Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 november 2009.

Cultuurdonderdag, 12 november 2009

Dringen bij opening Filmfestival

Leeuwarden - Het Noordelijk Filmfestival gaat dit jaar over grenzen. Bij de opening van het de 31e editie van het evenement leek een eerste grens al verbroken te worden, die van de bezoekersaantallen. Het was gisteravond flink vol in De Harmonie bij de aftrap van het festival. Het was zelfs zo druk dat er even onrust ontstond bij de deur of iedereen er wel inpaste.

Cultuurdonderdag, 12 november 2009

Drachtster wint prijs van Kinderboekwinkels

Drachten - Kolletje, Het grote verhalenboek van schrijver Pieter Feller uit Drachten heeft de Kinderboekwinkelprijs 2009 gewonnen. Ook ging de Kinderboekwinkel Publieksprijs naar dit boek waarvoor Natascha Stenvert de illustraties verzorgde. Dat heeft uitgeverij Moon bekendgemaakt.

Cultuurdonderdag, 12 november 2009

Jongeren zingen ‘Matthäus Passion’ in Bolsward

Bolsward - Oratoriumvereniging Bolsward biedt acht jongeren de kans om volgend voorjaar de Matthäus Passion van Bach te zingen. Daarvoor is de vereniging op zoek naar jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar.

Economiedonderdag, 12 november 2009

Aantal boerenbedrijven opnieuw gedaald

Den Haag - Het aantal land- en tuinbouwbedrijven in Nederland is opnieuw gedaald. Begin april waren er 73.000 van deze ondernemingen, bijna 3 procent minder vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Economiedonderdag, 12 november 2009

Lauwersoog krijgt ‘informatiewinkel’ duurzame visserij

Lauwersoog - Vanaf Pasen volgend jaar komt er op Lauwersoog een theeschenkerij met een lunchkaart en informatie over duurzaam vissen.

Hoofdartikeldonderdag, 12 november 2009

Mexicaanse griep, het internet...

Vroeger kwam je ze tegen op zeepkisten in het park, in boeken van obscure uitgeverijen of in tijdsschriften van bedenkelijk allooi: de mensen die overal complotten zagen en die ons wilden waarschuwen tegen allerlei gevaren waarvan zij blijkbaar alleen het bestaan wisten. Aan de manier waarop ze hun ideeën probeerden te verspreiden viel al te zien dat ze op z’n zachtst gezegd een laag waarheidsgehalte hadden en dat je je er dus niets van aan hoefde te trekken. Goede tijdschriften, betrouwbare uitgevers en serieuze kranten wilden zich er niet aan branden.Tegenwoordig worden paranoïde complottheorieën, leugens en halve waarheden onbekommerd verspreid via internet. Het is voor internetgebruikers van nu veel moeilijker het kaf van het koren te scheiden uit de enorme informatiestromen die op hen af komt dan voor mensen uit de tijd vóór internet.

Regiodonderdag, 12 november 2009

Afval Dokkum en Damwoude niet naar REC

Dokkum - Het afval uit Dantumadiel en Dongeradiel gaat per 2011 niet meer naar Afvalsturing Friesland, beter bekend als Omrin. Beide gemeenten zeggen het contract op omdat ze de investering in de Reststoffen Energie Centrale (REC) te risicovol vinden. Bovendien willen ze vrij kunnen zoeken naar goedkopere afvalverwerkers.

Regiodonderdag, 12 november 2009

Onrust over inzameling van oud papier in Drachten

Drachten - In Smallingerland is onrust ontstaan onder verenigingen die maandelijks oud papier ophalen. De gemeente gaat het namelijk voortaan zelf doen.

Regiodonderdag, 12 november 2009

Bij Werkspoor-machine ben je nog echt machinist

Harlingen - De monumentale tiencilindermotor van de al even monumentale zeesleepboot Holland wordt momenteel in Harlingen gereviseerd. ,,Dit is veel mooier dan een moderne motor.’’

Regiodonderdag, 12 november 2009

Bestuurscrisis bij de Omrop

Leeuwarden - Omrop Fryslân verkeert in een bestuurscrisis. Hoofd- en eindredactie hebben een motie van wantrouwen ingediend tegen interim-directeur Harm Wondaal. Die zou hebben gesolliciteerd om permanent directeur te worden, terwijl hij beloofd had slechts tijdelijk het bedrijf te leiden.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 november 2009

Leeuwarden geeft Present 10.000 euro

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden geeft Stichting Present Leeuwarden een subsidie van 10.000 euro. Dat heeft een grote meerderheid van de gemeenteraad gisteravond besloten.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 november 2009

‘Festus’ nieuw periodiek van Protestantse Kerk

Utrecht - Onder de naam Festus komt de Protestantse Kerk in Nederland met een nieuw periodiek. Het blad wordt morgen gepresenteerd tijdens de vergadering van de generale synode van de Protestantse Kerk in Lunteren. De landelijke kerkvergadering begint vandaag.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 november 2009

Friezenkerk Rome vaker open door steun provincie

Leeuwarden - Dankzij steun van de provincie Fryslân zal de Kerk van de Friezen in Rome vanaf volgend jaar vaker te bezoeken zijn. De provincie trekt 10.000 euro per jaar uit om de pelgrimsfunctie van de kerk te versterken.

Sportdonderdag, 12 november 2009

Geen ‘Kazachen’ op World Cup Heerenveen

Heerenveen De Nederlandse marathonschaatsers die zich door middel van naturalisatie tot Kazach willen plaatsen voor de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen, mogen komend weekeinde niet meedoen aan de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen.

Sportdonderdag, 12 november 2009

Fin op proef bij Heerenveen

Heerenveen De 16-jarige Finse spelers Aleksi Paananen is deze week op proef bij sc Heerenveen. De Finse middenvelder staat nog onder contract bij Kuopio PS, waar hij nog niet in het eerste elftal speelde.

Sportdonderdag, 12 november 2009

Interland in Heerenveen nog niet uitverkocht

Heerenveen Fryslân begint langzaam warm te lopen voor het Nederlands elftal. Maar er zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar voor het oefenduel tussen Nederland en Paraguay volgende week woensdag in het Abe Lenstrastadion. Momenteel zijn ruim 20.000 kaarten aan de man gebracht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties