Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 november 2012.

Cultuurmaandag, 12 november 2012

Festival trekt zo’n 1500 bezoekers

Leeuwarden | Het Notfall Filmfestival, dat afgelopen weekend plaatsvond in het voormalig expeditiecentrum van de PTT in Leeuwarden, was alle dagen uitverkocht. In totaal bezochten ongeveer vijftienhonderd mensen het ‘noodfestival’. Het festival werd zonder geld, maar dankzij de inzet van velen, binnen een paar maanden tijd neergezet als eenmalige vervanger van het Noordelijk Film Festival.

Cultuurmaandag, 12 november 2012

Bijna 200 bezoekers voor festival in Dokkum

Dokkum | Het Dokkumer Filmfestival heeft dit weekend bijna tweehonderd bezoekers getrokken. De organisatie hoopte vooraf 250 kaarten te verkopen. Ondanks deze tegenvaller, spreekt de organisator Filmclub Dokkum van een goede sfeer.

Hoofdartikelmaandag, 12 november 2012

Wat levert nog meer nivelleren op?

Nivelleren doe je via de inkomstenbelasting. De VVD was deze regel die iedere econoom deelt, even vergeten. Vandaag wordt duidelijk hoe de partij samen met coalitiepartner PvdA de regel wil uitwerken, nu de inkomensafhankelijke zorgpremie in de prullenmand is gegooid.

Regiomaandag, 12 november 2012

Bond uit kritiek op reorganisatie bij de politie

Leeuwarden | Een te hoog verwachtingspatroon, te weinig capaciteit voor de basisteams en een plan dat onvoldoende is gebaseerd op wat er zich afspeelt op de werkvloer. Politievakbond ACP uit kritiek op het inrichtingsplan van de Nationale Politie dat per 1 januari 2013 wordt ingevoerd.

Regiomaandag, 12 november 2012

Volgend jaar afname van aantal Friese paarden

Leeuwarden | Het aantal Friese paarden zal de komende jaren afnemen. De verwachting is dat er volgend jaar voor het eerst sinds enkele decennia meer paarden doodgaan dan dat er worden geboren. Directeur Ids Hellinga van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek maakt zich geen zorgen. In Nederland is de markt al enkele jaren verzadigd.

Regiomaandag, 12 november 2012

Een eigen plekje voor dak- en thuislozen

Drachten | De oude mavo aan de Stationsweg in Drachten is sinds een aantal maanden het nieuwe thuis van 24 dak- en thuislozen. Vanuit dit gebouw proberen ze langzaam toe te werken naar een zelfstandig leven. En als dat niet lukt, dan mogen ze er blijven zolang ze willen.

Regiomaandag, 12 november 2012

Een pleegouder hoeft niet perfect te zijn

Heerenveen | De belangstelling voor pleegzorg zit in de lift. Jeugdhulp voert al jaren campagne om meer ouders te werven. En dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. De negatieve verhalen over de Jeugdzorg, die met het onderzoek van de commissie-Samson naar buiten kwamen, helpen gek genoeg ook. ,,Het raakt mensen. Zij willen dan wél goed doen voor de kinderen die het niet hebben getroffen’’, vertelt Janine Siebesma van Jeugdhulp Friesland.

Regiomaandag, 12 november 2012

Concertconcours is mooie try-out en podium voor jong Fries talent

Het concertconcours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) was zaterdag in De Lawei niet alleen een try-out voor het komende NBK, maar vooral een podium voor jong Fries talent.

Geloof & Kerkmaandag, 12 november 2012

PKN wijst bezwaar tegen belijdenis af

Lunteren | Het bezwaarschrift van D. Bokhout uit Haarlem tegen artikel 37 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis (NGB) over het laatste oordeel is niet gegrond in de Bijbel. Bokhout heeft „niet aangetoond” dat de tekst in strijd is met de Bijbel. Dat heeft de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zaterdag in Lunteren uitgesproken.

Sportmaandag, 12 november 2012

Déjà vu bij Heerenveen: weer 5-1 in Eindhoven

Weer een andere verdediging en weer een 5-1 nederlaag tegen PSV. Toch was er voor sc Heerenveen iets nieuws onder de zon: de ploeg zakte voor het eerst dit seizoen ook tegen een topclub door de ondergrens.

Sportmaandag, 12 november 2012

Narsingh: heimwee naar Fryslân en Van La Parra

Natuurlijk ging het in de aanloop naar PSV - Heerenveen vooral om één man. Het treffen van Luciano Narsingh met zijn oude club deed veel mediastof opwaaien, dat had Arnold Kruiswijk ook wel gezien. De week van de Heerenveen-verdediger zelf stond ook in het teken van zijn voormalige ploeggenoot. ,,Het werd me wel duidelijk dat de trainer mij als linksback wilde gaan gebruiken. Directe tegenstander van Luciano dus.” Een flauwe glimlach. ,,Gelukkig kende ik hem al een beetje dus extra voorbereiding was niet nodig.”

Sportmaandag, 12 november 2012

Roept u maar | Wat de fans vonden: 'Zielloos, passieloos, kwaliteitsloos'

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel PSV - sc Heerenveen (5-1).

Sportmaandag, 12 november 2012

Vrouwen VC Sneek ondanks nederlaag op de goede weg

Weert | De volleybalsters van VC Sneek verloren zaterdag de uitwedstrijd bij Irmato VC Weert na een spannende vijfsetter. Desondanks gaf het duel aan dat de formatie van trainercoach Petra Groenland, die zich na een 2-0 achterstand in sets goed herstelde, op de goede weg is. Die conclusie was gerechtvaardigd na de 3-2 (25-21, 26-24, 16-25, 17-25 en 15-12) nederlaag tegen de Limburgse titelkandidaat, die zelfs acht punten minder scoorde dan Sneek.

Sportmaandag, 12 november 2012

Van der Veer leest de jeugd de les in het Masterspringen

De Westereen | Ze noemen hem de ‘pake’ onder de springruiters, maar Adriaan van der Veer uit De Tike wist zaterdag wel voor het tweede achtereenvolgende jaar het Masterspringen te winnen in De Westereen.

Sportmaandag, 12 november 2012

LDODK beleeft droomdebuut in de Korfbal League

Gorredijk | Zeg LDODK in samenspel met de Korfbal League en het woord ‘degradatie’ zal alras vallen. Het is die wetenschap die de korfbalclub uit Gorredijk dit seizoen zal sterken in de jacht om het onmogelijke mogelijk te maken. In een zinderende entourage in sporthal Kortezwaag zette de ploeg van trainer Jan Sjoerd Pool gistermiddag een eerste stap op weg naar verwezenlijking van die droom door Blauw Wit Amsterdam met 22-18 te verslaan.

Sportmaandag, 12 november 2012

Leenstra voert boventoon bij Friese damessucces

Heerenveen | Ze miste naar eigen zeggen nog het gevoel bij de slagen, maar de Nederlandse titel op de 1000 meter heeft Marrit Leenstra in de zak. Rixt Meijer en Antoinette de Jong reden dit weekeinde ook sterk op de NK afstanden in Thialf, maar de Wijckelse was de succesvolste onder de Friese schaatssters.

Sportmaandag, 12 november 2012

Het is BAM dat de klok slaat in Thialf

Na zijn ‘nederlaag’ op de 5000 meter gebruikte Jorrit Bergsma (Aldeboarn) zaterdag de marathon om zijn techniek bij te schaven. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. Gisteren veroverde de Fries de nationale titel op de 10 kilometer.

Sportmaandag, 12 november 2012

COLUMN: Mythes hebben geen salaris nodig

Een eerste keer vergeet je niet zo snel. En romantiseer je bovendien. Zeker naarmate de tijd verstrijkt. Alle stress, onhandigheidjes en strubbelingen van het moment vergeet je. Wat blijft is de schoonheid. Je eigen werkelijkheid, waarvan het maar de vraag is hoe dicht die in de buurt komt van de waarheid.

Sportmaandag, 12 november 2012

SPORTTRIBUNAAL: Kramer camoufleert matige resultaten TVM

Het schaatsseizoen is losgebarsten met de NK afstanden in Thialf. Waar Sven Kramer en Jorrit Bergsma heersten op de 5 en 10 kilometer, behaalden de Friese vrouwen juist succes op de korte afstanden. Thijsje Oenema won de titel op de 500 meter, Marrit Leenstra de 1000 meter. Wat viel nog meer op in Heerenveen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties