerkdiensten voor veel mensen niet meer voldoende is. Ze krijgen naar eigen zeggen ‘te weinig mee’ om hun geloof levend te houden en in gemeenschap te beleven. En geloof dat niet gevoed wordt, sterft. Binnen de kerken ontstaan daarom steeds meer ‘geloofsgespreksgroepen’ waar de individuele gelovige wel vindt wat hij zoekt. De zogeheten groeigroepen, opgezet door het Evangelisch Werkverband binnen de Samen-op-Wegkerken, zijn daarvan een voorbeeld. In veel kerken, ook buiten SoW-verband, zorgen dergelijke groepen voor nieuw elan binnen de gemeente: gelovigen zoeken en vinden elkaar in het inhoudelijke gesprek. Dat smeedt een hechte band die niet zelden zorgt voor een nieuwe ‘ruggengraat’ voor de eigen gemeente.

Regiozaterdag, 12 april 2003

Oud Makkum in de Waag

Makkum – De klok van het Waaggebouw op de hoek van de Pruimakershoek en de Waagsteeg in Makkum loopt, zoals zoveel klokken op oude gebouwen, vijf minuten voor. De gevel gaat schuil achter steigers en netten: het voegwerk van het gebouw wordt vervangen. In het Waaggebouw, waar voorheen het Makkumer aardewerkmuseum was gevestigd, komt het ‘prentenkabinet’ van Stichting Ald Makkum.

Regiozaterdag, 12 april 2003

Politie controleert: een op vijf aaisikers is in overtreding

Leeuwarden - Bijna een op de vijf rapers van kievitseieren in Fryslân overtreedt de regels. De politie Fryslân heeft het afgelopen raapseizoen in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst (AID) en vogelwachten streng gecontroleerd op het ‘aaisykjen’. Van de 390 gecontroleerde personen werden er liefst 71 beboet. Dat zijn er veel meer dan de politie had verwacht.

Regiozaterdag, 12 april 2003

‘Irakezen in Nederland niet halsoverkop terug’

Leeuwarden – Irakezen in Nederland zullen niet massaal terugkeren naar hun eigen land nu het regime van Saddam Hussein omver is geworpen. Pas als de situatie in Irak stabiel is en het economisch aantoonbaar beter gaat, zullen de Irakezen een terugkeer serieus overwegen. Die inschatting maakt mevrouw F. Ozgumus. Zij is directeur van Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON) in Utrecht. VON is een koepelorgaan van een groot aantal vluchtelingenorganisaties in Nederland.

Regiozaterdag, 12 april 2003

Snorders actief in Leeuwarder uitgaansleven

Leeuwarden – Het aantal illegale taxi’s dat in Leeuwarden passagiers vervoert, neemt de laatste maanden toe. Legale taxichauffeurs zijn zwaar gefrustreerd over deze oneerlijke concurrentie. Volgens hen zijn er op een gemiddelde zaterdagnacht in Leeuwarden vijf snorders actief.

Regiozaterdag, 12 april 2003

Kollum wil boten en havens

Kollum - Kollum moet hét watersportdorp van Noordoost-Fryslân worden. Er moet een binnenhaven in het centrum van het dorp worden gegraven en aan de rand van het dorp moet een jachthaven komen met ruimte voor bedrijven in de watersportsector en watersportverenigingen. Dit staat in een rapport van Kollumer ondernemers en het dorpsbelang.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 april 2003

‘Dienstbaarheid van mem geleerd’

Emmeloord - Drie zussen uit één gezin die in de zending werken. Het komt zelden voor. Alberdiena (34), Jolanda (32) en Marijke (28) van der Molen zijn alledrie actief voor zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie. Onlangs waren ze alledrie, met hun zeven zussen en broer, even tegelijkertijd in Nederland.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 april 2003

‘In Tjerkgaast was je maar kort dominee’

Jonkerslân - Hoe kwam het toch dat predikanten na relatief korte tijd de Hervormde Gemeente van Tjerkgaast c.a. alweer verlieten? Misschien omdat het traktement er te laag was en er bezwaar was tegen de grote afstanden die men in Doniawerstal moest afleggen, denkt Theewis de Jong uit Jonkerslân.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 april 2003

Paasiconen uit Rusland te zien in Westerbork

Leeuwarden – Rond de paasdagen zijn in Westerbork iconen te zien uit Rusland. De tentoonstelling in hotel-restaurant De Ruyghe Venne duurt van komende Witte Donderdag tot en met paasmaandag (17 tot 21 april).

Sportzaterdag, 12 april 2003

Heerenveen zonder Sibon maar met herstelde Radomski tegen NEC

Heerenveen – SC Heerenveen kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC niet beschikken over Gerald Sibon. De 28-jarige aanvalsleider werd door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier wedstrijden geschorst voor de vermeende elleboogstoot in het duel tegen Feyenoord, maar de club gaat tegen de uitspraak in beroep.

Sportzaterdag, 12 april 2003

’t Nijlân en DLTC maken de dienst uit in Fryslân

Leeuwarden – De decennialange toonaangevende positie van tennisclub De Bontekoe in Fryslân is definitief ten einde. De Leeuwarder vereniging neemt dit seizoen met geen enkel team meer deel aan de landelijke competitie. De Leeuwarder concurrent ’t Nijlân en DLTC uit Drachten hebben het vaandel overgenomen. Zij starten dit weekeinde de gemengde competitie in de landelijk tweede klasse.

Weerzaterdag, 12 april 2003

Lenteweekend

Het wordt een lenteweekend met vandaag al veel zon en een temperatuur rond de 14 graden. Vannacht koelt het nog af tot 2 graden met op veel plaatsen vorst aan de grond. Morgen wordt het met gemiddeld 15 of 16 graden lekker weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties