Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 maart 2015.

Cultuurdonderdag, 12 maart 2015

Ongerept verval verbeeld in fascinerende foto's

Daan Oude Elferink uit Arnhem reist de hele wereld over op zoek naar de mooiste verlaten plekken. Daar fotografeert hij bijzondere, leegstaande panden.Niet zomaar leegstaande panden maar villa's waar het interieur onder een dikke laag stof zit. Of hotels waar het beddengoed nog op bed ligt maar waar in geen twintig of dertig jaar meer gasten zijn geweest. De plekken zijn moeilijk toegankelijk. Deuren zitten op slot, ramen zijn dichtgetimmerd of het terrein is met hekken afgezet.

Economiedonderdag, 12 maart 2015

Ardagh maakt blikken voor babymelkpoeder

Leeuwarden - Deze week is de productie voor Nestlé officieel begonnen. Voor dit bedrijf maakt de fabriek dekseltjes met daarin lepeltjes, voor verpakkingen met melkpoeder. ,,Binnen enkele jaren moeten we kunnen uitkomen op een capaciteit van tweehonderd miljoen stuks per jaar", zegt vestigingsdirecteur Freddy Terpstra. ,,Volgende week start de productie van blikken voor FrieslandCampina. Die lijnen zijn gereed en goed bevonden. De capaciteit hier ligt op veertig miljoen tot vijftig miljoen blikken per jaar." Wellicht melden zich de komende jaren nog andere zuivelbedrijven waarvoor de Leeuwarder blikfabrikant melkpoederblikken kan maken. Met Nestlé en FrieslandCampina zijn in elk geval meerjarige leveringsafspraken gemaakt.

Hoofdartikeldonderdag, 12 maart 2015

Realisme gewenst in denken over veiligheid

De zogeheten bewaarplicht van telefonie en e-mailgegevens is door een uitspraak van de rechtbank in Den Haag komen te vervallen. Tot op heden moesten telecomaanbieders gegevens bewaren over wie wanneer met wie belde of e-mailde en vanaf welke locatie dat gebeurde.

Regiodonderdag, 12 maart 2015

Taxibranche: weer ontslagen

Heerenveen - Taxi Koopmans uit Jubbega moet zijn vijf werknemers ontslaan. Dat is nog een gevolg van het faillissement van taxibedrijf Oenema uit Heerenveen in oktober vorig jaar. Gisteren diende een kort geding tussen Koopmans en Taxi Witteveen, het bedrijf dat een groot deel van Oenema heeft overgenomen. Beide taxibedrijven troffen tijdens de zitting een schikking in een geschil over de overname van het WMO-vervoer in Heerenveen. Maar als gevolg van die afspraak moet Koopmans wel alle personeelsleden per 1 juni ontslaan.

Regiodonderdag, 12 maart 2015

Meer Friezen kloppen aan bij voedselbank REGIO3

Leeuwarden - Meer mensen hebben in 2014 hulp gezocht bij de voedselbank voor hun eerste levensbehoeften. Landelijk gezien ging het om 94.000 personen, een stijging van 11 procent ten opzichte van 2013. Hoewel harde cijfers voor Fryslân ontbreken, zeggen verschillende voorzitters van Friese voedselbanken dat zij het beeld herkennen.

Regiodonderdag, 12 maart 2015

NAM wil oude gasput Ternaard gaan benutten

Ternaard - De Nederlandse Aardolie Maatschappij, onderdeel van Shell, is van plan over enkele jaren gas te gaan winnen vanaf de bestaande locatie in Ternaard. De NAM boorde hier al in 1991 een put, maar vond toen de hoeveelheid gas te klein om hem rendabel te exploiteren.

Regiodonderdag, 12 maart 2015

COA: azc is pas rendabel met 500 bewoners

Gorredijk - Een nieuw asielzoekerscentrum moet eigenlijk minimaal vijfhonderd vluchtelingen huisvesten. Dat zegt woordvoerder Alet Bouwmeester van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in reactie op het bericht van gisteren, dat de gemeente Opsterland geen azc voor zeshonderd mensen wil in het oude pand van De Vries Kozijnen in Gorredijk. Het dorp zou overvraagd worden - net als eerder onder meer Rijs in Gaasterland en Oranje in Drenthe.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 maart 2015

HVG Fryslân jubileert: 65 jaar betrokken

Gorredijk - In cultureel centrum De Skans in Gorredijk komen vandaag enkele honderden vrouwen bijeen voor het jubileum van de Hervormde Vrouwen Groepen Fryslân. De provinciale koepelorganisatie bestaat 65 jaar. In maart 1950 werd de Friese afdeling opgericht, in Leeuwarden. In navolging van de landelijke HVG die er net na oorlog kwam, in 1946, zo vertelt de huidige voorzitter Joke Bakker-Oudshoorn (69).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties