Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 januari 2015.

Hoofdartikelmaandag, 12 januari 2015

Het absoluut vrije woord bestaat niet

De massale protestdemonstratie in Parijs en kleinere bijeenkomsten elders in Frankrijk en de wereld, geven aan hoezeer de westerse wereld geschokt is door de aanslag en de gijzelingen in Frankrijk. Centraal in het protest staat de claim op het vrije woord. Dat geldt niet alleen de Fransen, maar ook burgers in andere westerse landen. De emoties waaraan uiting is gegeven zijn logisch: elke vanzelfsprekendheid van een vrije samenleving waarin mensen elkaar met woorden bestrijden en elkaar niet vermoorden, is weg. De emoties hierover zijn vermengd met gevoelens van onzekerheid, woede en angst voor de radicale islam-aanhangers die de oorlog hebben verklaard aan de vijanden van Allah - het Westen. En met spanningen in de samenleving over de mislukte integratie van groepen moslims. Die spanning wordt in vrijwel alle westerse landen gevoeld. Dat is de reden dat er zo veel regeringsleiders van westerse landen naar Parijs kwamen om mee te demonstreren.

Regiomaandag, 12 januari 2015

Hengst Jehannes 484 kampioen bij debuut

Leeuwarden - De vierjarige Friese hengst onttroont daarmee Norbert 444. De afgelopen drie jaar zegevierde deze hengst in Leeuwarden.

Regiomaandag, 12 januari 2015

De man die bezieling aan het Friese landschap geeft

Leeuwarden - Tijdens zijn baan als persfotograaf voor aanvankelijk diverse media als het Friesch Dagblad, Het Vrije Volk en Ons Noorden en later alleen het Friesch Dagblad (vanaf de jaren veertig tot 1982), was Sjoerd Andringa wijd en zijd bekend in Fryslân. Een karakteristieke verschijning met vlinderdas, alpinopet, een trapje om over mensenmenigten heen te fotograferen, zijn motorfiets en later zijn witte, open sportwagen. Voormalig commissaris van de Koningin Hans Wiegel herinnert hem als ,,kalm observerend op de achtergrond, rustig kijkend hoe hij de foto zou maken".

Regiomaandag, 12 januari 2015

Leeuwarder bussluis blijft slachtoffers maken

Leeuwarden Het was een populaire sluiproute, de Esdoornstraat in Leeuwarden. Tot december reden veel automobilisten, tegen de regels in, vanaf de Archipelweg via de straat de wijk Schieringen in. Omdat dit leidde tot gevaarlijke situaties, legde de gemeente Leeuwarden een bussluis aan, zodat alleen bussen de straat nog in konden rijden. Maar wijkbewoners moeten wennen. Sinds de aanleg, medio december, botsten al vijftien auto's tegen de sluis aan.

Regiomaandag, 12 januari 2015

Storm zorgt voor overlast in Fryslân

Vlieland/Drachten - De storm van afgelopen weekeinde zorgde op verschillende plaatsen in Fryslân voor schade en overlast.

Sportmaandag, 12 januari 2015

Cambuur meldt zich voor Rosheuvel

Cambuur heeft contact gezocht met AZ voor het overnemen van buitenspeler Mikhail Rosheuvel. Volgens AZ-directeur Earnest Stewart zijn de Leeuwarders de meest geïnteresseerde partij.

Sportmaandag, 12 januari 2015

De Jong is blij met Cambuurs offday

Leeuwarden - Publiek had gisteren bij het treffen tussen Cambuur en De Graafschap geen toegang tot de Noord-tribune. De wind dreigde daar reclameborden los te blazen. 'Instortingsgevaar.' Het bleek een voorbode op het oefenduel waarin de Leeuwarders zich als los zand naar 2-2 speelden. Toch hoeven supporters niet te wanhopen met het oog op het eredivisievervolg komend weekeinde, vond trainer Henk de Jong. ,,Dit was precies wat we nodig hadden."

Sportmaandag, 12 januari 2015

Wachten op prijs duurt voort voor Flyers

Door Gerard Bos -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties