Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 december 2017.

Cultuurdinsdag, 12 december 2017

Drummer maakt debuut als dirigent

De Tike - Hij was altijd de muzikant, zijn vader de dirigent. Maar vanaf januari treedt Titus van der Woude in de voetsporen van zijn ‘heit’. Hij pakt het dirigeerstokje op om brassband Soli Deo Gloria (SDG) De Tike naar het Smallingerland Festival te leiden.

Economiedinsdag, 12 december 2017

Woningbouw waarbij wat minder naar regeltjes wordt gekeken

Drachten – Woningbouw buiten de gebaande paden. Architect Rein de Valk wil er graag mee experimenteren in Drachten. De gemeente Smallingerland staat echter nog niet te juichen.

Hoofdartikeldinsdag, 12 december 2017

Cyberspionage raakt ook ons als burgers

De Duitse veiligheidsdienst BfV heeft bekendgemaakt dat Chinese instanties zich op sociale media valse profielen aanmeten om informatie van Duitse gebruikers te verzamelen. Uit haar onderzoek is naar voren gekomen dat Duitse burgers het doelwit zijn van Chinese spionnen. Het zou om tienduizend mensen gaan, vooral in strategische posities, zoals politici en medewerkers van overheidsinstellingen. De Chinezen doen net alsof ze vertegenwoordigers van adviesbureaus zijn of onderzoekers. Ze proberen met hun vragen vast te stellen waar de belangstelling ligt van de mensen die ze in het vizier hebben. Er is niets bekendgemaakt over hun motieven om juist hierin geïnteresseerd te zijn, maar het ligt natuurlijk voor de hand dat de Chinezen op zoek zijn naar privézaken van hun slachtoffers die hen kwetsbaar kunnen maken voor chantage of die hen anderszins onder druk kunnen zetten.

Regiodinsdag, 12 december 2017

Politieke vragen over erfenis van LF2018

Leeuwarden - De Statenfractie van de VVD en de VVD-fractie in de gemeenteraad van Leeuwarden willen opheldering over de zorgen van een van de hoofdsponsors van Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018).

Regiodinsdag, 12 december 2017

Hulp van ouders voor niet-stakende leraren

Sintjohannesga - CBO Meilân is een van de weinige onderwijskoepels in Fryslân die ervoor gekozen hebben om vandaag alle scholen open te houden. Volgens het bestuur van de christelijke onderwijsorganisatie laat het regeerakkoord te weinig ruimte over voor extra aanpassingen om de werkdruk voor leraren te verminderen en heeft het simpelweg geen zin om vandaag de scholen te sluiten.

Regiodinsdag, 12 december 2017

Vernieuwde Skieding: wordt het veel mooier of komt er een broddelweg?

Surhuisterveen - Er zijn niet veel provinciale wegen in Fryslân die zo worden gekenmerkt door lintbebouwing als de Skieding (N358) tussen Surhuisterveen en de A7. Liefst 103 woningen hebben een rechtstreekse oprit naar de druk bereden weg. De provincie wil al jaren wat doen aan deze relatief onveilige situatie, en tegelijkertijd de doorstroming verbeteren op deze voor Noordoost-Fryslân belangrijke ontsluitingsweg.

Sportdinsdag, 12 december 2017

Wie wil, kan en durft in te stappen bij SC Cambuur?

De selectie van SC Cambuur genoot gisteren van een vrije avond, omdat het competitieduel in de eerste divise met Jong AZ werd uitgesteld wegens de sneeuwval. Achter de schermen wordt er nog altijd hard gewerkt aan de toekomst van de club. Om Cambuur uit dit sportieve dal te trekken, zal er op meerdere gebieden wat moeten gebeuren. Een kwaliteitsinjectie in de spelersgroep is gewenst. Maar voor het zover is, moet er een nieuwe trainer komen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties