Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 januari 2012.

Economiedonderdag, 12 januari 2012

Haven Harlingen slaat kwart meer over

Harlingen | De haven van Harlingen heeft afgelopen jaar goed gepresteerd. Na twee jaren van flinke teruggang steeg de overslag van goederen in 2011 met 24 procent. Zee- en binnenvaartschepen laadden en losten in totaal ruim 2,6 miljoen ton goederen. De zeevaart voerde vooral meer zeezand- en grind en zout aan. De binnenvaartoverslag steeg met 32 procent. Van en naar het noordelijke achterland werden vooral meer ruwe mineralen en bouwmaterialen vervoerd. Het aantal containers steeg met 3 procent naar een nog steeds bescheiden 12.029 teu (standaard containereenheid). 1738 kotters deden de haven aan.

Economiedonderdag, 12 januari 2012

Rijke Duitse familie verkrijgt belang in Paques

Balk | Watertechnologiebedrijf Paques uit Balk verkoopt een vijfde deel van de aandelen aan de rijke Duitse onderneemster Susanne Klatten. De investering wordt gestopt in productontwikkeling en versterking van de positie op de Duitse markt en in Brazilië, India en de Verenigde Staten.

Hoofdartikeldonderdag, 12 januari 2012

Welke prestaties meten we eigenlijk?

De forse toename van de overheidsuitgaven voor onderwijs, zorg en veiligheid sinds 1995 hebben er niet toe geleid dat deze publieke diensten ook navenant beter zijn geworden. De arbeidsproductiviteit daalde en ook de waardering is afgenomen. Dat schrijft het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een deze week verschenen onderzoek.

Regiodonderdag, 12 januari 2012

China mooie groeimarkt Friese paarden

Drachten | Opkomende economieën als China en Brazilië zijn interessant voor de afzet van Friese paarden. Met name China is volgens directeur Ids Hellinga van de Koninklijke Vereniging Friesch Paarden-Stamboek een groeimarkt. Hij verwacht komend weekend voor het eerst Chinezen te verwelkomen op de hengstenkeuring in het WTC-Expo in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 12 januari 2012

Sweachster kenner benoemt nieuwe nachtvlindersoort

Beetsterzwaag | Tymo Muus uit Beetsterzwaag, een van de grootste kenners op het gebied van microlepidoptera (kleine nachtvlinders), heeft de Nederlandse naam bedacht voor een onlangs in Noord-Holland aangetroffen, voor Nederland onbekende nachtvlindersoort .

Regiodonderdag, 12 januari 2012

Lot schooltje Bontebok in handen van mr gelegd

Bontebok/Heerenveen | Burgemeester en wethouders van Heerenveen willen obs Bontebok in het gelijknamige dorp na dit schooljaar sluiten, omdat die school onder de wettelijke bekostigingsnorm van 23 leerlingen uit dreigt te komen. Per 1 augustus zouden er nog 21 leerlingen zijn. Er zitten nu nog 31 leerlingen op de school, maar tien zitten in groep 8 en nieuwe aanwas wordt niet verwacht.

Regiodonderdag, 12 januari 2012

Bouw campus op het Bildt een stap dichterbij

Sint Annaparochie | De provincie Fryslân is bereid twee tot drie miljoen euro in de geplande onderwijscampus in Sint Annaparochie te steken. Dat maakte wethouder Nel Haarsma van het Bildt gisteren bekend op de maandelijkse informatieavond van de gemeenteraad. Hiermee komt de realisatie van de campus een flinke stap dichterbij.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 januari 2012

Make-over voor beeld paus

Rome | Het veel bekritiseerde beeld van paus Johannes Paulus II bij het Romeinse Termini-treinstation krijgt een make-over. Onder meer het hoofd van het bronzen beeld word vervangen. Ook krijgt het een nieuwe verflaag, omdat het brons door oxidatie lichtgroen is uitgeslagen. Toen het beeld in mei 2010 werd onthuld, was er veel kritiek. Sommige inwoners van Rome merkten op dat het deed denken aan een wachthokje voor het openbaar vervoer.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 januari 2012

Werkbezoek kerken aan AZC Katwijk

Amersfoort | Een delegatie van de Raad van Kerken brengt volgende week woensdag een bezoek aan een gezinslocatie voor vluchtelingen in Katwijk. Hier wordt een kaartenactie gelanceerd met het motto ‘Geef vreemdelingenkinderen hun kinderrechten terug’. Het werkbezoek van de Raad van Kerken vindt plaats in vervolg op een bezoek vorig jaar aan Ter Apel. Sindsdien is de situatie voor kinderen van vluchtelingen alles behalve verbeterd, zo meent de kerkenkoepel.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 januari 2012

Dalende opbrengst bij kerken voor actie Kerkbalans

Utrecht | De totale opbrengst van de actie Kerkbalans 2011 is voor de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) met 192,9 miljoen euro iets lager dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de actie Kerkbalans die vanmorgen in Utrecht zijn gepresenteerd. In 2010 leverde de actie voor de PKN 194,5 miljoen euro op.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 januari 2012

Kerkbalans: nieuwe doelgroepen aanboren blijft lastig

Jarenlang gingen de inkomsten van Kerkbalans, ondanks dalend ledental en verminderd kerkbezoek, toch íéts omhoog. Voor het eerst zijn de inkomsten gedaald, blijkt uit de cijfers over 2011.

Sportdonderdag, 12 januari 2012

‘Hongerig’ talent Heerenveen doet Leverkusen das om

Albufeira | Heerenveen heeft gisteren de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Portugese Albufeira met 4-2 gewonnen van Bayer Leverkusen. In het stadion van FC Ferreira, de hekkensluiter van de Portugese competitie, waren het de jonkies van Heerenveen die de Duitse Champions League-deelnemer over de knie legden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties