Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 december 2013.

Economiedonderdag, 12 december 2013

Fries bedrijf is marktleider in duimstokken

65 jaar geleden was Sybren Schuil voorloper met zijn vestiging in Drachten. Nog altijd houdt het familiebedrijf het bij de productie van één conservatief werktuig: de duimstok.

Economiedonderdag, 12 december 2013

Sjoerd Galema voorzitter Friese ondernemers

Hartwerd | Oud-gedeputeerde Sjoerd Galema uit Hartwerd is de nieuwe voorzitter van ondernemerskoepel VNO-NCW Friesland.

Economiedonderdag, 12 december 2013

Carrosseriefabriek Heiwo in Wolvega groeit

Wolvega | Carrosseriefabriek Heiwo in Wolvega breidt uit met een spuiterij aan de andere kant van de Industrieweg waar het bedrijf gevestigd is. De komende maanden komt er 1500 vierkante meter extra ruimte met spuitcabines. Naar verwachting is de inrichting in mei klaar.

Hoofdartikeldonderdag, 12 december 2013

Europese arbeidsmark tnationaal bekeken

De komst van meer buitenlandse arbeidskrachten naar ons land, is een schrikbeeld. Niet alleen van werknemers die vrezen dat hun baan straks wordt ingenomen door, bijvoorbeeld, Polen, Bulgaren of Roemenen. Oplettende burgers kijken argwanend naar vrachtauto’s met een buitenlands kenteken: neemt de chauffeur van die vrachtauto de plek in van een Nederlandse trucker? Sommige gemeenten hebben het moeilijk met buitenlanders die in ons land werk hadden, maar nu werkloos zijn. Ze blijven hier en leven soms in slechte omstandigheden, soms letterlijk half op straat. Ook minister Asscher is ongerust.

Regiodonderdag, 12 december 2013

Permanente burgerwacht in Harlingen

Harlingen | Bewoners van de wijk Groot Ropens in Harlingen hebben een buurtpreventiedienst opgezet in de strijd tegen de vele inbraken in hun buurt. Het project werd maandag officieel geopend door burgemeester Roel Sluiter, maar het loopt al langer, vertelt de woordvoerder van de buurtvereniging. De woordvoerder wil niet met naam in de krant.

Regiodonderdag, 12 december 2013

Ouders voor een avondje terug in schoolbanken

Leeuwarden | ,,Je ziet dat ouders niet meer weten wat hun kind precies doet op school. De details kunnen ze niet vertellen.” Daarom wilde Sjaak de Leeuw het de ouders zelf laten ervaren. De docent engineering (een verzamelnaam voor het ontwerpen, produceren, onderhouden en verkopen van producten en systemen) en ICT aan Piter Jelles Ynsicht in Leeuwarden nodigde ouders van derdejaars engineeringscholieren uit: gisteravond schoof de eerste groep weer eenmalig de schoolbanken in.

Regiodonderdag, 12 december 2013

Dakloze jongere sneller en beter geholpen

Leeuwarden | Fryslân en Groningen zijn komend jaar proefregio voor een nieuwe aanpak om dak- en thuisloze jongeren structureel van de straat te houden. De stichting Zwerfjongeren Nederland, de Federatie Opvang, Kamers met Kansen en DRIFT, onderzoeksinstituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam, gaan met zwerfjongeren en regionale instanties die zich met hen bezighouden om tafel voor een plan op maat.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties