Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 november 2015.

Regiodonderdag, 12 november 2015

Gebruikers Ons Gebouw Bolsward overrompeld door mogelijke komst muziekschool

Bolsward - De ongeveer dertig gebruikers van sociaal-cultureel centrum Ons Gebouw in Bolsward verkeren in grote onzekerheid. De gemeente Súdwest-Fryslân wil per 1 januari de muziekschool huisvesten in het gebouw, zo is de verenigingen door wethouder Mirjam Bakker verteld. Voor de huurders zou alternatieve ruimte worden gezocht. Maar volgens voorzitter Jan van Dijk van Ons Gebouw zijn er voor de meeste verenigingen geen alternatieven. De gemeenteraad weet officieel nergens van. De PvdA heeft inmiddels vragen gesteld.

Regiodonderdag, 12 november 2015

Samen eten met vluchtelingen uit WTC

Leeuwarden - Een werkgroep van dertien vrijwilligers is op zoek naar tweehonderd gastgezinnen die op 21 november ontheemden bij hen aan tafel willen ontvangen voor een zogeheten meet and eat. De deelnemers moeten hun gasten zelf ophalen uit de noodopvang in het WTC in Leeuwarden en ook terugbrengen.

Regiodonderdag, 12 november 2015

Smallingerland sluit disco's Feu en Champino

Drachten - De discotheken Feu en Champino in Drachten zijn per direct gesloten. De gemeente Smallingerland wil de nieuwe eigenaar van beide zaken geen horecavergunning geven. Die vergunning is wel nodig om te mogen draaien.

Regiodonderdag, 12 november 2015

Staten tegen knip in Stroobossertrekweg onder Kollum

Kollum - De omstreden afsluiting van de Stroobossertrekweg ten zuiden van Kollum mag er van Provinciale Staten niet komen. De Staten stemden gisteren unaniem in met het voorstel van de ChristenUnie om over de 'knip' opnieuw te gaan praten met de gemeenten Kollumerland en Achtkarspelen. Die hebben grote bezwaren tegen het helemaal doorsnijden van die verbindingsweg voor het autoverkeer, vanaf het moment dat de Centrale As gereed is. Verkeer vanuit Buitenpost en omgeving wordt dan geacht via Quatrebras naar Dokkum te rijden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties