Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 februari 2016.

Economievrijdag, 12 februari 2016

Zuivelaar keert 14 miljoen uit voor minder produceren

Leeuwarden - FrieslandCampina keert totaal 14,1 miljoen euro uit aan melkveehouders die in de afgelopen weken hebben deelgenomen aan een regeling om hun melkaanvoer niet te laten stijgen. Het concern heeft deze tijdelijke regeling in het leven geroepen omdat het bedrijf de sterk stijgende hoeveelheid melk niet allemaal kon verwerken. Na het einde van het melkquotum in april vorig jaar hebben de leden flink meer geproduceerd. Volgens cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is er vorig jaar 7 procent meer melk geleverd.

Economievrijdag, 12 februari 2016

Afsluitdijk als grote banenmotor in gemeente Súdwest-Fryslân

Kornwerderzand - De verbetering van de Afsluitdijk en het realiseren van diverse projecten in het kader van de Nieuwe Afsluitdijk kan 8530 tot 8710 tijdelijke banen opleveren. De regio kan hiervan profiteren. De gemeente Súdwest-Fryslân gaat er voorzichtig van uit dat 800 tot 1600 banen regionaal worden ingevuld. Op jaarbasis gaat het om tweehonderd tot vierhonderd banen.

Hoofdartikelvrijdag, 12 februari 2016

Afnemend belang politieke partijen

Het verschijnsel politieke partij is onderhevig aan slijtage. Er zijn nog slechts een kleine 290.000 Nederlanders die lid zijn van een politieke partij. De achteruitgang gaat snel; in een jaar tijd verloren de politieke partijen gezamenlijk bijna tienduizend leden.

Regiovrijdag, 12 februari 2016

Klooster vormen is nog niet zo eenvoudig

Jorwert - Voor de monastieke gemeenschap Nijkleaster in Jorwert blijkt het nog niet zo eenvoudig te zijn om een klooster te stichten in de boerderij van de familie Castelein aan de Sluytermanwei. Nijkleaster wil dit in samenspraak met het dorp doen. Maar het gesprek stagneerde en het was nodig dat er meer openheid en informatie werd gegeven.

Regiovrijdag, 12 februari 2016

Fryslân: onafhankelijk onderzoek bij REC

Leeuwarden - De provincie Fryslân wil dat een onafhankelijk expert gaat onderzoeken of de afvalverbrandingsoven REC in Harlingen wel aan de hedendaagse standaard voldoet. Gedeputeerde Michiel Schrier zegt daartoe besloten te hebben nadat de kwaliteit van de REC de afgelopen weken ter discussie is gesteld. Aanleiding daarvoor is een storing in oktober van het afgelopen jaar waarbij de REC meer schadelijke stoffen uitstootte dan is toegestaan, en het feit dat de REC zich niet hield aan allerlei procedures. De provincie Fryslân heeft daarom vorige week al een last tot dwangsom van 650.000 euro opgelegd.

Regiovrijdag, 12 februari 2016

Provincie wil meedoen met windpark

Leeuwarden - De provincie Fryslân wil financieel investeren in het aan te leggen Windpark Fryslân in het IJsselmeer. Gedeputeerde Sander de Rouwe gaat met de initiatiefnemers in onderhandeling over een financiële bijdrage van maximaal 127 miljoen euro. Als beide partijen tot een akkoord komen, moeten Provinciale Staten nog wel goedkeuring geven aan de deal. Daarnaast gaat het FSFE, een investeringsfonds in duurzame energie waarvan de provincie voor honderd procent aandeelhouder is, negen miljoen euro in het windpark steken.

Sportvrijdag, 12 februari 2016

Hulshoff zorgt voor rookgordijn bij 'Cambuur 2.0´

Leeuwarden - Welke elf spelers staan er vanavond namens SC Cambuur in het veld tegen FC Utrecht? En: in welk systeem zal dat zijn? Het antwoord op die beide vragen zal pas later vandaag komen, want Sipke Hulshoff wilde er gisteren niets over kwijt. De 41-jarige, in Twijzel opgegroeide interim-trainer zei nog wel dat Leonard Nienhuis zoals gewoonlijk in het doel staat en dat Martijn Barto - ,,Een voorbeeld voor de rest" - een basisplek krijgt. Maar wat Hulshoff vooral deed, was een rookgordijn optrekken over wat na het vertrek van Henk de Jong kan worden getypeerd als 'Cambuur 2.0´.

Sportvrijdag, 12 februari 2016

Jack Byrne: misschien zijn we bij Cambuur zelfs wel 'too nice´

Jack Byrne en zijn spel bij SC Cambuur; het is voer voor discussie. Ja, hij is de meest creatieve speler. Ja, hij is aanvallend van belang én van waarde. Maar het uitvoeren van verdedigende taken, is niet zijn sterke punt. Duels winnen doet hij te weinig, zegt de één. Daar ís hij ook helemaal niet voor, zegt de ander. Hoe het ook zij: wie kritiek levert vanaf de zijlijn, moet ook het lef hebben dat in Byrnes gezicht te doen. Tijd dus om de Ierse middenvelder (19) te vragen wat hij zelf vindt van zijn spel en rol bij Cambuur. ,,Ik weet dat ik dingen moet verbeteren. Maar ik moet ook mezelf blijven. En ik wil vechten voor de club, degradatie voorkomen."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties