Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 februari 2018.

Achtergrondmaandag, 12 februari 2018

Turkije, VS en Iran werken ieder aan hun eigen project in SyriŽ

Amman - De toestand in SyriŽ wordt een steeds moeilijker te ontwarren kluwen waarin Turkije, de Verenigde Staten en Iran ieder hun eigen belangen nastreven en elkaar daarmee soms onbedoeld helpen.

Cultuurmaandag, 12 februari 2018

Indrukwekkende gewetenstocht tussen dader en slachtoffer

Achter doorgaans gesloten deuren in Leeuwarden geven slachtoffers en daders een inkijkje in hun binnenwereld. Het is de bijzondere formule van de theaterproductie Holstmeer, die zaterdag haar premiŤre beleefde. Een recensie door Wiggele Wouda.

Hoofdartikelmaandag, 12 februari 2018

Verantwoording en verantwoordelijkheid

De cijfers liegen er niet om. Over dertig jaar is een kwart van de bevolking 65-plusser (nu een op zes), is het aandeel 75-plussers verdubbeld en het aantal chronisch zieken van 5,3 miljoen gestegen naar zeven miljoen. Dat is geen voorspelling die uit de lucht komt vallen en daarom is van overheidswege al jaren de boodschap dat we onderweg zijn van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. Maar hoewel die term al door Wim Kok en Jan Peter Balkenende gebruikt werd toen ze premier waren, is Nederland nog steeds bezig uit te vinden wat dat dan precies is. Het afdoen als een zoek-het-lekker-zelf-maar-uit-maatschappij zoals oud-SP-leider Emile Roemer deed, is te gemakkelijk. Veel pogingen om minder betuttelend om te gaan met kwetsbare groepen, en henzelf, familie, vrienden en buurt te betrekken bij zorg, hebben geleid tot waardevolle contacten en zinvolle ervaringen.

Regiomaandag, 12 februari 2018

Friese muziekfederatie digitaal bestolen

Leeuwarden - De Organisatie voor Muziekverenigingen in Frysl‚n (OMF) is afgelopen zomer digitaal bestolen. Dit meldde voorzitter Johan Meesters tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen zaterdag. Het ging om een bedrag van 4300 euro. Dankzij een nabetaling van vijfduizend euro voor het project Korpsen in de Klas staat de OMF alsnog met 2300 euro in de plus. Anders had de organisatie door de digitale diefstal 2017 met een negatief saldo moeten eindigen.

Regiomaandag, 12 februari 2018

Ontbijten in het dorpshuis voor Bob de Vries

Haule - ,,Bobby! Bobby! Bobby!Ē, roept Selina (10) vanaf de voorste rij in dorpshuis De Mande van Haule als dorpsgenoot Bob de Vries op het grote scherm verschijnt voor zijn rit op de vijf kilometer bij de Olympische Spelen in Pyeonchang. Het is even over achten in de ochtend en het dorpshuis loopt vol.

Regiomaandag, 12 februari 2018

Dorpen strijden door voor halte bus in het dorp

Gytsjerk - De dorpen in Tytsjerksteradiel, Ferwerderadiel en Dantumadiel leggen zich nog niet meer bij de provinciale plannen om buslijn 51 te strekken. Op een bijeenkomst van de provincie hoopt Wim Haalboom van Doarpsbelangen Gytsjerk alsnog de handen op elkaar te krijgen voor de plannen van de dorpen zelf.

Geloof & Kerkmaandag, 12 februari 2018

Werken in de Evangelische Boekwinkel in Drachten is een cadeautje

De Evangelische Boekwinkel in Drachten is een ontmoetingsplaats voor mensen uit de volle breedte der kerken. Voor sommigen een plaats van herstel en rust, anderen komen voor koffie en een praatje.

Sportmaandag, 12 februari 2018

Knegts blijdschap met zilver komt later

Gangneung - Sinds Sjinkie Knegt vier jaar geleden in Sotsji als eerste Nederlandse shorttracker een olympische medaille won, is er veel veranderd. En dus kon de Bantegaster zaterdag met zilver op de 1500 meter ook nog niet echt blij zijn. Dat komt later.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties